iPon Hírek

Mushkin Catalyst: új SSD-k hibrid adattároló rendszerekhez

Dátum | 2012. 07. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS


A Mushkin Catalyst Cache SSD sorozatban két tagot találunk, amelyek mindketten 2,5 colos formátummal rendelkeznek és mindketten SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszer alaplapjához. A termékek a SATA 3 Gbps-os és SATA 1,5 Gbps-os csatolófelülettel ellátott rendszerekkel is kompatibilisek, igaz, ezeknél a SATA 6 Gbps-os sebességhez képest jóval szerényebb teljesítményt nyújtanak.


Az 50 GB-os és 100 GB-os modellekhez Dataplex Cache szoftver is jár, amely lehetővé teszi, hogy az SSD meghajtó gyorsaságát meglévő merevlemezünk adattároló kapacitásával kombináljuk, így egy hibrid adattár jön létre, amelynek eredményeként a rendszer gyorsabban bootol és az alkalmazások is sokkal rugalmasabban indulnak majd. A gyakran használt fájlok a gyorsabb elérhetőség érdekében az SSD-re kerülnek, míg tradicionális adattárolóként a már jól bevált merevlemezünket használhatjuk.


A Mushkin Catalyst Cache SSD meghajtók 550 MB/s-os maximális olvasási- és 515 MB/s-os maximális írási sebességet kínálnak. Az újdonságok pontos paramétereiről a fenti táblázat ad képet. Sajnos a gyártó nem árulta el, melyik SandForce SSD vezérlőre támaszkodnak az új SSD-k, de valószínűleg nem tippelünk rosszul, ha arra számítunk, hogy a friss adattárolók SF-2281-es SSD vezérlővel érkeznek.


Az új SSD meghajtók már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árukról azonban nem szól a fáma.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Turai
2012.07.25. 11:33
MKNSSDCT50GB - 72,90€ - 73,85€
MKNSSDCT100GB - 99,90€ - 103,86€

Ennyiért nem is tűnik rossz vételnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!