iPon Hírek

MSI CX705MX: stílusos noteszgép nagy kijelzővel

Dátum | 2010. 05. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az MSI egy friss noteszgéppel jelentkezik a piacon, amely a gyártó Classic notebook sorozatában foglal helyet.


Az CX705MX típusjelzéssel ellátott készülék Core 2 Duo processzorral érhető el, a központi egység SiS 672 DX és SiS 968-as chipekkel szerelt alaplapban kap helyet. A terméket DDR2-667/800 MHz-es rendszermemóriával dobja piacra a gyártó, merevlemezből pedig 250 GB-os, 320 GB-os és 500 GB-os SATA modellek állnak rendelkezésre. A notebook 17,3 hüvelykes képátlójú, 16:9-es képaránnyal rendelkező kijelzővel büszkélkedik, amelynek natív felbontása 1600 x 900 pixeles, háttérvilágítása pedig ledes. A rendszer DDR2-es fedélzeti memóriával ellátott ATI Radeon HD 545V videó vezérlővel bír, ami tulajdonképpen egy átnevezett Radeon HD 5450-nek tekinthető. A videokártya a D-Sub mellett egy HDMI kimenetet is kínál. Az új noteszgép 802.11 b/g/n WiFi adapterrel és Bluetooth 2.1-es támogatással egyaránt rendelkezik, sőt, a beépített 1,3 megapixeles webkamera, illetve a négy az egyben kártyaolvasó (XD, MS, SD, MMC) sem hiányzik a kínálatból. A csatlakozók között három darab USB 2.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet, valamint egy RJ45-ös port (Ethernet) és egy Kensington Lock csatlakozó található.


A 414 x 267 x 37,2 mm-es mérettel rendelkező újdonság 3 Kg-ot nyom a mérlegen a hatcellás energiaforrással együtt. A szerkezet két darab 2W-os hangszóróval és egy „mélynyomóval” is fel van szerelve a még tisztább s „erőteljesebb” hangzás érdekében. Az energiatakarékos működésről az MSI Engine Power Saving Technológiája gondoskodik, amelynek segítségével ötféle energiamenedzsment-szint között választhatunk az aktuális felhasználás módjának megfelelően (Játék, Film, Prezentáció, Word, Turbo Battery). Utóbbi, azaz a Turbo Battery opció automatikusan módosítja a kijelző fényerejét, automatikusan aktiválja az alvó módot és dinamikusan menedzseli az energiatakarékossággal kapcsolatos beállításokat annak érdekében, hogy a rendszer rugalmasan, de a lehetőségekhez képest minél tovább működjön egyetlen akkumulátortöltéssel.

Az MSI friss notebookja hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!