iPon Hírek

MWC 2013: Vezeték nélküli töltők az LG és a Nokia standján

Dátum | 2013. 02. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Mivel folyamatosan nő azoknak a telefonoknak a száma, amelyek támogatják a vezeték nélküli töltést, egyre több az ilyen töltő is a piacon. Persze ahhoz, hogy ezek érvényt szerezzenek maguknak, még nem elég nagy irántuk a kereslet, így mind a Nokia, mind pedig az LG valamilyen extrával kívánja értékesíteni az újdonságait.

Az LG WCP-300 típuskóddal fémjelzett kiegészítő például a létező legkisebb töltőállvány lesz a piacon. A Qi szabványoknak megfelelő termék kör alakú testet öltött és mindössze 6,9 centiméteres az átmérője. A fekete és fehér színben elérhető eszköz szabványos microUSB portból nyeri az energiát, amit utána átad a mobilunknak. A WCP-300 Dél-Koreában kerül először bevetésre, az ára pedig 59 dollár körül alakul majd. A globális bevetés tervben van, de csak az év későbbi szakaszában kerülhet rá sor. "A WCP-300-zal az LG garantálja a hordozhatóságot és az első osztályú töltési képességet, akkora méretben, mint egy átlagos poháralátét" - mondta Dr. Jong-seok Park, az LG mobilos részlegének elnöke és vezérigazgatója. A Nokia megoldása már érdekesebb, mint az LG csöppsége, ez ugyanis egy autóstöltő. Ennek a segítségével az új Lumiánkat már menet közben is tölthetjük vezeték nélkül, így a technológia nyújtotta szabadságérzetünk utazás közben is megmarad.

A kocsiba szerelhető vezetékmentes kiegészítő némi extra képességgel is rendelkezik a legelterjedtebb, Qi szabványú töltőn túl. De mi is kerülhet még egy ilyen eszközbe? Hát a Nokia szerint például NFC chip. Ennek segítéségével beállítható, hogy a behelyezéskor elinduljon egy bizonyos alkalmazás, (navigációs szoftver), módosuljanak a csengési profilok vagy akár ez mind egyben. Az ötlet kiváló a finnek részéről, így ez a töltő valóban hiánypótló és átgondolt termék.

Az állványt, akárcsak bármilyen autós tartót, több pozícióba állíthatjuk be, attól függően, hogy éppen mire szeretnénk használni. A Nokia a Lumia 920-szal vezette fel a Mobile World Congressen a kütyüt, de ez nem az egyetlen masina, amivel használható lesz. Gyakorlatilag minden Qi előírásoknak megfelelő modellel együttműködhet. Sajnos az árazással és a megjelenés idejével kapcsolatban egyelőre semmit nem árultak el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. balazs630
2013.02.27. 17:49
Ezek az ázsiai reklámlányok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. budspencer
2013.02.28. 20:30
Vezetíííííííííík nííííküli tőőőőőőőőőőttőőőőőőőőőő!
Ez kell a parasztvakításhoz!

Ilyenkor hol van az EU villanykörte-betiltó kommandója, a felesleges környezetszennyező
plusz alkatrészek miatt???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!