iPon Hírek

MSI Wind Box DC110 Mini PC - a nettopoknál sem áll meg az élet

Dátum | 2013. 03. 19.
Szerző | gabi123
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI bejelentette nettopjának új generációját. A mindössze 35 mm vastag Wind Box DC110 nem csak külsőleg, vizuálisan ragyog, hanem energiahatékonyságban, fogyasztásban is megcsillogtatja képességeit. Ehhez persze kellett a megfelelő processzor kiválasztása, amely egy Intel Celeron 847 lett. Nyilván nem egy izomagy, de a fogyasztása nagyon kellemes, ebbe a gépbe pedig bőségesen elegendő számítási és grafikai teljesítményt képes nyújtani, amivel utat nyit a kompakt méretnek is.

A mini-PC egy helytakarékos megoldás szinte minden átlagos felhasználási területre, legyen az a világháló böngészése, e-mail és irodai alkalmazások vagy akár multimédia, TV, zene, video és fényképek. Az Intel Mobile 847 1,1 GHz ULV dual-core központi egység alkalmazásával a DC110 átlagos fogyasztása mindössze 40 watt, így nem csak a hellyel takarékoskodik hatékonyan, hanem a villanyszámlát is óvatos kézzel kezeli. A CPU segítségére alap kiépítésben 2 GB DDR3 RAM siet, a PCH egy Intel NM70-es. Háttértárként egy 320 GB-os, 2,5"-os 5400 RPM fordulatszámú merevlemez szolgál. A 191,8 mm (Szé.) × 150,93 mm (Ma.) × 344 mm (Mé.) méretek kellően kicsik, és a mini-PC tömege is bőven 1 kg alatt marad, megáll 830 grammnál.

Ahogy azt már említettük, a felhasználási terület igen széles, köszönhetően a sokoldalú hardvernek. A Wind Box DC110 natív HDMI kimenetet is kínál a VGA (dSub) csatlakozó mellett, így azon kívül, hogy akár két megjelenítőt is csatlakoztathatunk a gépre, nem probléma a magas minőségű digitális hang és a kép kijuttatása a megfelelő eszközre. További okos húzás, hogy a hátlapon egy SPDIF kimenetet is elhelyeztek 5.1 csatornás digitális hang kiküldésére, így nem vagyunk kizárólag a HDMI-re korlátozva, egy régebbi erősítővel is használható az apróság. Ezen kívül találunk még rajta mikrofon-bemenetet és fejhallgató-kimenetet, valamint négy darab USB 2.0-t is, ahogy a gigabites LAN és az integrált N-es WiFi mellett a kártyaolvasó sem hiánycikk.

Az Wind Box DC110 Európa szerte elérhető válik még a hónap vége előtt, várható ára egyelőre ismeretlen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. 5hR3kY
2013.03.19. 22:17
Egy AMD A4-3400-al szerelt gép full járaton eszik 70W-ot.....
Ráadásul egy jobb deszkával mini ITX-be olcsóbban megépíthető mint ez amennyibe kerülni fog, és nem mellékes hogy lesz SATA3-ad, és USB 3-ad is, és egy normális videokártyád! Az 1600MHz-es RAM sebességet, és a 2.7GH-es sebességet nem említve...
Nem értem hogy minek erőlködnek még az ilyenekkel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pogi67
2013.03.20. 08:15
"5hR3kY" pl. egy felhasználási terület:
- kisiskolás csaj szobájába a TV-re kötve
Tudja rajta nézni a meséit, internet játékokat (van számos kimondottan kicsiknek való mesélős, kifestős, játékos oldal) és egyszerűbb játékos oktató programokat futtathat, youtubeot nézhet.
Ami még fontos, hogy PICI, nem egy fél éjjeliszekrény méretű, könnyű bárhova besúvasztani.
PL. ezért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vakpal
2013.03.20. 08:29
pl Internetezésre, e-Mail -re tökéletesen elegendő, sőt még filmeket is lehet nézni vele. Fotókat nézegetni rendszerezni. Bár inkább penya kellett volna bele mint cerka...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!