iPon Hírek

MSI Wind Neton: olcsó komplett asztali gépek

Dátum | 2008. 11. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Úgy tűnik, nem az ASUS az egyetlen nagyvállalat, aki olcsó, Intel Atom processzorra épülő asztali számítógépeket, pontosabban nettopokat kínál. Most az MSI is belépett a piacra: a gyártó iMac-szerű „egybegépei” mindent tartalmaznak, amire csak szükség lehet a zökkenőmentes netezéshez és számítógépezéshez, az új készülékek várhatóan a jövő év elején mutatkoznak be hivatalosan is a nagyközönség előtt.

M16Az MSI nettop sorozata Neton névre hallgat, az új termékcsaládban összesen háromféle konfiguráció lesz elérhető. A rendelkezésre álló információk alapján a legkisebb kijelzővel szerelt modell M16-os típusjelzéssel és 400 dolláros árcédulával kerül forgalomba. A készülék 15,6 hüvelykes képátlójú, 1366x768 pixeles natív felbontással üzemelő kijelzőt tartalmaz. A középső változat M19-es névre hallgat, 18,5 hüvelykes képátlójú, 1366x768 pixeles felbontású kijelzővel látja el a gyártó, a termék ára pedig 500 dollár lesz. A legnagyobb kijelzővel ellátott, 799 dollárba kerülő gép - amelyről egyelőre nincs kép - már 22 hüvelykes, 1920 x 1080 pixeles felbontású LCD panelt tartalmaz, sőt, beépített Blu-ray lejátszóval is el van látva. Az M16-os kivitelnél a kijelző alatti kis házban kapnak helyet a rendszer alkatrészei, viszont az M19-es és M22-es modellek már jobban hasonlítanak az iMac-hez, legalábbis felépítésüket tekintve.

M19

Mindhárom újdonság esetében egy- és kétmagos Intel Atom processzorok közül lehet majd választani, az operációsrendszer szerepét pedig Windows Vista és Windows XP rendszerekre egyaránt rá lehet bízni. Érdekesség, hogy az MSI a készülékeket beépített TV-tunerrel és érintőképernyős kijelzővel szállítja. A várakozások szerint elsőként az M19-es verzió debütálhat 2009 januárjában, utána az M16-os változat érkezik február folyamán, míg a legnagyobb kijelzővel rendelkező M22-es modell majd csak március folyamán kerülhet a boltok polcaira.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.11.20. 19:24
Hát ez azért jobb mint a Mac mert nem Mac
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!