iPon Hírek

Multiplatform HD gyűjtemények érkeznek

Dátum | 2011. 08. 17.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Roppant kellemes trend, hogy a fejlesztők sorra teszik át régi klasszikusaikat magasabb felbontásba, s elfogadható áron adnak ki majdnem komplett sorozatokat. Nem egy pedig először lesz játszható egy konkurens konzolon.

Kezdjük mindjárt az egyik legjobban dokumentált darabbal, a Metal Gear Solid HD Collection-nel. A csomag roppant impozáns, lévén nem csak a Metal Gear Solid 2-t és Metal Gear Solid 3: Subsistence játékokat foglalja magába, de a még PSP exkluzívnak számító Metal Gear Solid: Peace Walkert is. Mindhárom program 1280x720-as felbontásban pompázik, s nem csak a Sony gépére, de Xbox 360-ra is kiadásra kerül. Várható továbbá valamilyen többjátékos mód is hat főig, ám hogy milyen, arról egyelőre nem sokat tudni. Alant látható egy videó a bejelentésről, egy pedig a Peace Walker HD változatának játékmenetéről. A csomag novemberben jelenik meg, pontos dátum még nem ismert.Hasonlóan igényes darabnak ígérkezik a Silent Hill HD Collection, mely szintén a Konami műve, noha a fejlesztést ez esetben egy külsős csapatra bízták. A csomag ugyan annyira nem teljes, mint az MGS-es pakk, lévén csak a Silent Hill 2-t és 3-at tartalmazza, azért ez is nagy örömre adhat okot, főleg, hogy a fejlesztők nem csak a felbontást, de a textúrák minőségét is feljebb tornásszák, továbbá élesítik és újrakeverik a hanghatásokat és a zenét.Bár sokáig úgy volt, hogy a Silent Hill HD Collection kizárólag Playstation 3-ra fog megjelenni, a GamesComon a Silent Hill: Downpouron dolgozó Vatra Games producere, Tomm Hulett bejelentette, hogy az Xbox 360-as kiadás is egy napon jön majd a PS3-assal, mert a rajongók olyannyira fel voltak háborodva az exkluzivitáson, hogy a Konami meggondolta magát. Bár a gyűjtemény elviekben előbb jön, mint az MGS csomag, hisz szeptember-október környékére lőtték be, szinte semmit sem tudunk róla, mindössze ezt a két képet láthattuk a Silent Hill 2: Restless Dreams felújított változatából. Mi tagadás, ezek jól néznek ki, de egy trailer azért jöhetne már (a comicconos videót a Konami hamisítványnak nyilvánította).

A Konami utolsó HD gyűjteménye Kodzsima mester másik remekét, a Zone of the Enderst célozza. A Zone of the Enders HD Colleciton a sorozat első két részének 720p-s változatait tartalmazza, erősen hajazva a fenti két pakkra. Erről a gyűjteményről viszont semmit sem tudni a dobozképet és a platformokat (Xbox 360, PS3) leszámítva - reméljük nem azért, mert háttérbe szorul a másik két kiadás mellett, hanem csak mert 2012-ben fog megjelenni.Bár nem a Konami műve, szintén japán kézből származik a Team Ico Collection, ami a fenti gyűjteményekkel ellentétben kizárólag PlayStation 3-ra fog megjelenni, hisz nem más adja ki, mint a konzolgyártó Sony. A Team Ico egy japán fejlesztőcég, akiknek olyan hihetetlenül innovatív játékokat köszönhet az ipar, mint az ICO és a Shadow of the Colossus. Az említett két remekmű 720p-s felbontásban pompázik majd a Blu-ray korongon. Mindkét játék támogatja majd a 3D-s megjelenítést, szóval akinek van ilyen tévéje, az ámulhat és bámulhat az óriási szörnyetegek térbeli látványa miatt.

A Team Ico Collection valamikor szeptemberben kerül boltokba, addig is itt van egy hivatalos trailer és egy összehasonlító videó, melyben a régi és új változatok kerülnek összevetésre. Egyébként ki melyik pakkra voksol?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Blade0012
2011.08.17. 18:48
Az MGS HD-nak ps3-ra lesz egy limitált kiadása (néhány ezer darab), benne az első és negyedik résszel is + mindenféle kacattal egész elfogadható áron és igényes csomagolással. Idáig az Ico packal szemeztem, de az mgs ily módon kihagyhatatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Svindler
2011.08.17. 22:42
Hmm a negyedikkel is? Anno nagyon fájlaltam, hogy kihagytam és egyszer szeretném pótolni, lehet így fogom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Silenzio
2011.08.18. 10:34
Az Ico-ra vevő lennék ha lenne PS3-am.

A Silent Hill 3-at meg nem lehetett nehéz felújítani, hiszen a Konami a SH2 mérsékelt -nem konzolos- fogadtatása után fél évig áradozott a PC-seknek, hogy mennyire mocskosul fel fogja javítani a mi verziónkat. És így is tett. Shader alapú effektek, az első komplex Depth of Field amit életemben láttam - művészi és gyönyörű-, 2048-as textúrák, ez akkoriban döbbenetesnek hatott. Az egy dolog, hogy a Geforce 2-met a hajamra is kenhettem, mert minimum 8.1-es SM kártya kellett hozzá; ez mellesleg manapság elképzelhetetlen, hogy egy 2 éve kiadott kártyával a játékok el sem indulnak, sokaknak meg mégis a gépigény miatt picsul a szája lefelé... A vicc az, hogy GF 6800-assal toltam végig a Silent Hill 3-at, olyan kártyával, ami nem is létezett, mikor a játékot kiadták, mégis szaggatott, mint a disznó max grafikán. Mondjuk szvsz a legszebb PC-s cím volt egészen a Crysisig!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gyigyo
2011.08.18. 10:44
Sony-nak nem rossz a taktikája kiveszi a visszafelé kompatibilitást a ps3-ból hogy eltudjon több játékot adni... így a sony kap valamenyi részesedést a játékból.. és a psn-ről letöltött ps1 játékokból szintén
szemét sony....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Blade0012
2011.08.18. 12:27
Svindler: ha még nem rendelted elő akkor buktad én épp most akartam és már sold out, fene, hogy vaciláltam. Bár ha így kapkodtak érte remélem meggondolják magukat és szórnak még. Ugyan be lehetne külön-külön az elsőt és a negyediket is szerezni, de mégiscsak egy csomagban az igazi - meg utóbbiból már csak ócska platinum kiadás van mindenhol.Azok nélkül amúgy is szart se ér a csomag - nem is értem boxra minek adják ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gyurkov
2011.08.18. 16:19
Ha már Konami, akkor Snatcher-t kiadhatnák HD-ben a Policenauts társaságában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. xCube
2011.08.19. 16:08
Már kezdtem örülni, hogy PC -re is jön valami jó kis Remake, dehát hozzá kell lassan szokni, hogy a multiplatform kifejezés multi konzol platformot jelent .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!