iPon Hírek

MWC: Kör alakú számlapot kapott a Huawei okosórája is

Dátum | 2015. 03. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei egyre nagyobb figyelmet szentel a viselhető kiegészítőkre, és ennek jegyében a vállalat bemutatott egy körszámlapos okosórát, egy elegáns karperecet, valamint egy sztereó headsetet is, amit kifejezetten a sportolóknak szánnak. Az újdonságok az első benyomások alapján nagyon jól sikerültek. Huawei Watch
A Huawei minden jel szerint megirigyelte a Motorola Moto 360 és az LG körszámlapos karóráinak sikerét, ugyanis ők is egy ilyen konstrukció mellett döntöttek. A Huawei Watch-on az Android Wear operációs rendszer teljesít szolgálatot, ennek köszönhetően a funkcionalitására valószínűleg nem lehet majd panasz, és a testreszabhatóság terén is hasonló lesz a helyzet. Az újdonság már az induláskor több mint 40 digitális számlappal várja a felhasználókat. Az óra egy AMOLED kijelzővel lett ellátva, mely garantálja az energiahatékonyságot. A panel 1,4 hüvelykes, és elképesztően magas, 400 x 400 képpontos a felbontása, ezáltal minden jelenleg ismert okosóránál élesebb (268 PPI) képet produkál. Arról nem esett szó a bejelentéskor, hogy ebben a termékben milyen hardver lapulhat, de mostanra ezt megtudhattuk. Hasonló konfigurációt rejt, mint eddig a legtöbb Android Wear rendszerű okosóra: négymagos Snapdragon 400 chip, 512 MB RAM és 4 GB tárhely lapul benne.
A készülék kijelzője biztonságban lesz a mindennapos használat során, és remélhetőleg nagyon hosszú ideig karcmentes marad, ugyanis a szakemberek egy zafírüveg alkalmazása mellett tették le a voksukat. Az anyaghasználatra semmilyen tekintetben nem lehet egyébként panasz, hiszen a 42 milliméteres „tokja” rozsdamentes acélból készült, ami kiváló minőségérzetet sugall már a szemrevételezést követően is. Az eszköz elérhető lesz kétféle pánttal, külön a hölgyeknek és külön a férfiaknak. A szíj készülhet bőrből és természetesen fémből is, ami teljes mértékig harmonizál az óra házával, ráadásul ez tetszőlegesen cserélhető is (18 mm széles), így mindenki az ízlésének megfelelő szíjat pakolhat a Huawei Watch-ra. A klasszikus megjelenésű újdonság ezüst, fekete és arany színben lesz elérhető.
A Huawei Watch 130 komponensből épül fel, 260 lépésben gyártják le, és ebből 160 a munkavállalók keze által megy végbe. Ezekkel az adatokkal Huawei arra szeretne célozni, hogy elég nagyrészt kézzel készül a Watch minden egyes példánya. A szerkezet magában foglal minden általánosabb szenzort, szóval a felhasználók összes mozzanatát követni fogja a karóra, ráadásul még barométer, valamint pulzusmérő is került a fedélzetére, így a sportosabb vásárlók is örömüket lelhetik benne. Mint a legtöbb okosóra, ez is szorosan együttműködik majd a hozzá kapcsolódó okostelefonnal, az információcsere pedig szokás szerint Bluetooth 4.0 kapcsolaton át történik majd. Huawei TalkBand B2 A Huawei tavaly indította útnak a TalkBand B1 karpántot, ami egy mozdulattal Bluetooth-os head-setté alakítható, tehát „kettő az egyben”. Nos, a TalkBand B2 ugyanarra a célra lesz használható, amire az elődje, de a friss termék esetében teljesen más megjelenéssel látták el a terméket, ami meghatározó lehet a vevőkört figyelembe véve. A B1 sportos kialakítású, túlnyomórészt szilikonból és műanyagból készült, a B2 viszont már egy egészen elegáns darab lett. Ehhez a modellhez a szilikonon túl egy bőr szíjat is készítettek a tervezők, a kerete pedig finoman megmunkált alumínium ötvözetből van. A TalkBand B2 is fitneszkiegészítő szerepet tölt be a Huawei palettáján, bár sokkal inkább el tudjuk képzelni egy öltönyös felhasználó karján, aki egyik tárgyalóteremből a másikba szaladgál nap mint nap, mint egy hosszútávfutó csuklóján.
