iPon Hírek

Multi-GPU rendszer bármilyen PCIe-es VGA-val

Dátum | 2009. 08. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az MSI a P55-ös alaplapok és a Lynnfield processzorok szeptember elején esedékes startjára már gőzerővel készül: a gyártó az elmúlt hetek folyamán számos alaplapot mutatott be, amelyek a rajt idején várhatóan már elérhetőek is lesznek. A modellek között a belépő szintű piacot a P55-CD53-as, a kereskedelem fő áramát a P55-GD65-ös, míg a P55-ös felső kategóriáját a P55-GD80-as modell próbálja majd meghódítani, de a Micro-ATX formátumú termékek között is lesz újdonság, mégpedig a P55M-GD45-ös alaplap.

Tényleg akkora durranás lesz?
Az MSI termékcsaládja a jelek szerint tökéletesen készen áll, ám most két újabb, igen-igen különleges alaplapról érkezett hír. Az egyik termék a G9P55-DC típusjelzést viseli, ezen a deszkán az Nvidia BR-03-as híd chipje lesz jelen, így háromutas SLI támogatást is élvezhetnek majd a felhasználók, mindezt pedig x16, x8 és x8-os sávszélességgel. A második alaplap egy igazi unikum lesz. A termék a Big Bang, azaz Nagy durranás fantázianevet kapta: ezen az alaplapon a LucidLogix Hidra chipje van jelen, amely a többkártyás rendszerek következő generációs megoldásaként vonulhat majd be a köztudatba.

A multi-GPU rendszer lelke, a Hydra chip.
A LucidLogix Hydrájáról már korábban írtunk: a platform-független chip minden PCI Express x16-os slottal kapcsolatban van, a sávszélesség kiosztásról azonban egyelőre nincsenek információk. A Hydra segítségével gyakorlatilag bármilyen típusú és bármilyen teljesítményű videokártyák felhasználásával építhetünk majd többkártyás rendszert, például egy GeForce GTX 285-ös és egy Radeon HD 4890-es kártyát is gond nélkül alkalmazhatunk majd egy időben. A Lucid chip a kártyák között a teljesíménynek megfelelően automatikusan osztja el a terhelést, így nem szükséges, hogy egyforma kártyákat alkalmazzunk. A Hydra chip ha lassan is, de már eddig is kezdett elérhetővé válni, ám ezt többnyire vállalatok vásárolták, és felhasználásával különböző grafikus renderelő konfigurációkat építettek.


A Hydra pontos specifikációi, illetve a vele kapcsolatos egyéb részletek nagy része még nem elérhetőek, de többek között az sem tudható, hogy az MSI mellett vannak-e még egyéb gyártók, akik szintén szemet vetettek az úttörőnek mondható technológiára. Hogy a Hydra alapú termékek, és az MSI G9P55-DC típusjelzésű alaplapja - amely BR-03-as híd chipet tartalmaz - mikor kerülhet a boltok polcaira, az egyelőre szintén rejtély. A technológia mindenesetre renkdívüli fontossággal bírhat, ha sikerül megoldaniuk a komoly szoftveres problémákat.

MSI G9P55-DC: nem akkora durranás, mint a Big Bang lap, de azért érdekes.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. danikollar
2009.08.12. 15:09
VISSZA A HIRHEZ

Több, mint egy év telt el az eredeti Hydra cikk és a gyakorlati megvalósítás között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hungarypet...
2009.08.12. 15:17
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. homeware
2009.08.12. 15:18
Mivel a CF és az SLI egész máshogy működnek, nem lehet könnyű megvalósítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ThePoweR
2009.08.12. 15:23
Szóval röviden annyi a hír hogy van ez a LucidLogix Hydra chip és semmit nem tudunk róla csak azt hogy majd jó lesz 2 különböző kártya használatára és egyszer lesz majd ebbe az msi lapba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bajszi
2009.08.12. 16:44
Igen catalyst meg össze lessz gyurva az nv driverrel ez mire kész lesz a hajam ősz lesz/windows17 is kész lesz/,és akkor még kell egy "vadbarom "
aki Amd kártya mellé nv-t rak,vagy fordítva nehogy valaki megsértődjön .........közös lónak meg túrós a háta .
A következő az lesz amit én kitaláltam I7+PhenomII egy lapban + AMD+NV kártya ,a DDRramból lesz benne 3, sima ,meg DDR II-ill-DDRIII .............és ez lehet nem is álom? :lol: :angry:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Alamos
2009.08.12. 21:03
A hitetlenkedőknek tanácsolom a régi cikket mindenképpen.
Meglásd az nV az ATI-val együtt benne mire is képes. Két 4890-es ATI maradhat nicknévként RATYI, ahhoz képest egy ATI-val és nV-vel mire volt képes a rendszer. A DX-re meg annyit, hogy van két szó rá: erőforrás megosztás! Vagyis a chip maga megszűri mit melyiken futtat. Így a 10.1-es és 11-es DX csak ATI-n fog, de amire jobb nV azt meg azon fogja, és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bajszi
2009.08.13. 07:04
"Két 4890-es ATI maradhat nicknévként RATYI, ahhoz képest egy ATI-val és nV-vel mire volt képes a rendszer."
Belinkelnéd?köszönöm!

http://www.lucidlogix.com/files/hydra_100_product_brief.pdf
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!