iPon Hírek

Multimonitor-megoldás a Kensingtontól

Dátum | 2008. 01. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Macworld Expora tartogatta a Kensington azt az új fejlesztését, amelynek segítségével USB-sen csatlakoztathatunk további képernyőket a számítógépünkhöz. Ezt DisplayLink-technika felhasználásával oldják meg, egy Mac dokkolóállomás és egy kettős USB-adapter útján.

Mac mini felhasználók így egyszerre akár négy képernyőn is nézhetnek bármilyen tetszésük szerinti tartalmat, míg a laptoposok egy monitort is csatlakoztathatnak a gépükhöz a dokkolóállomás használatával. iMac és Mac Pro felhasználók szintén legfeljebb további négy képernyővel bővíthetik a lehetőségeiket.

A DisplayLink megoldás alapját az új Mac OS-kompatibilis Virtual Graphics Card (VGC - virtuális grafikai kártya) szoftver és a kijelző-eszközökbe beépített Hardware Rendering Engine (HRE - hardver renderelő motor) hálózati kijelző chipek alkotják. Csak telepíteni kell a szoftvert, és máris élhetünk az USB-s összekapcsolás lehetőségével bármilyen HRE-s multi-monitor esetében (az LG, a Kensington, a Samsung, a Sony és a Toshiba is gyárt ilyeneket).

A Mac VGC szoftver bétaverziója várhatóan idén márciusban válik elérhetővé.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!