iPon Hírek

MWC: Hivatalos a nagyra nőtt Samsung Note

Dátum | 2012. 02. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az identitászavaros Samsung Note után a Note 10.1 már egyértelműen egy táblagépet formáz, mellette pedig megtartotta néhány jellegzetességét, mint például az S-Pen-t így maradhatott ő is jegyzet. Persze a konstrukció és a névválasztás picit továbbra is furcsa.


A Galaxy Note 10.1 több készülékből merít ihletet, a lapkakészlet példának okáért a Galaxy Tab 7.7-ből már ismert, emelt órajelen dolgozó Exynos 4210. Itt 1,2 GHz helyett 1,4 GHz-en jár a két darab Cortex-A9 mag, mellette pedig a szokásos Mali-400 MP grafikus processzort találjuk az 1 GB-os rendszermemória társaságában. A háttértár kapacitását kedvünk szerint választhatjuk, mivel megjelenik 16, 32 és 64 GB-os kivitelben is a gép, de természetesen a microSD is lehetőséget biztosít a nagyobb tárkapacitás elérésére. A PLS kijelző már több táblából is ismerős, a 10,1 hüvelykes képátlón 1280 x 720 pixel jelenik meg. A készülékben találunk még két kamerát, az előlapon egy 2 a hátlapon pedig egy 3 megapixeleset, ez utóbbi LED villanót is kapott és 1080p HD anyagok rögzítésére is képes. Van még HSDPA+ modem, WLAN, Bluetooth 3.0 és GPS modul is, valamint rengeteg előre telepített alkalmazás, ahol jó hasznát vesszük majd az S-Pennek. Többek közt az Adobe Photoshop Touch is jelen lesz.

A felnőtt Samsung Galaxy Note 10.1 a legfrissebb Google operációs rendszerrel érkezik majd, az Android 4.0-val, így a frissítésre sem kell várni, viszont a piacra kerülésre még igen. Ennek pontos dátumát nem is tudjuk egyelőre, mint ahogy az ára is ismeretlen, de az biztos, hogy Európában is megjelenik majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!