iPon Hírek

Multiplatform lesz a S.T.A.L.K.E.R. 2

Dátum | 2010. 08. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A GSC bejelentette a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl folytatását, mely már nem csak PC-re, de konzolokra is kijön majd. A játék címe egyelőre egyszerűen csak S.T.A.L.K.E.R. 2 és valamikor 2012-ben jön ki, aminek még örülhetünk is, ha arra gondolunk, hogy meddig tartott míg az első rész elkészült.

Azt, hogy mely konzolok tartoznak a "multiplatform" összesítés alá, még nem árulták el, de valószínűtlen, hogy egy ilyen játék Wii-n feszítene, így marad a PS3 és az Xbox 360. Azt sem tudni még, hogyan oldják meg a több platform problémáját, mármint hogy egy teljesen új motort raknak-e majd alá...

Miután több mint 4 milliót adtak el az első részből világszerte, nem volt kérdés, hogy készítenek egy nagyszabású folytatást, olvashatjuk a hivatalos honlapon. Tavaly májusban a GSC már tett említést egy lehetséges folytatásról, sőt az első rész konzolos adaptációja is felmerült, de ezt a projektet (ha létezett egyáltalán) azóta minden bizonnyal kukázták.

A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl már több mint 3 éve jelent meg, amit 2 nagy kiegészítő követett, a Clear Sky és a Call of Pripyat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. XtreemX
2010.08.16. 14:32
Jó játék volt szerintem az első része,kiegészítőkhöz nem volt dolgom. Multiplatform várható volt,konzolon jön be a pénz. Én várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jimday
2010.08.16. 16:08
haljon meg az összes konzol! pénzéhes, semmirekellő hardware!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. -Melkor- jimda...
2010.08.16. 16:24
Szerintem inkább adják ki konzolra és PC-re is, minthogy sehogysem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. axe
2010.08.16. 16:59
PC-re is, minthogy sehogysem... pc-n jelent meg.... akkor miylen pc-re IS-ről beszélsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. vihor
2010.08.16. 17:05
Ja hogy konzolokra
Már kezdtem örülni hogy Linuxra meg Mac-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. -Melkor- axe
2010.08.16. 17:12
axe: elnézve a konzolos és pc-s eladásokat, egyáltalán nem meglepő, ha valakit nem izgat a PC-s piac. Az meg, hogy PC-n jelent meg az első része, a kutyát nem érdekli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ByrDer
2010.08.16. 17:19
Nah véget ért ez a széria is... nem vagyok kíváncsi egy "stalker of duty"-ra, mert máshogy sajnos nem fog működni konzolon. -Élet regeneráció, összezsúfoltabb lineáris játékmenet kicsi pályákkal, minimális felfedezéssel, kevesebb tartalom, kevesebb gondolkodás, kevesebb játékidő, talán még egy fedezék rendszer is belefér.. stb, stb.

Ha komolyan gondolják a multiplatform megközelítést annak csak egy lebutított szemfényvesztés lehet a vége. (A maximum amit ki lehet hozni belőle az egy Metro 2033 jellegű játék lehet, de abból elég volt egy is, és egészen más tette azt a játékot jóvá mint amiért a stalkert szerettük.) Rossz példákért lásd CoD széria, crysis 2, Half Life 3 (a könnyű gyorsan elkészíthető konzol játékokra koncentrál a Valve amiért nagy konzolpénzt szakítanak, ahelyett hogy erőfeszítést fektetnének egy új mesterműre, így lehet sose lesz HL3.) stb stb.

Már nem is igazán érdekelnek az új játékok mert a fejlesztők már meg sem próbálnak semmi újat nyújtani csak a jól bevált, pénzcsináló recepteket követik és a hozzávalókat is a tűréshatárig kispórolják, ahol még épp nem fordul fel tőle az ember gyomra és még ki meri adni érte a pénzt. -Mert konzolon MINDENT el lehet adni (Különösképpen a Wii-n meg Iphone-on még a hülye is milliomos lehet ha össze tud tákolni egy tetris klónt cirka 3-4 óra alatt.) A PC-n még meg kell dolgozni a pénzükért a fejlesztőknek. következésképpen üzleti szempontból egy halott platform és max olcsó portokat engedhetnek meg. Lásd Starcraft 2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller
2010.08.16. 18:01
ByrDer sajnos nekem is pont ez jutott eszembe. Én még 1 komolyabb multiplatform vagy konzol játékkal sem találkoztam. Az összes casual játék az én szememben. (igen, a Halo meg az MW2 is) Reméljük meggondolják magukat a fejlesztők.
Ellenben szerintem nem tudnak már mit alkotni ezzel az IPvel. Az Oblivion Lost vagy Shadow of Chern lehetett volna a játékok játéka, de picit elpuskázták, a sok kellemetlenség melett viszont ott volt azért egy tényleg maradandó játék. Aztán jött az első kieg, a CS, melyet 1 óra után letettem, nagyon nem tetszett. A 2odik kieg ütős lett, de olyan lett mint a Bioshock 2. Jó játék, játékélményben jobb mint az előd, de már a hangulat adott volt az elődben, és ebben nem nyujtott újat. Még1szer nem pisiled össze magad egy bloodsucker láttán....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2
2010.08.16. 19:23
Akkor ez is késni fog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Phantomstr...
2010.08.16. 20:15
Konzolra is lehet tartalmas és összetett játékot készíteni, nagy pályákkal, nonlineáris játékmenettel, csak akarni kell. Én nem tartok tőle, hogy elszúrják a sorozatot. Attól függ, hogy mennyire lesznek lusták. Ha maradandót akarnak alkotni, fognak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Mandris90
2010.08.17. 08:46
remek ujjabb játék idiota konzol vezérléssel mert az fix hogy ne mfogják normálisan megcsinálni pc re kiirtva az összes konzolos szemetet belöle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!