iPon Hírek

MSI Immerse GH70: minőségi headset, játékosoknak

Dátum | 2017. 07. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az MSI egy új mikrofonos fejhallgatóval vette célba a játékosokat, az Immerse GH70 névre keresztelt termék pedig igen jó tulajdonságokkal rendelkezik ahhoz, hogy szélesebb körben is hamar népszerűvé válhasson. Erről az „erős” hangszórók, a cserélhető fülpárnák, valamint a 7.1-es virtuális térhangzás és napjaink slágere, az RGB LED alapú díszkivilágítás gondoskodik.
A GH70-es mikrofonos fejhallgató „lelkét” két darab 50 milliméteres átmérőjű, „HiRes” minősítéssel ellátott hangszóró alkotja, amelyek a 20 Hz és 40 kHz közötti frekvenciatartományt képesek lefedni – ebből azonban jellemzően csak a 20 Hz és 20 kHz közötti tartományt halljuk meg, az idő múlásával pedig a 16 kHz feletti tartomány lassan ki is esik. A neodímium mágnesekkel ellátott hangszórók 7.1 csatornás virtuális térhangzást kínálnak, ami játék és filmnézés alkalmával egyaránt jól jöhet, hiszen segít betájolni, honnan érkeztek a hangok. A termék mikrofonja pedig a 100 Hz és 10 kHz közötti frekvenciatartományban működik, méghozzá -40 dB (+/- 3 dB) érzékenységgel. A mikrofon unidirectional iránykarakterisztikájú, azaz egy irányból érzékeli hangot – használaton kívül pedig visszatolható a hangszóró házába.
A minőségi hangzáshoz kényelem is társul, ugyanis a fém fejpántot párnázott pánttal egészítették ki, ami a gumírozásnak köszönhetően kellően rugalmas is. A hangszórók körül ugyancsak kényelmes párnázás látható, ami nagyméretű, így a füleket körülölelve hatékonyan kizárja a külvilág zajait. Az alapértelmezett párna szett bőrbevonattal érkezik, de a csomag egy textil bevonattal ellátott párna szettet is tartalmaz. A termék 2 méternyi USB kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.
Az új gamer fejhallgató hangszóróházai RGB LED alapú világítást is kaptak, ami az MSI Mystic Light szoftverén keresztül igény szerint testreszabható, sőt, más Mystic Light támogatással ellátott eszközökkel is szinkronizálható. Az MSI Immerse GH70-es mikrofonos fejhallgatója napokon belül elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. Benny
2017.07.14. 17:15
Nekem nincs jó tapasztalatom az olyan fülesekkel aminek fém pántja van mert ha bármi hozzáér akkor az egész berezonál. Most vmi hyperx van itt a cégnél és ez is fémpántos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. katt777
2017.07.14. 18:13
Én vettem MM-ban akciósan 3e Ft-ért, 5cm hangsugárzó, teljes hangtartomány tökéletes mély és magas hangzás (eq sem kell), pedig elég audiofil vagyok, kényelmes.párnák, stb. Az ember 2 füle tökéletesen alkalmas a térérzékelésre, anélkül már kihaltunk volna, még ha szivárványszínben villogna is a fülünk. Az már más kérdés, ha vmit szarul csinálnak meg sztereóban, aztán „7.1” hangzással adják el (nap mint nap látni a játékok grafikáján is hasonlókat). Különbség persze van, de nem annyi, amennyit beleláttatni próbálnak, és főleg nem 10-20x árért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Asagrim katt7...
2017.07.14. 18:28
Az egy dolog, hogy 2 füllel érzékeljük a teret, de olyankor nem ugyanonnan jön a hang, és nem 3 centire a hallójárattól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. rviktor25 katt7...
2017.07.14. 21:51
No offense, de ha képes vagy hallgatni egy "MM-ban akciósan 3e Ft-ért" vett füllhallgatót - feltételezem, h nem 30+e -ről volt leárazva - akkor nagy valószínűséggel közel sem vagy audiofil.
Abban egyetértek, h ezek a csilivili 7.1 rgb gémer csodák se feltétlenül jobbak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mezarius rvikt...
2017.07.14. 22:23
Az ilyen overhipeolt "gamer" hulladékok közül egyedül a hyperX közelíti meg az elfogadható ár/érték arányt. Egyébiránt meg aki nem nézegetni szereti a fejhallgatókat hanem hallgatni, sennheisert illetve JVC-t tudok ajánlani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. thestock katt7...
2017.07.14. 23:12
Írhatnál egy márkát,típust,csak úgy kíváncsiságból.
Nagyon kíváncsi leszek az árazására, az meg végképp érdekelne hogy egy alkatrész gyártónak mennyire éri meg bepróbálkozni a periféria piacra. Valamit nagyon kell tudnia hogy egy MSI fülest válasszanak,és ne egy Steelseriest,Razer,Roccat stbstb fülest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Dav111
2017.07.15. 01:20
Ezaz. Ismét egy remek RGB-s termék. Méghozzá köralakú fülpárnával. Csak sajnos nem kör alakú a fülem és nincs a fejemen kívül két szemem még, hogy láthassam a gyönyörű szivárvány fejhallgatót. :(
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. katt777
2017.07.15. 12:36
Ezért nem árt a jó szoftver. Abban a pár centiben és sztereóban is el lehet helyezni a hangot. Én legalábbis még mindig észrevettem a hátam mögött lopakodókat és a fordulásból fejlövés sem okoz problémát.

