iPon Hírek

MWC: Gionee Elife S7 - az ideális penge?

Dátum | 2015. 03. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Gionee a rendkívül vékony okostelefonok egyik élharcosa. A távol-keleti cég nevéhez több ilyen jellegű rekord is fűzhető már, és ezúttal is egy kecses modellel álltak elő, ám most egy kiegyensúlyozott konstrukciót szerettek volna alkotni. Örömmel jelenthetjük ki, hogy sikerült nekik.
Egy pengemobil esetében a két legkomolyabb negatívum, ami viszonylag sűrűn felmerül a kiálló kamera, illetve a sovány akkumulátor szokott lenni. Nos, a mindössze 5,5 milliméteres Elife S7 hátlapja teljesen sík, és a burkolat alatt egy 2750 mAh-s akkumulátor lapul, amivel simán hozni fogja a kategóriájának megfelelő átlagos üzemidőt. A telefon bemutatóján elmondták, hogy két napot bírni fog egy feltöltéssel, és minden takarékossági funkció aktiválását követően az utolsó 10 százalékos töltöttségi szinttel még 33 órás készenléti időt tud produkálni. No de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk, milyen tulajdonságokkal kecsegtet egyáltalán az Elife S7.
Az okostelefont egy 5,2 colos, Full HD felbontású AMOLED megjelenítővel látták el a tervezők, ami minden szempontból kiváló minőséget nyújt majd. Ráadásul a még jobb hatékonyságot szem előtt tartva az ACL technológiát használták, ez 25 százalékkal tovább redukálja a panel fogyasztását, valamint még sötét árnyalatú háttérsémákat is előkészítettek, ami az AMOLED esetében még lentebb szoríthatja az energiafelhasználást. A készülék hátoldalán egy 13 megapixeles kamera várja, hogy bizonyíthasson, és sötétben is lehet a munkájára számítani, hiszen egy LED-es vaku is került mellé. Az egység villámgyorsan működik, a fókuszáláshoz elegendő neki 300 ms, fél másodperc alatt pedig már a kívánt fényképet is elkészíti. A Gionee nem feledkezett meg a fiatalok körében divatos szelfizésről sem, éppen ezért az Elife S7 előlapjára már egy 8 MPixeles kamera került, mely kifejezetten széles látómezővel fog dolgozni. Ha videózásra kerülne a sor, az okostelefon 1080p támogatást nyújt minden irányba.
Az Elife S7 szívében egy MediaTek MT6752 lapka húzta meg magát. Ez a központi chip már 64 bites, és nyolc darab energiahatékony Cortex-A53 processzormagot vonultat fel, amelyek legfeljebb 1,7 GHz-es frekvencián üzemelhetnek, amennyiben minden erejüket latba kell vetniük. A grafikus feladatok felelőse egy Mali-T760 MP2, ez a feldolgozó egység 700 MHz-en jár. A Gionee egy olyan érzékelő HUB-ot használt fel (Freescale), ami a különböző szenzorok által szolgáltatott adatokat úgy gyűjti össze, hogy a SoC-nek 20 százalékkal kevesebbszer kell felébrednie alvó állapotból. A rendszernek 2 GB-nyi memória áll a szolgálatában, ami már mindenre elegendő lehet a mindennapos használat során. A telefon tárkapacitás 16 GB, és ezzel bizony jól kell gazdálkodnia a vásárlóknak, ugyanis a bővítésére nincs lehetőség, legfeljebb online tárolókkal lehet könnyíteni rajta – ez talán a készülék leggyengébb pontja. Az Elife S7 4G LTE modemet kapott, így utazás közben is villámgyors internet-hozzáférést biztosít – megfelelő lefedettség mellett. Van még benne ezen felül Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő és FM rádió is RDS-sel megtoldva.Sőt mi több, a masina két SIM befogadására képes, és akár mindkettő kapcsolódhat LTE hálózatokhoz; arról viszont egyelőre nem esett szó, hogy hívást fogadni lehet-e róluk párhuzamosan.
Az újdonság kerete U alakot ír le, a közepén pedig egy barázda húzódik a biztosabb fogás érdekében. Az anyaghasználatban sincs hiba, a teljes vázszerkezet kiváló fémötvözetekből, nanoformázott plasztikból és Gorilla Glass 3 üvegből épül fel. A tervezésekor odafigyeltek még arra is a szakemberek, hogy ne legyen probléma a hőelvezetéssel, több hűtőfelületet is beépítettek, így sok konkurensénél hűvösebb marad majd olyankor is, mikor komolyabb terhelésnek teszik ki. A burkolat mögött egy nagyméretű hangszórót is bevetésre küldött a Gionee, amit egy NXP chippel hajtanak meg, így 50 százalékkal magasabb hangerő sajtolható ki belőle. Ha egy buli központjává nem is változtatható az Elife S7, az a veszély nem áll majd fenn, hogy ne lehetne hallani. Egy minőségi fülhallgató is került a dobozába a diszkrét zenehallgatáshoz. Az operációs rendszerről eddig nem esett szó, de a vállalat ilyen téren sem hibázott, hiszen az Android 5.0 teszi rajta tiszteletét, ráadásul egy egészen átalakított felhasználói felület (Amigo 3.0), valamint egy sor extra tartalom, szolgáltatás és alkalmazás is része ennek. Három színben lesz megvásárolható a mobil: fekete, fehér vagy kék ruhát ölthet magára.
A Gionee Elife S7 Makaóban már március 18-ától megvásárolható majd, Indiában pedig április 3-án kezdi a pályafutását. Hazánkba ilyen néven szinte biztos, hogy soha nem fog eljutni, de a környékbeli forgalmazók valamelyikének köszönhetően nem kizárt, hogy hivatalosan is elérhető lesz – más Gionee modelleknél már volt erre példa. 400 euróba fog kerülni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. dzsuz87
2015.03.05. 17:32
Olyat találni csak róla, hogy a két SIM-et a szokásos dual-standby módban kezeli. Ezek után nem hinném, hogy az adatforgalmat mindkét kártyával bonyolítaná egyszerre. Amúgy jól sikerült, mert még fülhallgató kimenet is van rajta, ami ebben a vastagságban már nem mindig jön össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rfj1989
2015.03.05. 22:02
Ma néztem a Lenovo Vibe készüléket, hasonló paraméterekkel (vagy jobb) ráadásul olcsóbban. Szóval nekem a 400 euró soknak tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!