iPon Hírek

MSI: jön a Military Class II-es technológia

Dátum | 2010. 12. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI Military Class névre keresztelt technológiája már bizonyára sokak számára ismert: a gyártó ezt a technológiát minőségi alaplapjainál és videokártyáinál egyaránt beveti annak érdekében, hogy a termék a lehető legstabilabban, a legjobb tuningpotenciált biztosítva állhasson a felhasználók rendelkezésére. A technológia keretein belül minőségi, a hadipar követelményeinek is megfelelő minőségű elektronikai alkatrészek (tekercsek, kondenzátorok, stb...) kerülnek az adott termékre, amelyek együttesen a fent említett előnyöket biztosítják a rendszer és a felhasználók számára. Ezek az alkatrészek rendkívül strapabíróak, azaz a velük felszerelt termékek várható élettartama is kedvezőbben alakulhat, mind hagyományos társaié. Hasonló törekvéseket láthatunk más gyártóknál is (például Ultra Durable széria a Gigánál).


Az MSI az Intel hatos sorozatú lapkakészleteinek és a köré épülő alaplapoknak a megjelenését követően már Military Class II technológiával készülő termékekkel árasztja majd el a piacot, ami a következő dolgokat garantálja:

Hi-C kondenzátorok tantállal

Az új kondenzátorok tantált tartalmaznak és stabilitásukkal, valamint méretükkel fognak majd hódítani. Az új tantál kondenzátorok kondenzátorok rendkívül kis helyigénnyel rendelkeznek, mégis nagy kapacitást nyújtanak és megbízhatóan üzemelnek extrém hidegben vagy extrém forróságban is. A kondenzátorokat például műholdakban is használják, de a jövőben az MSI ultravékony noteszgépeiben és legfrissebb alaplapjain is fel fognak tűnni, sőt, valószínűleg a gyártó egyes videokártyáin is helyet kapnak.

Super Ferrite Chockes (Szuper Ferrit tekercsek)

A gyártó Military Class II-es technológiája SFC egységekre is épül, amelyek a kondenzátorokhoz hasonlóan tápellátásban kapnak fontos szerepet. Az új, ún. szuper ferrit tekercsek a hagyományos vasmagos tekercsekhez képest 30%-kal nagyobb áramerősséget kínálnak majd, de üzemi hőmérsékletük ezzel egy időben akár 35% fokkal is alacsonyabb lesz, mint a hagyományos megoldásoknál. A maximális hatékonyság mellett üzemelő SFC-k a maximális teljesítmény és a maximális hatékonyság közötti legjobb egyensúlyt biztosítják majd - áll a gyártó közleményében.

Solid CAP (szilárdtest kondenzátorok)

Az új technológia a már bevált szilárdtest kondenzátorokról sem feledkezik el. Ezek a japán kondenzátorok alumínium maggal érkeznek, alacsony ellenállással bírnak és több, mint tízéves élettartammal büszkélkednek. A szilárdtest-kondenzátorokkal ellátott rendszerek stabilabban, hatékonyabb energiafelhasználás mellett üzemelnek, ezzel együtt ezek a kondenzátorok kevésbé is melegszenek, mint a hagyományos kondenzátorok, illetve az elektrolit kondenzátorok.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. haze
2010.12.02. 15:09
Szép kék = )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Fzoltan
2010.12.02. 15:09
"Military Class" - Jézusom... A Gigabyte Ultra Durable családja még viszonlyag szimpatikus, mert fogjuk rá, szakmailag alátámasztják az technológiát, és relatíve olcsón adják (bár ez a "Japán kondenzátor" ott is megvan...), de ez a Military Class nekem marketingszempontból olyan gagyinak tűnik. Extrém magas meg extrém alacsony működési hőmérséklet? Hát nem sokszor találkozunk vele, ha meg mégis, akkor a gép többi alkatrésze már rég föladta... Még a hadiiparban is megállnák a helyüket Ezek olyan semmilyen kijelentések... Szuper Vasmagos Tekercsek. Valahogy el kell adni a terméket, mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. atti2010
2010.12.02. 15:22
Fzoltan: Miért a Gigabyte nem azzal reklámozta magát hogy 2 uncia vastag rezet pakol az alaplapjaira a stabilitás érdekében, vettem egy olyan lapot tőlük és olyan instabil hogy ihaj, de nem csak nekem és nem csak ez a széria, ez a harmadik Gigabyte alaplapom ami hót fostalicska, hatalmas marketinget nyomatnak silány árura, többet nem is veszek Giga lapot az életben.Az MSI felső kategóriás alaplapjainál alig találni jobbat a piacon, talán az Asus csak azok nagyon drágák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Fzoltan
2010.12.02. 16:04
Az más, hogy "2 uncia réz", meg más, hogy "Szuper Vasmagos Tekercs". Azért a kettő között van egy kis különbség...
(Nekem is Gigabyte alaplapom van, sőt melóhelyen az összse gép Gigabyte, messze nem a prémium kategóriából, és egyiknek sem volt baja.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Joachim21
2010.12.02. 16:16
Tanulság hogy a marketing az minden gyártónál marketing. Legközelebb az jön hogy ez villámhárítóra kötve is működik, mert a tekercsek átalakítják és tárolják a villámcsapás energiáját, csak legyen a szobádban egy buszméretű aksi! Ettől eltekintve, a gtx460 hawk remélem sokáig bírja ha már azon is hasonló military class cuccok vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sleepingdr...
2010.12.02. 16:18
atti2010: Nekem is gigabyte van, UD3, és napi 20 órát megy már 2 éve... Akkor MSI:Gigabyte 1:2? Én nem mondanám rá egy szériára, hogy fostalicska, ha már 3-at is vettem belőle. Van benne hibás biztos, de ár/érték arányban elég jó, 3 év gari megvan, a 2uncia rezet nem mértem ki, de biztos azis megvan Jókis lapok azok azért na. MSI-m nemvolt mostanában, arról nem tudok vélemyényt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. carraroxt
2010.12.02. 16:21
A szuper ferrit nem= szuper vasmag!!!! A Szuper Ferrit egy nagy kerámia tartalmú porkohászati úton gyártott lágymágneses anyag. Ennyi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jozsefm
2010.12.02. 16:44
atti2010 - 2010-12-02 15:22:59