rviktor25: a jó hallásnak semmi köze a termékek árazásához, a drágaságnak annyi köze van az audiofilséghez, mint az RGB világításnak a gamerséghez. Mivel max 5cm-es hangsugárzó van a drágábbakban is, fizikailag nem lehetnek sokszorosan jobbak, főleg ahányszor többe kerülnek. Az alkatrészek minősége persze játszik, de az sem annyit.

thestock: efféle: http://uk.maxell.eu/en/products/home-studio-headphone-s-black-976.aspx Konkrétan ezt a modellt nem találtam, kifutó lehetett.
Lehet, régimódi vagyok, de csak olyan gyártótól vásárolok audió cuccokat, amelyek már a digitalizált/tömörített/zajszűrt/stb (lásd még: árfelverés) mesterséges hangvilág előtt is letettek valamit az asztalra. Volt alkalmam pár másikkal összehasonlítani, és a füleim emellett döntöttek. És elég érzékeny a hallásom, tényleg, a "jó minőségű" mp3-ból is kihallom a magas hangok tömörített sercegését (ezen a fülesen is). Régen volt egy 2x3 utas fülesem (három különböző méretű hangsugárzó mindkét kagylóban), olyat sajnos azóta sem találok, pedig az sem a drága kategória volt (bár abban a mély értelemszerűen gyengébb volt).

Dav111: No de legalább a betörő látja, hol vagy.

Ez a csík a hsz alatt mióta kocka??????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Resike katt7...
2017.07.15. 16:18
https://www.youtube.com/watch?v=5es8zggYM7A

Ne akard már bemesélni hogy egy kínai éhbérért összerakott darab úgy fog muzsikálni mint egy szanaszét tesztet német gyárba készült darab.

Személy szerint nekem a hangzás erősen másodlagos és a kényelem az első, ugyanis hiába szól marha jól ha képtelen vagy 1-2 óránál tovább a fejeden tartani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Marcsiii30
2017.07.15. 18:58
Már megint az rbg... De komolyan. Ki volt az a marketing zseni akinek eszébe jutott ez a baromság?

Még az alaplapon elmegy, - bár szetintem az is baromság - mert azt látod.

De ezen most akkor tükörbe hallgatsz zenét?

Ehhhh...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Avisto Marcs...
2017.07.15. 20:15
Itt látszik nagyon jól hogy ez az rgb led marhaság nem annyira magának a vevőnek szól, hanem inkább arról hogy a vevő mutogatni tudja másoknak alkalomadtán, abban a hiszemben hogy ez menő dolog (gondolom).
Valami olyasmi ez mint pl. az hogy az összes iphone tokon van egy luk hogy a logót azért látni lehessen, pont a lényeget takarná ki máskülönben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. potocki katt7...
2017.07.15. 20:36
A "gamer" cuccok kerülésével és a gyártó kiválasztásával kapcsolatban egyetértek.

"Én vettem MM-ban akciósan 3e Ft-ért, 5cm hangsugárzó, teljes hangtartomány tökéletes mély és magas hangzás (eq sem kell), pedig elég audiofil vagyok"

(Próbálok jóhiszemű lenni.)

Veled ellentétben én nem tartom magam audiofilnek, de jelenleg nem tudok 110k alatt elfogadható minőségű fejhallgató+toldalék (amp, dac, eq) kombót mondani. (Nagyjából ennyibe kerül egy tisztességes analóg keverő és egy jó minőségű nyitott kialakítású stúdió fejhallgató. Ez van, ez alá már nem szeretnék menni. A többi kacat szükségtelen, de ez a minimum.)

Sokáig úgy gondoltam, hogy az audiofília unatkozó sznobok rongyrázása. Ma már csak félig gondolom így. Azért változtattam meg a véleményem, mert tévedtem, méghozzá ordas nagyot. Történt ugyanis, hogy szükségessé vált számomra egy fejhallgató beszerzése, mert elegem lett az akkori fejes (egy középszar alatti Sennheiser) alapzajából és kényelmetlenségéből. (Nem a márkából, csak abból a konkrét fejhallgatóból.)

