iPon Hírek

Mutatós lett a Misfit új fitneszkiegészítője

Dátum | 2017. 04. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Fossil tulajdonában álló Misfit egyre komolyabb piaci szereplővé avanzsál, amit az egyre szélesebb és színesebb termékpalettájának köszönhet. A vállalat nem a funkcionalitást, hanem a dizájnt tartja elsődleges szempontnak a megoldásainál, de ez a viselhető kiegészítők esetében abszolút rendben van. Sokan igénylik, hogy szép és stílusos legyen az eszköz, amit egész nap a csuklójukon hordanak.
A Flare rendkívül letisztult, nincsen megjelenítője, csak egy LED-es állapotjelzőfény került rá, ennek a használatával tudja majd felhívni a viselője figyelmét arra, hogy valami történt a hozzá kapcsolódó okostelefonon. A szerkezet egy kör alakú, masszív, szálcsiszolt alumínium gyűrű foglalja keretbe, így az biztos, hogy a minőségérzet tekintetében nem érheti majd szó a ház elejét. Szerencsére tényleg jól össze van rakva a Misfit újdonsága, ugyanis akkor sem vall szégyent, ha felmerül a vízállóság kérdése. Sőt mi több, kifejezetten jól szerepel ilyen téren, hiszen a Flare állítólag akár 5 ATM-es nyomást is képes elviselni, ami azt jelenti, hogy nagyjából 50 méteres mélységig tud komolyabb probléma nélkül merülni. A szíja a megszokott, átbújtatós kialakítású és szilikonból készült, így kellemesen simul a felhasználó csuklójára és nem lesz egyszerű elhagyni.
Gombok nem tarkítják a Flare-t, a felsőrészének a megérintésével lehet vezérelni, ez kapacitív, így könnyedén érzékelni fogja az emberek ujját. Visszajelzést minden esetben rezgés formájában biztosít és opcionálisan a riasztásokról, az értesítésekről és minden más egyébről is tájékoztathatja vibrációval a felhasználókat a készülék. Hogy milyen tevékenységet folytat éppen a viselője, azt elvileg képes lesz automatikusan felismerni az előre betanított viselkedési minták alapján. Mindent persze nem tudhat magától, de eléggé szép listából tud választani, a futás, a séta, a biciklizés egyáltalán nem okoz neki gondot, és egyebek mellett még az úszást, a futballozást, a jógázást, a teniszt és a kosárlabdázást is magától felismeri. Az előre beállított napi cél (lépésszám) könnyen ellenőrizhető: egy LED villanás a 25%, kettő villanás az 50%, három meg a 75%, a száz százalék elérésekor pedig egy kellemes animációt játszik be a LED. Sokféle teljesítményt tud mérni az eszköz, például az úszás közben megtett hosszok számát is.
Fitneszkiegészítőről révén szó, a Flare rendelkezik egyebek mellett egy háromtengelyes gyorsulási érzékelővel, extraként pedig került bele egy magnetométer is. Az adatokat a Bluetooth LE modul használatával fogja továbbítani a „gazdamobil” számára. Az üzemidő tekintetében remekelni fog a Flare, olyannyira jól bírja, hogy a Misfit szakemberei nem is lítium-ion akkumulátorral szerelték fel, hanem egy mezei elem került a hátlapja mögé. A Panasonic által gyártott CR1632 telepről 4 hónapig is elmehet a kütyü, mielőtt az cserére szorulna. A töltöttségi szintet folyamatosan figyelemmel lehet kísérni, így nem kell attól tartani, hogy megfeledkezik a tulajdonosa a cseréjéről, és a legrosszabb pillanatban marad az szerkezet nélkül. Ha a szíjat nem számoljuk, akkor hihetetlenül könnyű a kütyü, mindössze 8,5 grammot nyom a 24 milliméter átmérőjű – persze a szilikon pántja sem fogja húzni az emberek kezét.
A Misfit Flare nem várat magára, máris elérhetővé vált az Egyesült Államokban, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor hamarosan az öreg kontinensen is felbukkanhat. A letisztult eszköz 60 dollárba kerül a vállalat hazájában, ezzel persze még továbbra is elmarad a kínai konkurensektől, de a dizájntermékek ligájában ez már abszolút jó ajánlatnak tekinthető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Gyurkov
2017.04.25. 11:42
Gyenge gyártási minőség, példásan rossz support és pontatlan mérés illetve rossz telefonos kapcsolat = siker!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim
2017.04.25. 12:13
Pirosan világító "számlapos" lesz?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani Asagr...
2017.04.25. 12:52
Elvileg RGB a LED, illetve volt olyan forrás, ahol úgy szerepelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Demon...
2017.04.25. 12:55
Príma, akkor vigyázhat HAL a testi épségemre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ianbrenner Asagr...
2017.04.26. 09:48
Lesz, és a küldetés céljának elérése érdekében a megfelelő pillanatban leállítja a szívedet egy impulzussal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!