Mostanában inkább az ASUS lapokra panaszkodnak a forumosok, mint a gigára, nekem véletlen ugyan de mind a négy gépbe az van de egyik se ment tönkre,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zack( ro)
2010.12.02. 17:37
Ez a Military-s cuc ez mar tenleg tulzas,meg hogy meg a Hadi ipar, hagyon mar az MSI ezt a nagy suletlenseget ugyan ki hisze el, ha az atlag embernek harcaszati rendszerekbe szant alaplapja lenne akor mi ertelme lenne a hadi iparnak?
A munkas haza megy a nagy titkos bunkerbol a csucs szuper szamitogepeken kemlelik a jamcsikat, s otthon a gepen talan meg jobb annal es plusz penzert a sajat hazajat kemleli
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. atti2010
2010.12.02. 18:34
Zack:Azért mert felhasználnak az űrtechnológiaiban is használatos anyagokat a hétköznapi életben nem jelenti azt hogy az űrbe repülnek, ez is úgy működik a hadászatban használatos alkatrészek még nem jelentik hogy kémműholdakra csatlakozol az alaplappal. Egyszerűen csak tantalium kondikat használnak ami nem rohad el 3-4 év alatt, kisebb és stabilabb áramköröket eredményez, nehéz megérteni vagy csak nem akarod???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Fzoltan
2010.12.02. 18:47
Őőő. És ha kerámiát keverünk a lágymágnesbe, akkor az miért lesz nekünk jobb? Nem értem, hogy mi a fizikai alapja. Persze biztos van, csak a kerámia nem mágnesezhető...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. lorddiablo
2010.12.02. 19:45
Vicces, hogy szinte mindenki extra marketing elemnek tekintik ezt az újdonságot. http://global.msi.eu/index.php?func=newsdesc&news_no=1123 ezen a linken megtalálhatjátok az egyes elemek előnyeit a "szokványos" számítástechnikában használtakéhoz képest. Mindenki mondogatja, hogy a régi gépe stabilabb volt. Mivel kisebb teljesítményen ketyegett, ezért nem volt úgy kihajtva az elektronika. Manapság egy ilyen felszereltségű lap azért egy garancia, hogy pl. 10 év múlva is jó lesz. Ha belegondolunk, már egy régi 6-8 éves gép is elég azoknak, akik neteznek, írnak, stb. Szóval ez egyfajta garancia, hogy a játékokkal leharcolt gépet még 10 év múlva oda lehet adni majd a szomszédnak/szülőknek vagy valaki másnak, és nem fog megsülni még egy jódarabig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. carraroxt
2010.12.02. 20:08
A porcelán tányérod biztos nem is! Ha kíváncsi vagy rá, majd kikeresem mi is ez pontosan, de szerintem lényegtelen, a lényeg, hogy jobbak a mágnenes tulajdonságai, mint a hagyományos lágymágneses anyagoknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. atti2010
2010.12.02. 20:13
lorddiablo: Ja! Az első gépem amit játékra használtam egy Giga lapos volt Geforce 4 csipkészlettel, a harmadik évében elkezdtek kifolyni az elektrolitkondik a proci mellett, az egyik ráfojt a PCI-E csatira és elkorrodálta a lábakat, lőttek is a lapnak csak PCI karival lehetett használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. J.o.k.e.r carra...
2010.12.02. 20:18
Pontosítottam! Köszi, hogy szóltál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Blase19 Fzolt...
2010.12.02. 22:40
A japán kondenzátorok duma nem csak marketing. A japán kondenzátorok sokkal megbízhatóbbak mint a kínaiak. A legtöbb minőségi tápegységben is japán kondik vannak. Persze ha már ilyet használnak miért ne emeljék ki. Csak az a baj, hogy nem mindenki használ minőségi kondikat.

Szerk: kétszer szerepel a kondenzátorok:
"Az új tantál kondenzátorok kondenzátorok rendkívül kis helyigénnyel rendelkeznek" második bekezdés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. carraroxt
2010.12.03. 03:58
Tényleg fellengzős az elnevezés, de itt legalább a fontos alkatrészek minőségének javítása van a marketingduma mögött, nem pedig pl. golyóálló, fröccsöntött műanyag hövezető pajzs!
Szóval, ha nem méregdrágán mérik, csak örülhetünk neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atti2010
2010.12.03. 07:36
carraroxt: Eddig is volt tantálkondis alaplapjuk és nem volt kiemelkedően drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Humbuk
2010.12.04. 14:09
Sajna 7 éve amikor a gépem vetem silány msi alkatrészek voltak a gépben, nem toom most mi a helyzet. De való igaz, hogy mostmár igen nagy különbség van a prémium kategória és a belépőszint között!

Nekem a 10 év nem mérvadó, mert a technológia lazán túlszárnyalja ezt és ha akarnának 20-30évig működő cucokat is csinálhatnának, de minek? 10év az rengeteg idő ami alatt 1000x-szer magasabb szintre fejlődik a számítástechnika.

Kínaiakat meg tessék becsülni és tisztelni elvégre mamár ők a második hanem a legnagyobb gazdasági hatalma a világnak, és ha akarnak, tudnak ugyan olyan minőségi termékeket gyártani mint mások ,)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!