iPon Hírek

MyMiniPC MySpace-eseknek az Everex-től

Dátum | 2008. 04. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Ahhoz képest, hogy alapjában véve itt is egy "olcsó" gépről van szó (elvégre $499 annyira soknak még nem mondható), egészen meglepő dolgokat tud az Everex MyMiniPC-je.


Rendszernek gOS-t kapott, ami sokmindenben összevethető az OSX-el, 3D-s, könnyen kezelhető felhasználói felülettel is rendelkezik - valamint gyors hozzáférést nyújt gyakorlatilag minden olyasmihez, amihez korábban meg kellett nyitni egy böngészőt, és elzarándokolni a megfelelő oldalakra: hírek, zenék, filmek, TV, fotók...

És persze ott van még a MySpace-es részlege, ami ugyanilyen könnyen teszi elérhetővé az említett közösségi oldal számos funkcióját, plusz egyben a felhasználó rendelkezésére bocsátja a MySpace API-jának megjelenése óta kiadott első MySpace App-ek részét is.

Ami pedig a fent említett TV-zési és filmnézési lehetőséget illeti, ez abból áll, hogy olyan legális, és általában ingyenes oldalakhoz kínál azonnali hozzáférést, amelyek ezt a szolgáltatást nyújtják - így pl. Hulu, NBC, CBS... hogy csak néhányat említsünk.

Hardver terén sem kell szégyenkéznie, sőt: kétmagos Pentium T2130 1,86GHz-vel, fél giga RAM, 120 GB HDD, DVD író, integrált Intel grafika és Realtek HD audio, FireWire, 4 USB port, gigabites Ethernet, DVI és S-Video port, 4-az-1-ben kártyaleolvasó, fejhallgató és mikrofon aljazt.

Mindent egybevetve tehát egy olcsó és főként MySpace-rajongóknak hasznos kis gépről van itt szó, ami az Everex és a gOS együttműködésének gyümölcseként igyekszik újfent népszerűsíteni a Linuxot - talán nem is sikertelenül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!