iPon Hírek

MWC: Megújult a Wacom Cintiq 13HD

Dátum | 2015. 03. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Wacom is kiment az idei MWC-re. A vállalat felújította az egyik legnépszerűbb termékét, a Cintiq 13HD-t, ami még két évvel ezelőtt, 2013-ban mutatkozott be. A ráncfelvarrást követően még inkább megnőhet iránta az érdeklődés, bár sajnos nem történt komoly előrelépést. A grafikusok számára tervezett táblagép eredetileg egy érintőtollal került bevetésre, időközben viszont a Wacom jelentős előrelépést ért el a kezelhetőség tekintetében. A Cintiq 13HD Touch esetében ezek az újítások kerültek bevetésre. Az egyik dolog ilyen téren, hogy immáron ujjbeggyel is bátran lehet használni a szerkezetet, sőt, egyszerre több érintést is képes lekövetni, ami számos gesztus használatát teszi lehetővé. A másik újítás pedig a legfrissebb ceruza támogatása. A Pro Pen névre hallgató kreatív toll egészen új dimenziókat nyit meg a pontosságot figyelembe véve, ez a termék ugyanis már 2048 nyomásszintet képes egymástól megkülönböztetni a használata során. Szinte már olyan finomsággal képes követni a táblagép a kijelzőn végigsikló érintőceruzát, mintha egy valódi ceruzával rajzolna a felhasználó egy darab papírra. A Pro Pen tökéletes párost fog alkotni a 13 hüvelykes, IPS technológiát alkalmazó megjelenítővel, ami továbbra is 1920 x 1080 képpontos felbontással dolgozik.
Az érintésérzékeny Cintiq 13HD az elődjéhez hasonlóan használható lesz a vállalat egyéb beviteli eszközeivel is. A támogatott megoldások listáján megtalálható például az ExpressKeys, amivel különböző funkciók csalogathatók elő egyetlen gombnyomással akár távolról is, vagy a Bluetooth kapcsolattal működő kompakt billentyűzet, mely szintén a távoli használatot hivatott megkönnyíteni. A hozzá tartozó állvánnyal négy különböző dőlésszög (0°, 22°, 35° és 50°) állítható be, annak függvényében, hogy az adott helyzetben melyik pozícióban a legkényelmesebb a szerkezet használata. Mivel itt egy professzionális felhasználásra készített termékről beszélhetünk, sajnos nem érdemes kedvező árban reménykedni. Az érintésérzékeny Cintiq 13HD kereken 1000 dollárba fog kerülni. A készülék még ebben a hónapban elrajtol. A régi variáns egyébként továbbra is megvásárolható lesz, ennek az ajánlott fogyasztói ára 800 dollárra mérséklődött.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Chavalier
2015.03.05. 15:47
Régi vágyam... na de talán majd egyszer (:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. codex
2015.03.05. 19:50
Iszonyat drága. Nekem is jó lenne. Félek a Huion mellett teszem le a voksom. Úgy tudom már javították a GT-220 kisebb hibáit, és az már 21,5" 1000 dollárért. Nem mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Starlord codex
2015.03.06. 21:58
Tudásban már nincs akkor különbség a távol-keleti gyártok és a cintiq termékei között. Rablás az egész.. Egyébként nagyon jó a cintiq mert tényleg jó, de szerintem nem ér annyit amennyit kérnek érte. Viszont a másik oldalon meg ott van a félelem, hogy vajon meddig fog a távolkeleti cucc tartani. Szóval rohadt egy helyzet ez amit a wacom gyönyörűen ki is használ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!