A Huawei TalkBand B2 elérhető lesz fekete, ezüst és arany színben is, így mindenki megtalálhatja majd a szívéhez leginkább közelállót. A Huawei egy egészen apró, 0,73 hüvelykes átlójú megjelenítővel látta el az eszközt, ami PMOLED technológiával operál. A TalkBand B2 érintésérzékeny felületet kapott, így lehet majd előcsalogatni a különböző funkciói. Ezen felül egy hattengelyes mozgási szenzor is van benne, ennek a segítségével követi majd nyomon a felhasználója minden cselekedetét. A karperec „agya”, ami egyben a headset rész is, egyetlen gombnyomással kivehető lesz a tokjából, amiben egyébként rendkívül stabilan ül az apróság. A vállalat elmondása alapján, átlagos igénybevétel mellett egy feltöltéssel 5 napot fog bírni a TalkBand B2. A Huawei úgy számol, hogy folyamatos beszélgetéssel kb. 6 órán át húzza majd a csuklópánt, míg ha semmit nem kell csinálnia, 12 napos készenléti időre van kilátás. Huawei TalkBand N1
A TalkBand B2 mellett szintén a sportos felhasználókat veszi célba a TalkBand N1, amelynek egy kicsit csalóka a neve. Ez már a legkevésbé sem egy karperec, hanem egy olyan Bleutooth-os headset, ami a hívások folytatása mellett másodsorban zenelejátszásra lett felkészítve. A sztereó hangzást biztosító készüléket 4 GB-os háttértárral látták el a mérnökök, így a használatbavételt követően akár 1000 zeneszám is feltölthető rá, ezek pedig hosszú időre szóló „szórakozást” jelenthetnek futás, biciklizés vagy egyéb testmozgás mellé. A TalkBand N1-nek ugyan nincsen megjelenítője, de a hozzá kapcsolódó okostelefon szükség esetén hangjelzéseket fog rá küldeni. Az eltérő szignálok különböző dolgokra hívhatják fel a felhasználó figyelmét, legyen az egy bejövő hívás, egy új értesítés, vagy éppen egy kitűzött cél (kocogáskor például a lépésszám) elérése. A tarkón elvezethető megoldás igazán könnyed lett, mindössze 18 grammos többletsúlyt jelent; a beépített akkumulátorának köszönhetően 7 órán át lehet majd folyamatosan használni. A TalkBand N1 kellő védettséget élvez, korlátozottan ellenáll a pornak és a nedvességnek is, IP54 minősítést kapott a teszteket követően. Ez arany, szürke és piros színben lesz megvehető. Az újdonságok megjelenéséről nem sokat árult el a Huawei. A Watch esetében sem az ár, sem pedig a kereskedelmi forgalomba kerülés időpontja nem ismert. A TalkBand B2-nél sem tudjuk, hogy mikor fog befutni, de azt már igen, hogy 170 és 200 euróba kerül majd a kiviteltől (bőr vagy szilikon) függően. A TalkBand N1 pedig 120 euróért keresi majd az új gazdáját, de az itt sem ismert, hogy mikor kerül a boltokba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Philo
2015.03.03. 15:33
Azért beadja rendesen a sz-rt a nagy gyártóknak a hüvely.
Elég szép vékony kerete van. Ami problémás lehet, az a kis akksi.
Majd meglátjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. stefiboy
2015.03.03. 17:43
legalább vmi napelemféle lenne rajta, amivel fényben töltödne...vagy vezetéknélküli töltés.....vagy kivehető cserélhető aksi: amig egyiket használja az ember, másik otthon töltődne. és akkor naponta csere. Ez is gáz alapvetően, dehát reggel úgyis felkell venni, szal amellé + 2mozdulat aksicsere. szal még tűrhető dolog lenne.
tuti h. 1napnál többet nemtudnak menni. most már nem csak telot, hanem ezt is töltögetni kell naponta, ha vesz vki ilyet....fasza
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabesz9920 stefi...
2015.03.03. 19:11
De ha este leveszed, reggel felveszed, akkor ezekkel a mozdulatokkal töltőre is tudod tenni, ugyanúgy mint ha aksit cserélnél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ThomasStev...
2015.03.03. 23:26
Ha kellene nekem okos óra akkor eddig ez az egyetlen ami tetszik is. Formatervezésileg ez nekem nagyon ott van. (jó tudom...kőr..de mégis olyan izé...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!