iPon Hírek

Multitouch nagyban, LG-módra

Dátum | 2010. 02. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Büszkén mutatta be legújabb alkotását, egy 13,3 hüvelykes kapacitív in-cell (az érintőszenzorokat a kijelzőbe integrálták külön panel beiktatása helyett) multitouch LCD panelt az LG, amivel még a Microsoft-féle Windows 7 Touch Logo hitelesítést is elnyerték.


Ez persze így önmagában túl sokat nem jelent azon kívül, hogy az új alkotás tökéletesen együtt tud működni a Win7-tel és kompatibilitási problémáktól sem kell tartani - ha azonban még azt is hozzátesszük a dologhoz, hogy ez az első olyan in-cell érintőpanel, amely elnyerte ezt a hitelesítést, az már egy kicsivel több büszkeségre adhat okot.

Eddig ugyanis ezt a technológiát leginkább csak kisebb készülékekben, így például okostelefonokban alkalmazták, ám az LG most sikeresen adaptálta egy lényegesen nagyobb, normál laptop-méretű képernyőfelületre is. Ezen felbuzdulva nyomban ki is jelentették, hogy természetesen nem állnak meg itt, hanem sorra ellátják más hasonló, méretesebb termékeiket is a technológiával.

Hátránya azonban a panelnek, hogy a jelek szerint a beépített érintőszenzorai csak két ujjat tudnak követni egyszerre, pedig nagyobb felületeknél jól jöhet a több is. A tömeggyártást az év második felében kezdik meg, így egy darabig még várhatunk rá.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2010.02.25. 17:04
Az a képen egy kínai alfahím?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Warrex
2010.02.25. 18:39
Majdnem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!