iPon Hírek

MWC 2013: HP tablet 200 dollár alatt

Dátum | 2013. 02. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HP, ahogy az várható volt, a Mobile World Congress alkalmával leleplezte az Androiddal felvértezett gépezetét, a HP Slate 7-et. A Slate 7 tulajdonságaiban nem sok extrát találunk, de a szoftveres oldalon tetten érhető majd a HP fejlesztőinek keze nyoma. Az agresszív árazás sajnos ebben az esetben nem teljesen olyan, mint pl. a Nexus 7-nél, itt a specifikáció is tükrözi némileg a spórolást, de egyáltalán nem rossz a helyzet. A bekapcsolást követően egy FFS+ technológiát használó, 7 hüvelykes, 1024 x 600-as felbontású megjelenítőn rajzolódik ki a Jelly Bean (Android 4.1) oprendszer. Az FFS+ viszonylag ritka vendég, ez az IPS-hez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, a színhűsége rendben van, a fényereje kiemelkedő és a kontrasztja is jó. A táblagép két kamerája VGA és 3 megapixeles fotók készítését teszi lehetővé.

A Slate 7 lelke egy kétmagos, feltehetően RockChip lapka, mely 1,6 GHz-es frekvencián munkálkodó ARM Cortex-A9 processzormagokkal rendelkezik. Emellett nekünk 8 GB-nyi tárhellyel kell gazdálkodnunk, míg az eszköznek 1 GB-os memória jutott. A háttértár microSD kártyával tovább bővíthető, így nem kell tartani a helyhiánytól. A kapcsolati lehetőségek között felfedezhetünk Wi-Fi-t 802.11 b/g támogatást és Bluetooth 2.1-et, extrák tehát nincsenek. A multimédiás képességek között kiemelendő a Beats Audio jelenléte, aminek köszönhetően a sztereó hangzás elvileg kiváló lesz. A HP masinája előre telepítve tartalmazza az ePrint alkalmazást. Ennek a segítségével a HP összes, a technológiát támogató nyomtatója használható lesz távolról is. Azt azért fontos kimeleni, hogy az ePrint nem egyedi applikáció, szinte bármelyik androidos vagy iOS-t futtató készülékre felrakható. A HP Slate 7 ajánlott fogyasztói ára mindössze 170 dollár körül alakul majd. A boltok polcaira áprilisban kerülhet fel, és az egyszerű ezüst mellett más színben is megvásárolható lesz, például vörösbe bújtatva.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. sempron07
2013.02.25. 11:55
Ha Magyarországra is ennyiért jutna el, itthon sikertermék lehetne. De nem ennyibe fog kerülni, hanem 60-70.000-be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LoGA
2013.02.25. 12:22
Tetszik a design-ja nagyon, az Unibody kialakítás emlékeztet a HTC telómra. No meg az Android. No meg a Beats Audio. Ez biztos nem HTC?
Nem értem, hogy a hátuljára a 3 megapixeles kamera minek került. Fotózni pont alkalmatlan, akkor inkább spórolták volna le róla. A RockChip mostanában divatos választás a tablet-gyártóknál, olcsó és a teljesítményére sem lehet komoly panasz. Ha tényleg az említett áron lesz kapható, akkor egész jó vétel lesz, de egyetértek a lenti megjegyzéssel, miszerint lesz az 50-60k is, mire ideér. Akkor pedig máris drága lesz a tudásához képest: egy Concorde vagy MyAudio tablet jóval olcsóbban tudja ugyanazt a teljesítményt. Azért erre az FFS+ kijelzőre kíváncsi vagyok, szerintem még nem láttam ilyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gyurkov
2013.02.25. 12:41
El kell ismernem, elég kellemesnek ígérkezik, csak attól tartok, hogy alacsony árkategóriában nem tud jó termékeket gyártani a HP: és ennek is ez lesz a veszte (tapasztalat).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2013.02.25. 16:38
LoGA:

Nézd meg pirosba, szerintem úgy még szebb (pedig általában nem tetszenek a nem fekete/fehér telefonok/tabletek).

Egyébként a belsejét jó lenne tudni, ha Rockchip RK3066 akkor egy Concorde Tab Speed vagy Wayteq xTab 70dci jobb választás, mert vagy 15 ezerrel olcsóbb, és még a felbontás is nagyobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kenand
2013.02.27. 07:47
Nem hiszem, hogy egy Wayteq,vagy Concorede-ot egy lapon lehetne említeni a HP-vel. Azok a cégek csak saját címkével árulnak kínai tervezésű készülékeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!