iPon Hírek

Multimédiás "e-szótár" a Sharp-tól

Dátum | 2009. 05. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Bemutatta legújabb multimédiás készülékét, az RD-PM10-est a Sharp, amelynek az e-szótárként való beállítása egy kissé megtévesztő, mivel a képességeit tekintve ez sokkal inkább tekinthető egy afféle mindenes kis lejátszónak, amire történetesen épp előtelepítettek 128 szótárat is.


Ettől azonban nem korlátozódnak csak erre az egyébként inkább szerénynek mondható képességei; MP3-at, WMA-t, ASF-et, WAV-ot, XviD-et, DivX-et és OGG-ot egyaránt lejátszik, tehát bármit (ami nem HD-s) nézhetünk és hallgathatunk is róla/rajta, bár kérdés, hogy meddig bírja a 3.500mAh-es lítium-iona akkuja, lévén erre nem tértek ki.

Hardver terén az adottságai finoman szólva is visszafogottak. Nincs benne például a ma már egyébként szinte mindenben alapvetőnek számító WiFi-kapcsolódási lehetőség, a processzora pedig csupán egy Texas Instruments-féle Da Vinci TMS320DM6441-es, ami egy Windows CE 5.0 operációs rendszert működtet egy 8GB-os SSD-n.


Nagyjából rendben van viszont a képernyője (4,3 hüvelykes, érintős, 480x272 felbontással), és a QWERTY billentyűzettel sincs sok gond. Van microSD kártyarekesze, FM rádió tunere, hangrögzítője és egy beépített sztereó hangszóró-párja is. $290 ellenében vesztegetik, bár egyelőre csak Koreában.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2009.05.22. 16:20
VISSZA A HIRHEZ

Elég olcsó. Ha a processzora van olyan erős hogy egy AVI-t akadásmentesen tudjon lejátszani, akkor nagyon megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!