iPon Hírek

Murdered: Soul Suspect - a színfalak mögött

Dátum | 2014. 03. 21.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Már nincs messze a Murdered: Soul Suspect megjelenése, ezért ideje, hogy csokorba gyűjtsük, mindazt, amit tudunk erről az igen érdekesnek ígérkező játékról, melynek középpontjában Ronan O'Connor nyomozó áll, aki szellemként saját gyilkosa után kutat, miközben a lelkére vadászó démonok elől menekül. Honnan jött a túlvilági nyomozó ötlete? Az Airtight Games két munkatársa, Matt Brunner és Eric Studer a PlayStation blognak adott interjúban elmondták, hogy először csak a szellem főszereplő ötlete volt meg, aki afféle akcióhős lett volna távolsági fegyverekkel és a nagy magasságokba való utazás képességével. Az első prototípus elkészítése után azonban kiderült, hogy a lebegő, átlátszó szuperhős valahogy mégsem az igazi. Ekkor támadt az a gondolatuk, hogy valami érdekes motivációt adjanak a főhősnek, így született meg saját gyilkosa után nyomozó szellemdetektív. Matt Brunner személy szerint olyan művekben keresett még inspirációt, mint Neil Gaiman regénye, a Graveyard Book és a Hetedik (Se7en) című film.
A játék menete nyomozásból, felfedezésből és természetfeletti harcokból áll, a játékmenetet és ezek egyensúlyát mindig a történet szabja meg. Az, hogy a főhős egy szellem a játékmechanika minden terén érdekes lehetőségeket biztosít. A szellemlétnek megvannak a maga korlátai is, főhősünk nem kérdezheti ki a tanúkat, nem veheti kézbe és nem vizsgálhatja meg közvetlenül a bizonyítékokat, viszont képes arra, hogy megszállja az embereket, lásson a szemükkel, halljon a fülükkel vagy olvasson a gondolataikban. Korlátozott mértékben még tud hatni is gondolataikra, és képes irányítani is őket. A játék helyszíne részben az amerikai Salem városa, részben pedig a túlvilági Dusk lesz. Főhősünk természetfeletti képességei segítségével képes lesz a Duskban rekedt erősebb tárgyakból kiolvasni bizonyos dolgokat. Azt gondolhatnánk, hogy szellemként már nincs mitől félnünk, de a játékban Ronan korántsem lesz sérthetetlen. Az izgalmak fenntartásában kétféle dolog is segít: az egyik a lelkére vadászó démonok, a másik az a tény, hogyha sokáig marad Duskban, az őt is korrumpálja és lassan olyanná válhat, mint üldözői, akik azt hiszik, hogy más lelkek bekebelezésével visszaszerezhetik emberi létüket. A Murdered: Soul Suspect helyszíneinek létrehozásakor döbbentek rá az alkotók, hogy mekkora kihívást jelent az olyan pályák létrehozása, ahol a játékos számára az ajtók nem jelentenek akadályt, így olyan helyekre is lehetőségünk lesz eljutni, amelyekre általában nem szoktunk a játékokban. A darab június 6-án fog megjelenni PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. Lesz belőle gyűjtői kiadás is, amely a játékban szereplő napló kézzelfogható változata mellett egyéb nyomokat is tartalmaz a Salem lakóit félelemben tartó gyilkosságokkal kapcsolatban. A Limited Edition tulajdonosai hozzáférést kapnak egy interaktív digitális stratégiai térképhez is, amely segít a mellékküldetések és gyűjtögethető apróságok megtalálásában.
Kapcsolódó híreink: Játékmenet Borító Bejelentés előzetes "Every Lead" előzetes Vágatlan 15 perc
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Secondhand
2014.03.21. 14:31
Ezt már ellőtték vagy 10 éve PS2-n is a Shadow of the Memories-ben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2014.03.21. 18:03
Nagy kihívást jelentett, hogy szellem a fickó. Érdekes, a Big Rigs készítői valahogy nem estek kétségbe.
Attól félek ez is csak egy cső lesz, tele scriptelt jelenetekkel vagy Outlast(nagyon túlértékelték, csak a Machine for Pigs "horrortalanságának" köszönheti a hypeot) szerű buta, kijátszható kirakat ellenségekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabesz7630
2014.03.23. 16:04
A square enix neve garancia arra, hogy egy naaaaagy rakas szar lesz.
Futoszalag ceg amit csak es kizarolag a penz mozgat.
A thiefbol is mit sikerult nekik osszehozni, gyak muveszet volt igy elb@szni.
Ahogy nezem meg borsorlore is kijon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dbelam Secon...
2014.03.24. 11:10
Vagy a Nintendo DS-re a Ghost Trick 2010-ben.
Nem baj, hogy nem eredeti, csak ne spanyolviaszosat játsszanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!