iPon Hírek

MWC: Szemeik alapján azonosítja az embereket a ZTE Grand S3

Dátum | 2015. 03. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE egy olyan felsőkategóriás okostelefonnal rukkolt elő Barcelonában, ami a nívós specifikáción túlmenően még olyan érdekességgel is szolgál, mint a biometrikus azonosítási lehetősége. A Grand S3-mal csak annak lesz érdemes farkasszemet nézni a használat előtt, akivel már korábban megismerkedett az okostelefon.
A készülék a phablet méretű mobilok sorát fogja gyarapítani az 5,5 hüvelykes megjelenítőnek köszönhetően. A bevetésre küldött panel natív 1080p-s felbontással operál, és IPS alapú. A szerkezet az Android 4.4-gyel tűnt fel a Mobile World Congressen, de remélhetőleg a ZTE gondoskodik majd arról, hogy egy OTA frissítés útján a későbbiekben megkapja az Android 5.0-t. Addig is némi pozitívum a szoftveres oldalát figyelembe véve, hogy a MiFavor 3.0 felhasználói felülettel karöltve tucatnyi alkalmazás lesz rajta előre telepítve, és ezeknek köszönhetően már az első bekapcsoláskor kiváló lesz a funkcionalitása. A ZTE igen magas felbontású kamerákat használt fel a készülék kivitelezésekor. A Grand S3 főkamerája 16 megapixeles, dupla LED-es villanó kapcsolódik hozzá, ami jól jön majd rossz fényviszonyoknál, ha pedig videózni kell, akár 2160p-s felvételek is készíthetőek vele. Az előlapján egy 8 MPixeles egységé a főszerep, ami az igazán apró részleteket is képes már megörökíteni. Ez utóbbihoz kapcsolódik az újdonság legérdekesebb megoldása, az Eyeprint ID is.
A Grand S3 ugyan a szemek alapján ismeri fel a tulajdonosát, de egyelőre még nem kell keresni a retina szkennert, annyira sajnos nem fejlett a technológia. Az előlapi kamerát használja a készülék az azonosítás során. A ZTE az eljárás kifejlesztéséhez az EyeVerify segítségét kérte, és a vállalat elmondása alapján a végeredmény igazán meggyőző lett. Az azonosítás nagyjából egy másodpercet vesz igénybe, ami kicsit több idő, mint ami az ujjlenyomat-olvasónak kell, viszont a ZTE állítása alapján ez biztonságosabban működik. A gyártó Eyeprint ID-ba vetett bizalmát jól mutatja, hogy ezt nemcsak a telefon felnyitására, hanem fizetések során és titkosított tartalmak elérésére is használni lehet. Az eljárás működik szemüveggel is, az viszont már más kérdés, hogy mi történik akkor, ha sötét van, segédfény ugyanis nincs a kamera mellett.
A Grand S3 egy Qualcomm Snapdragon 801 chipre támaszkodik. Ez a lapka a tavalyi csúcsmodellek révén tett szert nagy népszerűségre a Snapdragon 805 késlekedésének „köszönhetően”. A SoC belsejében négy Krait 400 mag, valamint egy Adreno 330 grafikus processzor lapul, a CPU magok órajele szükség esetén eléri akár a 2,5 GHz-et is. A ZTE nem szerette volna, ha a rendszermemória bármikor is gátat szab a szórakozásnak, éppen ezért 3 GB-nyi RAM-mal látták el az okostelefont. A háttértára pillanatok alatt igény szerint bővíthető lesz, és alapból is 16 GB-os kapacitással szolgál a Grand S3, ami már nem vészes. A kapcsolati képességeinek lajstromán egyebek mellett van 4G LTE modem, és két SIM kártya kezelésére készítették fel a gépet, így még több érdeklődőre számíthat a gyártó. A megfelelő hangzásvilágot a Dolby Sound szoftverével érte el a ZTE. Az üzemidőről egy 3100 mAh-s akkumulátor gondoskodik majd a lehető legjobb tudásának megfelelően, és előreláthatólag nem is lehet majd panasz rá ilyen téren, bőven produkálni fogja azt, amit a zászlóshajónak nyújtania kell. A szemekben olvasó ZTE Grand S3 a vállalat hazájában, Kínában már megvásárolható, arról viszont nem szólt a fáma, hogy szélesebb körben mikor lesz elérthető, illetve elérhető lesz-e egyáltalán. Az újdonság versenyképes áron, átszámítva nagyjából 430 euróért cserébe vásárolható meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. lazacmaki
2015.03.03. 15:35
Meg kell mondjam mostanában sorra csalódok a ZTE-ben, mert bár a telefonjai így is jobb ár-érték aránnyal rendelkeznek mint a Samsung-Apple félék, de így is nagyon lemaradnak a régebbi ZTE-khez képet. Például a Blade S6 lehet hogy végre legyűri a ZTE régebbi sorozatos hibáit (üzemidő, rendszer frissessége) de például az Archos-tól és Asus-tól érkező riválisa is köröket aláz rá úgy hogy olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!