iPon Hírek

MSI: Ivy Bridge támogatás egyszerűen, BIOS frissítéssel

Dátum | 2012. 02. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI örömmel jelentette be, hogy G3-as Z68-as, illetve az ugyancsak G3-as revíziójú PCH-t tartalmazó H61-es alaplapjai – a megfelelő BIOS alkalmazása mellett – tökéletesen kompatibilisek az Intel 22 nm-es csíkszélességgel készülő, LGA-1155-ös processzorfoglalatba illeszkedő Ivy Bridge processzoraival.


A vállalat állítása szerint az említett alaplapcsaládok esetében az Ivy Bridge processzorok használatához csak a legfrissebb BIOS letöltésére van szükség – a Live Update szolgáltatás használatával – majd ezután azonnal kiaknázhatóak az új processzorokban rejlő lehetőségek. A lenti táblázatban látható alaplapok teljes PCI Express 3.0-s kompatibilitással érkeznek, így ha – a szükséges BIOS frissítés után – LGA-1155-ös Ivy Bridge processzort helyeznek el bennük a felhasználók, akkor kiaknázhatják a PCI Express 3.0-s szabványban rejlő lehetőségeket, azaz a PCI Express 2.0-s szabványhoz képest kétszer nagyobb adatátviteli sávszélességet.


Ahogy az a fenti táblázatból is látszik, a legtöbb alaplaphoz még nem készült el a friss, Ivy Bridge támogatást biztosító BIOS, de azért némelyik terméknél már kiderül, hogy esetében melyik BIOS verziótól kezdve él az Ivy Bridge támogatás. A frissítést természetesen érdemes még a jelenleg meglévő Sandy Bridge processzorunk használata mellett elvégezni – ahogy megjelenik a friss BIOS.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!