iPon Hírek

MWC: Érkezik az Xperia P és az U

Dátum | 2012. 02. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony - most már hivatalosan is az Ericsson nélkül - két újdonságot mutatott be, melyek az Xperia S alá érkeznek képességeiket figyelembe véve . Az Xperia P az arc, az U pedig a ray-nek állítana méltó utódot a cég tervei szerint.
Az Xperia P lesz az Xperia S csúcsmodell közvetlen alattvalója, ennek megfelelően szinte minden specifikációjában egy lépéssel mögötte jár majd. A készülék 4 hüvelykes képátlóval és qHD (960 x 540) felbontással rendelkező kijelzőt kapott, a Sony Magic White technológiáját használja, ami a gyártó állítása szerint az összes konkurens fölé emeli majd, hatalmas fényerejének köszönhetően verőfényes napsütésben is élmény lesz a használata. Az eszköz lelke az ST-Ericsson-tól származó NovaThor U8500 lapka lesz, ebben két 1GHz-es Cortex-A9 mag és egy Mali-400-as grafikus processzor található. Körítésként 1 GB rendszermemória és 16 GB, nem bővíthető háttértár lesz majd az Xperia P-ben. A telefon kapott DLNA támogatást, HSPA modemet és NFC chipet is. A főkamera 8 megapixeles BSI ExmorR képérzékelőt kapott, és rendelkezésére áll majd egy LED villanó. Videófelvételeket FullHD felbontáson rögzíthetünk. Készül majd hozzá egy Smart Dock nevű kiegészítő is, melynek segítéségével egyszerűen médiaközpontot varázsolhatunk majd a P-ből. Az akkumulátor mindössze 1300 mAh-s lesz, ami bizony szűkösnek tűnik.
 


Az Xperia U még kisebb lesz, viszont a hardverben már nem kell jelentős gyengülésre számítani, mivel ez a modell is ugyanazt az alapot kapja mint a P, viszont az ST-Ericsson U8500 mellett itt már csak fele annyi rendszermemória lesz, így 512 MB-ot kell beosztani és a háttértár is csak 8 GB lesz, ami tekintve, hogy nem bővíthető tovább, bizony nagyon szerény egy ilyen okostelefon számára. A Reality megjelenítő 3,5 colos átmérővel és FWVGA (854 x 480) felbontással rendelkezik majd, a főkamera felbontása 5 megapixel és 720p-s videók felvételére képes. A telefon multimédiás képességei között találunk egy apró, eddig ismeretlen extrát: az xLOUD a Sony saját fejlesztésű hangfeldolgozója, amit okostelefonok számára fejlesztett ki. Emellett lesz FM-Rádió és DLNA is. Érdekes, hogy a 110 grammos kistestvér esetében 1320 mAh-s telepet találunk majd a hátlap mögött.
 


Az Xperia U és a P is az Android 2.3-mal érkezik majd. Természetesen már készül az Android 4.0, de talán már illene alapból ezzel megjelennie a két okostelefonnak, főleg hogy a Sony igyekezett legjobban az Ice Cream Sandwich frissítések bejelentésével. A két modell várhatóan egyszerre jelenik majd meg, és globális rajtra lehet számítani, de pontos dátumot nem közöltek, mindössze annyit tudunk, hogy tavaszra vannak időzítve.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. paganifrea...
2012.02.28. 10:13
Az xLoud funkció távol áll az "apró ismeretlen extra" kategóriától, a teljes jelenlegi SE Xperia modellkínálatban megtalálható.
Elvileg az elérhető torzítatlan hangerő növelésére szolgál (egyfajta loudness) mind a hívások, mind a külső hangszóró esetében, de modellenként változó hatékonysággal működik. Az Xperia Mini esetében pl. közel 6 dB mérhető hangerő-növekedést jelent a külső hangszórón.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ereshkigal
2012.02.28. 10:34
De szépek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. axe
2012.02.28. 11:58
már csak a droid 4 és a tegra 3 hiányzik belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2012.02.28. 12:37
Hát azért mSD kártya foglalat igazán elférhetett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. predator_h...
2012.02.28. 16:03
Én csak az S-t várom a legjobban annál nem igazán lényeg a MicroSD olvasó, de a többinél azért elkellene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. r-chee
2012.02.28. 19:40
Én is az S-t várom. 32GB belső memóriánál már felesleges lesz a bővíthetőség. Adatküldésre meg ott az USB vagy a Bluetooth.
SIM kártya lecserélhető szolgáltatónál MicroSIM-re, másik telóba átrakáshoz meg létezik adapter. Mindent meg lehet szokni idővel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!