Ezek voltak az elvárásaim:
- ne roppantsa össze a fejem
- ne legyen háttérzaja
- tűrhetően szóljon

Kinéztem egy középkategóriás fejest, amiről sejthető volt, hogy nem egy összegányolt hulladék. Csak a fentieket kellett volna teljesítenie, nem vártam tőle többet. Ehhez képest olyan szinten szárnyalta túl a várakozásaimat, hogy egy ideig köpni-nyelni se tudtam, aztán pedig napokig bólogattam meg motyogtam egy sarokban. Nem túlzok, tényleg nagyon durván megdöbbentem. Nyilvánvalóvá vált, hogy mitől fosztottam meg magam a hülye előítéleteim miatt.

Aztán a külső hangkártyát analóg keverőre cseréltem, ami már nem ütött akkorát, de bőven érezhető a javulás, és én itt köszönöm, meg is állok. Minden bizonnyal létezik jobb hangcucc, bár nehezemre esik elképzelni, hogy a jelenlegi bestiális soundstage (headstage) hogyan és hová lenne fokozható, de mindegy, nyilván nem ez a vége, csak valahol meg kell állni. Nem vagyok én audiofil, ugye.

Szóval ha nem trollkodni akartál, akkor esetleg hallgass meg egy épkézláb nyitott stúdió fejhallgatót, lehetőleg erősítővel/külső hangkártyával/analóg keverővel. Ha nem, nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Csaber potoc...
2017.07.15. 23:13
Az igények magasak majd ha, gyereked lesz vagy gyakran jön látogatóba 5 évnél fiatalabb egyén leszoksz róla kb 2ms alatt kinyírnak bármit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. potocki Csabe...
2017.07.15. 23:40
22 hónapos a kislányom. Néha az ő fején köt ki a szerkezet, amitől úgy néz ki mint Leia hercegnő.

(Olyankor a hangerő szigorúan alacsony szintre van mérsékelve és papa zenéi helyett gyerekdalok szólnak. Amúgy a billentyűzet és az egér sokkal nagyobb veszélyben van...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. potocki Csabe...
2017.07.16. 10:42
A magas igényekre visszatérve:

Vegyük észre, hogy egy átlagos GTX 1060 önmagában többe kerül, mint az általam említett hangcucc szőröstül-bőröstül, csak a 1060-as esetében nem szokás magas igényekről beszélni, miközben a videokártyák erkölcsi avulása jóval nagyobb mértékű a hangcuccokénál.

Én mindössze arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy bődületes minőségbeli ugrás van egy akármilyen 20k körüli fejes meg egy neves gyártótól származó 40-50k körüli nyitott kialakítású stúdió fejhallgató között. Szerintem az ár-érték arány az utóbbi kategóriában a legkedvezőbb: alatta túl gyenge a minőség, fölötte túlságosan elszáll az ár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. peti198706...
2017.07.17. 00:18
Megannyi szivárvány tartózkodik kinn az égen.. -Mért éppen egy fülesben ülepedik le? -https://www.youtube.com/watch?v=nURwRjh_TUw Hogy szögelném a marketingeseket egytől-mindegyiket az Álom földjének határárra.. "-Apa Villog! -igen kicsim, Pónik vannak benne!!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. katt777 Resik...
2017.07.17. 12:34
Mit is mesélhetnék be valakinek, akit deklaráltan nem érdekel a hangzás? Tegyél párnát a fejedre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. katt777 potoc...
2017.07.17. 12:42
Köszi, egy nagyon jó (amúgy 17 éves) analóg Panasonic erősítővel használom. Talán neked kéne inkább olcsóbb eszközöket kipróbálnod (lehet 19 szar de a 20. jó), de hát ha ennyi pénzed van, tejeld csak az extraprofitot a gyártóknak..Drága cuccokban is bőven találni gagyi alkatrészeket, és nem mindegy, hogy egy füles azért olcsó, mert csak 2 jobb minőségű hangszóró van benne jó kábellel és csatlakozóval, vagy azért drága, mert szart raknak bele, aztán sok pénzért eladható a javító/szűrö/stb. szarság. Mint amikor autókban mindenféle elektronikával kompenzálják a szar futóművet/felépítést/stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mezarius katt7...
2017.07.17. 13:28
Nem is tudom melyik jön ki olcsóbban. Venni húsz db 3 ezef ft-osat vagy venni egy 20 ezreset :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. potocki mezar...
2017.07.18. 01:11


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!