iPon Hírek

MySpace, az aranybánya

Dátum | 2007. 03. 29.
Szerző | aruboczki
Csoport | HÁLÓZAT

A MySpace megvásárlásával a News Corp megfogta az isten lábát – állítja a Pali Research piackutató intézet elemzője,  Richard Greenfield. Becslései szerint ugyanis a világ legnépszerűbb közösségi portálja havonta több mint 30 millió dollárt hoz a News Corp konyhájára. Ebből 24 millió dollár a hazai bevétel, további 6 millió pedig a világ más tájairól érkezik. De ez még semmi! Greenfield szerint ugyanis a következő egy évben ez a duplájára is nőhet. 

Nem rossz befektetés. Főleg ha azt vesszük, hogy Rupert Murdoch médiamágnás birtokában lévő News Corp 580 millió dollárért vásárolta meg a portált még 2005 júliusában.
Szép kis summát ígérnek a Google-lel folytatott tárgyalások is. Ha sikerül megegyezniük, akkor 900 millió dollár üti a MySpace markát annak fejében, hogy a Google egy keresőablakot és hirdetéseket helyez el a közösségi portálon.


De nem minden arany, ami fénylik! Greenfield ugyanis azt is hozzátette, hogy a Fox News Business Channel bevezetése több mint 75 millió dollár veszteséget jelent a News Corp-nak.
Ehhez jön még az is, hogy két amerikai hacker is ezt az oldalt pécézte ki magának, hogy felfedjék a MySpace portálra igencsak rossz fényt vető biztonsági hiányosságokat. A következőképpen magyarázta a  "Mondo Armando" és "Mstaschio" álnéven ismert két hacker a tervüket: „Nem az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a MySpace a spam üzenetek és egyéb kéretlen kellemetlenségek melegágya, hiszen ezt mindenki tudja. A cél az, hogy észrevegyék, hogy a különösen népszerű weboldalak, amelyeket persze a különböző felhasználók tesznek azzá, mind egy kaptafára mennek. Választhattuk volna a Google-t, a Yahoo-t, az MSN-t vagy akár a ZDNet-et is. De a MySpace sokkal több izgalmat tartogat számunkra.”

Azonban, még ha vannak is biztonsági hiányosságok a MySpace oldalán, a lényegen ez mit sem változtat: a pénzügyi mérleg nyelve így is, úgy is pozitív irányba billen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.03.29. 17:06
A MySpace megvásárlásával a News Corp megfogta az isten lábát – állítja a Pali Research piackutató intézet elemzője,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!