iPon Hírek

MWC: A Huawei MediaPad 10 FHD lehet legjobb tábla?

Dátum | 2012. 02. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A feltörekvő kínai készülékgyártók között ugyan a Huawei csak a másodiknak számít, viszont már korábban is láthattuk, hogy ez nem annak köszönhető, hogy rosszabb termékekkel áll elő, mint a ZTE, hanem inkább az ellenkezőjéről van szó, de sajnos a minőséget és a teljesítményt nehéz olcsón adni.


A technológiai fölény egyértelműen a Huawei-é ezt pedig a most bemutatott táblagép is jól példázza majd, hiszen a specifikációi alapján még a Transformer Prime sem ellenfél számára. A kijelző 10 hüvelykes képátlóval rendelkezik, IPS technológiát használ, a felbontása pedig 1920 x 1200 pixeles, melyről már a táblagép neve is árulkodik. A készülék lelkét a saját fejlesztésű négymagos SoC adja majd, amit K3V2 néven ismerhettünk meg. Ez a vállalat állítása szerint akár 50 százalékkal gyorsabb lehet a Tegra 3-nál, pedig alapjaiban véve ez is ugyanolyan Cortex-A9-es magokra épül, és az órajele is csak egy hajszállal magasabb, 1,5 GHz. Viszont a Huawei lapkájának 32 bit helyett 64 bites a memóriavezérlője, ezért sokkal nagyobb sávszélességet kap, és ez lehet a jobb teljesítmény kulcsa. A K3V2 grafikus magját egy meg nem nevezett céggel közösen fejlesztették ki a gyártó, erről csak annyit lehet tudni, hogy 16 unified shader processzort tartalmaz, és támogatja az OpenGL ES 2.0-t. A központi egység mellett 2 GB rendszermemóriát, és 8 GB háttértárat kapott, melyet további 32 GB-tal toldhatunk meg microSD segítségével. Találunk még benne egy 8 és egy 1,3 megapixeles kamerát, valamint egy rettentő gyors LTE modemet, ami akár 84 Mbps-os letöltésre lehet képes.


A MediaPad 10 FHD-t teljesen alumíniumba burkolták, a súlya 598 gramm, és mindössze 8,8 milliméteres vastagsággal rendelkezik. Azt sajnos nem árulták el, hogy milyen akkumulátorral rendelkezik. Az eszközön az Android 4.0 (ICS) található majd, a megjelenésére a következő negyedévben kerül sor, hazánkban is kapható lesz, de az ára egyelőre ismeretlen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tibaimp
2012.02.29. 19:38
na végre egy normális kijelzővel szerelt tábla, az ára biztos magas lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2012.03.01. 17:02
Hat ha lenne benne 3G tamogatas megrene de igy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!