iPon Hírek

MSI P600: Üzletemberekre szabva

Dátum | 2010. 03. 19.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Régóta nem frissítette üzleti notebookjait az MSI. A gyártó minden szegmensben megújult már, egyedül a P széria maradt eddig érintetlenül, egész eddig. A hamarosan kapható P600-zal a cég biztosra akart menni, ezért mindent beletettek, amit fontosnak gondoltak ebben a szegmensben. A központi egység szerepét az Intel legújabb Core i5-ös processzora tölti be, a megjelenítésért a benne lévő Intel HD Graphics a felelős. Memória modulokból legfeljebb kettőt használhatunk, a maximálisan támogatott összmennyiség 4 GB. A 15,6”-os kijelző a szokásos 1366x768-as felbontással és LED-es háttérvilágítással rendelkezik, merevlemezből pedig legfeljebb 500 GB-os példányt kérhetünk.


A vékony kialakításnak köszönhetően a viszonylag nagy masina mindössze 2,41 kg, ráadásul ebben már benne van a gyárilag 8 cellás akkumulátor tömege is, amellyel a gyártó szerint akár 8 órás üzemidő is elérhető alacsony terhelés és fényerő mellett. Az üzletembereknek mindenek előtt a biztonság a legfontosabb, így a többujjas érintést is támogató touchpad bal és jobb egérgombja között elhelyeztek egy ujjlenyomat-olvasót. Ennek segítségével a rendszerbe való bejutást korlátozhatjuk, de a fájlok megnyitásához és módosításához is egyaránt felhasználhatjuk. A kijelző felett lévő 1.3 MPixeles webkamera szintén rendelkezik arcfelismerő algoritmussal, az EasyFace szoftvernek köszönhetően hasonló funkciókat tudunk menedzselni vele, mint az ujjlenyomat-olvasóval. Megújult a billentyűzet, amely a mostanában divattá vált „chiclet” kialakítást követi. Ami a kommunikációt illeti, a 802.11n-es WLAN mellé kapunk Bluetooth-t is, a memóriakártya-olvasó mellett pedig találunk két USB és egy eSATA/USB portot is. Video kimenetként egy D-Sub és egy HDMI áll a rendelkezésünkre, a fizikai védelemért pedig a Kensington zár felel. Az árral és a hazai megjelenés idejével kapcsolatban egyelőre nincsenek információink.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Azrael
2010.03.19. 16:39
Jónak néz ki. Arra viszont kívácsi vagyok hogy rontják el majd a magyar billentyűzetet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2010.03.19. 21:19
8 órás üzemidő is elérhető alacsony terhelés és fényerő mellett. Végre egy cég aki bevallja, hogy akkor érhető el ez az üzemidő ha minden minimumon van. A többi oda írja hogy akár 10 meg 12 óra azt elfelejtik mindig hogy nem maxon járatva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alvin_ti42... axe
2010.03.19. 22:40
azt én írtam oda, nem az MSI Náluk "akár 8 órás üzemidő" mondókaként szerepel. Maximális terhelés mellett elérhető üzemidőről azért nem nyilatkoznak a cégek, mert egyrészt ritkán teszik ki folyamatosan ilyen mértékű használatnak az emberek a notebookokat, másrészt mivel nincs viszonyítási alapja egy vásárlónak, így elég ijesztően mutatna marketing szempontból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!