iPon Hírek

MSI Wind Top AE2051, Brazos 2.0-s platformmal

Dátum | 2012. 09. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A WindTop AE2051-es egybegép a Brazos 2.0-s platform legerősebb tagját, az Radeon HD 7340-es sorozatú integrált videó vezérlővel ellátott E2-1800-as APU egységet alkalmazza, amely korábbi híreinkből bizonyára már sokak számára ismerős lehet. A friss konfiguráció egy 20 colos képátlójú, 1600 x 900 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD érintőkijelzőt kapott, ami többérintéses támogatással és LED-es háttérvilágítással áll a felhasználók rendelkezésére.


A kijelző mögött egy A68M lapkakészletre alapozó apró alaplap lapul, amelyben maximum 8 GB-nyi rendszermemória helyezhető el. Alap esetben 1 darab 4 GB-os DDR3-1333 MHz-es So-DIMM modul lapul a memóriafoglalatban. Merevlemezből egy 500 GB-os, 7200 RPM-es asztali példányt kapunk, a videó vezérlő szerepét pedig a fentebb már említett Radeon HD 7340-es IGP tölti be, amely DirectX 11-es támogatással is bír. A 80 stream processzort kínáló GPU 523 MHz-es alap- és 680 MHz-es turbo órajelen üzemel és természetesen jár mellé UVD3-as motor is, ami a különböző médiafájl-formátumok hardveres gyorsítás mellett történő lejátszásában segít.


A Super Multi DVD íróval is ellátott egybegép Gigabites Ethernet vezérlővel és 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel egyaránt rendelkezik, sőt, még 0,3 megapixeles beépített webkamerával és beépített mikrofonnal is büszkélkedik. A különböző memóriakártyák egyszerű kezeléséről egy memóriakártya-olvasó gondoskodik, ami az SD, mini SD, MS, MMC és xD típusú memóriakártyákat egyaránt kezeli. A Brazos 2.0 alapú egybegépen két darab USB 3.0-s port, két darab USB 2.0-s port, valamint egy HDMI videó kimenet és egy HDMI videó bemenet található. A sorban RJ45-ös Ethernet csatlakozót, mikrofon bemenetet és fejhallgató kimenetet is találunk. A rendszer igény esetén PCIe TV tuner kártyával szintén felruházható.

Az 513,2 x 392,1 x 92,2 milliméteres mérettel érkező egybegép 6,8 kilogrammot nyom a mérlegen. A termék a VESA furatok segítségével – a megfelelő konzol alkalmazása esetén – könnyedén falra szerelhető, de akár flexibilis fali karon is helyet kaphat.


A rendszer Smart Media Link és Smart Sync támogatással érkezik. Előbbinek köszönhetően könnyedén streamelhetünk különböző tartalmakat a DLNA-képes eszközökre vezetékes vagy vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül. Utóbbi egy szinkronizációs szolgáltatás, amellyel különböző tartalmainkat – Outlook kontaktjainkat, naptárunkat, fotóinkat, dokumentumainkat, zenéinket és videóinkat – szinkronizálhatjuk egybegépünk és okostelefonunk, illetve asztali vagy mobil számítógépünk között. A különböző hibák felderítésében a Quick Fix szolgáltatás segít, amely megkeresi és kijavítja a különböző problémákat, már amennyiben azok szoftveres úton helyrehozhatóak. A szolgáltatás önteszteket is képes futtatni a rendszeren, sőt, a különböző driverek automatikus frissítését is elvégzi.

Az MSI friss egybegépe hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban. A termékhez vezetékes billentyűzet és vezetékes egér is jár, az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy az új egybegép ajánlott végfelhasználói ára hogyan alakul.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. dy
2012.09.05. 18:19
asdfasdf
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. maláj
2012.09.06. 17:15
köllött ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!