iPon Hírek

MWC: Galaxy Tab 2 10.1, a megtévesztés erejével

Dátum | 2012. 02. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung táblagépeinek elnevezése egyre kacifántosabb formákat ölt az idő múlásával, ennek eredményeként pedig egy nagyon megtévesztő készülékről kell most beszámolnunk.


A Galaxy Tab 2 10.1 nevének hallatán mindenki arra gondolna, hogy a Tab 10.1-nél komolyabb készülékre kell számítania ha ezt választja, pedig ez korántsem így van a valóságban. A Tab 2 10.1 nem más, mint a néhány napja bemutatott Galaxy Tab P1000 utódjául szolgáló Tab 2 megnövelt kijelzővel érkező variánsa. Ennek megfelelően a készülék egy 10,1 colos PLS megjelenítőt kapott, mely 1280 x 800 pixeles felbontással operál, felette egy VGA kamerát találunk a videohívásokhoz, hátul pedig egy 3 megapixeles társát a fotózáshoz. Sajnos a LED villanót ez is nélkülözi, de 1080p HD videók készítésére képes. Az eszköz ugyanazt, az eddig ismeretlen chipet használja, mint a kisebbik Tab 2, ebben két 1 GHz-es magot, 1 GB rendszermemóriát, valamint 16, vagy 32 GB bővíthető háttértárat találunk. Az egyetlen pozitívuma, hogy gyárilag az Android 4.0 rendszerrel szerelik, így a tulajdonosnak nem kell már a frissítéssel vesződnie.

A spórolós Samsung táblagép fizikai paramétereit tekintve sem képes felvenni a kesztyű az eredeti Tab 10.1-gyel, 1,1 milliméterrel vastagabb és 28 grammal súlyosabb nála. Szerencsére a mérnökök az akkumulátorral nem bántak szűkösen, ez marad a jól ismert 7000 mAh-es egység. Az árazásra feltehetően jótékony hatással lesznek a gyengébb képességek, a megjelenéssel kapcsolatosan pontos információt nem lehet tudni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. dyro
2012.02.29. 08:50
Na most aki nem követte pontról pontra az eseményeket (mint pl én), az eléggé el van veszve ebben a cikkben. Egy kicsit lehetne bővebben kifejteni a fent leírtakat, pl mi az a Tab P1000, és mi a Tab2 (ezek mikor jöttek ki, mit tudnak), nyilván a mostaninak egy kisebb kijelzővel szerelt változata, de mekkora? És nem lenne rossz odaírni, hogy ehhez képest mit tud az "eredeti Tab 10.1". Meg nem lenne elhanyagolható, hogy ezek közül kapható egyáltalán itthon valamelyik, és ha igen akkor mennyiért... üdv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!