iPon Hírek

Működik a PhysX a Radeon HD 3850-esen

Dátum | 2008. 06. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia jelenleg is gőzerővel dolgozik a CUDA technológia új változatán, amelynek segítségével a szoftver x86-os processzorok esetében is használható lesz. A CUDA az ATI és egyéb GPU-k esetében egyelőre hivatalosan nem használható, ám egy ügyes felhasználó már működésre bírta az Nvidia PhysX technológiáját egy ATI Radeon HD 3850-es kártyán is, ehhez a CUDA SDK és a PhysX SDK szoftverfejlesztői csomagokat vette igénybe.

Az NGOHQ.com munkatársa, Eran Bandit állítása szerint a munka nem volt különösebben nehéz A vélemények szerint a PhysX támogatás a Radeon kártyák esetében nem szoftveres problémák, hanem inkább a "játékpolitika" miatt nem érhető el hivatalosan, amin egy pillanatig sem érdemes csodálkozni. Eran elmondása szerint, ahogy le tudja ellenőrizni többféle Radeon videokártyán az ATI PhysX Enabling Utility-t, elérhetővé teszi azt a nagyközönség számára is. A szoftver tesztelése elsőként egy Radeon HD 3850-es egységen zajlott, Eran a 3DMark Vantege-on próbálta ki, hogy mire képes a PhysX támogatás.

A 3DMark Vantage teszt eredménye. A kép nagyítható!
Az első teszt alkalmával a rendszer 22,606 pontot kapott a processzor teljesítményére, így a végeredmény P4262 lett. Ugyanez a teszt egy PhysX támogatás nélküli konfiguráción nagyjából P3800 körüli pontszámmal zárul.

Mivel az NGOHQ.com és az AMD között nincs semmiféle kapcsolat, így Eran sajnos nem tudta kipróbálni, hogy a kis módosítás milyen hatással van a rendszer teljesítményére mondjuk egy Radeon HD 4850-es vagy egy Radeon HD4870-es videokártya esetében.

Egy biztos: érdemes figyelemmel kísérni a www.ngohq.com oldalt, ahol remélhetőleg hamarosan elérhető lesz az új szoftver.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.06.27. 13:11
(Vendég_MaTeS_* @ 2008 Jun 27, 12:01)
Közvetett forrásból dolgoztunk, így homokszem csúszott a gépezetbe, mert mindenhol 3870-et írtak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!