iPon Hírek

MWC: Az Asha vonalon is erősít a Nokia

Dátum | 2012. 03. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A finnek nem felejtkeztek el az olcsóbb készülékekről sem, amik ugyan nem az okostelefon vonalat erősítik, de még mindig komoly kereslet van rájuk.


Az Asha termékcsalád mindegyikén az S40 Touch & Type rendszer fut majd, vagyis mindegyik vezérelhető lesz a kijelző érintésével és természetesen a billentyűzettel is. Az Asha 302 lesz a legkomolyabb tagja az új felhozatalnak, ez az első Series 40-es készülék, ami Exchange támogatással rendelkezik majd, így a push technológia segítségével azonnal megkapjuk a legfrissebb leveleinket. A készülékben egy 2,4 hüvelykes, HVGA (320x240) felbontású kijelző lesz, alatta pedig egy 4 soros elrendezésű QWERTY billentyűzetet találhatunk. Fotózásra egy 3,15 megapixeles kamerát kapunk. A készülék minden bizonnyal nagyon gyors lesz, ugyanis az egyszerű rendszert egy 1 GHz-es processzorral és 128 MB rendszermemóriával támogatták meg a Nokia mérnökei. A háttértárból 100 MB lesz szabadon felhasználható, de microSD segítségével egyszerűen bővíthetjük. Adatkapcsolatok terén is szépen domborít, hiszen 14,4 Mbps-os HSDPA modemet, és WLAN-t is találunk a Bluetooth 2.1 modul mellett. Az Asha 302 egy 1320 mAh-es akkumulátort kapott, ami legfeljebb 9 óra beszélgetés tesz lehetővé.


Az Asha 202 és a 203 szinte ugyan az a készülék, az eltérés az, hogy a 202 két SIM kezelésére lesz képes, de valószínűleg nem egyszerre, hanem csak váltva, és több színben kerül majd piacra mint a testvére. Ezekben is az Asha 302-höz hasonló kijelző lesz majd, csak a képernyőt nem fektették el, a kamera pedig 2 megapixeles felbontásra képes. Itt már az erős hardvernek is búcsút mondhatunk, a processzor órajele nem ismert, de a rendszermemória 16 MB lesz, a háttértár pedig 10 MB de ezt SD behelyezésével ebben az esetben is könnyen megnövelhetjük majd. A két készülékben találunk még FM Rádiót, EDGE kapcsolati lehetőséget és Bluetooth 2.1 támogatást. A kis Asha-k ugyanolyan, 1020 mAh-es telepet kaphatnak, a dupla SIM-től függetlenül.

Az Asha 202 és 203 várhatóan a következő hetekben jelenik majd mag, az áruk pedig 60 euró körül alakulhat. A sokkal komolyabb képességekkel rendelkező Asha 302 szállítását már meg is kezdték, így hamarosan felbukkanhat a boltok polcain, az ára pedig 95 euró lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!