iPon Hírek

MWC 2013: Három új tábla a Lenovo színpadján

Dátum | 2013. 02. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A jelenleg is zajló Mobile World Congressen a Lenovo szinte minden igényt kielégítő palettával állt elő. Az egyetlen furcsaság az elnevezési módszer, ugyanis meglehetősen hosszú számokkal lettek megbélyegezve a gépek. A belépő modell az A1000, a bővített hálózati képességeket az A3000 hozza, míg a nagyobb kijelzőt igénylő vásárlóknak az S6000 lehet a jó választás. Nézzük először a csúcsmodellt, mit is nyújt számunkra. Az S6000-et a Lenovo otthoni szórakoztató központként vezette fel, tehát a multimédiás képességei biztosan jónak ígérkeznek. Sem a DLNA támogatás, sem pedig a HDMI csatlakozó nem hiányzik, és a Dolby Digital technológia is jelen van. A 10,1 colos képátló mellé a mérnökök 1280 x 800 képpontos felbontást társítottak és a panelt IPS technológiával vértezték fel a lehető legjobb végeredmény elérése érdekében. Az Android 4.1-et futtató készülékben előre egy 0,5 megapixeles kamera tekint, hátra pedig egy 5 MPixeles egység került.

A Lenovo S6000 mindössze 8,6 milliméterre emelkedik ki a síkból, és a súlya is az átlagos alatt marad az 560 grammjával. A középpontban egy MediaTek lapka dolgozik, egészen pontosan egy MT8389/8125, mely négy 1,2 GHz-es frekvencián ténykedő processzormaggal indul harcba. A kapcsolati képességek között a HSDPA+ mobil hálózati modem is szerephez jut, a Wi-Fi és a Bluetooth mellett. A telep kapacitását nem árulták el, de a hivatalos mérések szerint 8 órányi folyamatos böngészésre nyílik lehetőségünk Wi-Fi használatával.

A Lenovo A3000 a látszat ellenére nem is olyan komoly visszalépés az S6000-hez képest, mint azt elsőre gondolnánk. A kijelzőnk, és ezzel együtt a teljes tábla összement, ám a belbecs például jelentősen nem változott. A MediaTek négymagos, 1,2 GHz-es chipje került itt is felhasználásra, és a kommunikációs képességek tárházában továbbra is jelen van a HSDPA+ támogatású modem. Az Android 4.1 Jelly Bean egy 1024 x 600-as felbontású, 7 hüvelykes IPS panelről köszönt minket. A tárhelyünk bővíthető lesz microSD kártya segítségével, akár 64 GB-tal is megtoldható az amúgy sem szűkös 16 GB. A 340 grammos masina egészen vaskos lett, a 11 milliméterével nem éppen modell alkatú, ahhoz képest, hogy az S6000 milyen kecsesre sikeredett.

Végül lássuk, mire képes a legkisebb tablet. A Jelly Beant futtató Lenovo A1000 a szerényebb specifikációt kompakt és kellemes külsővel hozta össze. A gépet a fekete mellett fehér árnyalatban is piacra dobják. Az eszköz lelke most is 1,2 GHz-en ketyeg, de már csak két magot tartalmaz. A mellé kapcsolt 16 GB-os háttértár microSD-vel bővíthető, de itt is visszább faragtak, és már "csak" 32 GB-os kártya kezelésére képes. A zenekedvelőknek sem szeretnének csalódás okozni, ezért itt a Dolby Digital Plus előírásainak megfelelő megoldás van jelen, a hangszóró pedig előre tekint. A megjelenítő változatlan, itt is 7 colos, IPS technológiát használó, 1024 x 600 pixeles kijelző tölti ki az előlapot. Mind a három Lenovo táblagép árusítását a második negyedévben fogják megkezdeni. Az árazást a piaci igényeket figyelembe véve fogják kialakítani, pontos számok egyelőre nincsenek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. nextman
2013.03.04. 11:17
En 5000 Ft-ert szerertnem. Ezt figyelembe veszik? :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!