iPon Hírek

MWC 2013: Európába jön az Tablet Z és FireFox OS-en doglozik a Sony

Dátum | 2013. 02. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Sony semmilyen nagy durranással nem készült a barcelonai technológiai kiállításra, így csak kisebb híreink vannak. A bemutató standon az Xperia Z, az Xperia ZL és az Xperia Tablet Z szerepelt, és elhangzott egy érdekes tervezet.

A Sonytól Bob Ishida meglepő őszinteséggel beszélt a FireFox OS használatáról. A vállalat ugyan csak a következő évben tervezi piacra dobni az első ilyen készülékét, de már most beszéltek róla. Ishida elmondása alapján a mérnökök már jelenleg is dolgoznak a Mozilla operációs rendszerén, mert nagy potenciált látnak benne. Ez a bejelentés nagyszerű hír a Mozilla számára, aki egyelőre a hivatalos partnerlistán az Alcatelt, a ZTE-t és az LG-t jegyzi. A Sony támogatásával még jobb esélyekkel fognak indulni a jövőben. A gyártó a Telefonica partnere lehet a FireFox OS-t futtató mobil piacra dobásakor, mivel a szolgáltatóval jó kapcsolatot ápolnak, és az tagja a FireFox OS fejlesztői körének.

Ez persze még távoli, most sokkal fontosabb számunkra a Sony egy másik bejelentése, miszerint már tavasszal világ körüli útra indulhat az Xperia Tablet Z, amit Japánban lepleztek le január végén. A 10,1 hüvelykes, 1920 x 1200 képpontos felbontású megjelenítővel rendelkező készüléknek mind a két változatát elkészítik Európa számára is. Kapunk tehát a Wi-Fi-s mellett LTE képes variánst is, de hogy ezekért mennyit kell majd itthon fizetnünk, az egyelőre nem ismert. A 6,9 milliméteres házba bújtatott csepp- és porálló tableten az Andrioid 4.1 fut majd a megjelenésekor, de később érkezik az Android 4.2 frissítés is. A négymagos Qualcomm Snapdragonra APQ8064 chipre épülő masina japánban átszámolva 500 dolláros áron kelleti magát, persze az LTE modem nélkül, az további 100 dollárba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!