iPon Hírek

MySpace szülői korlátozással

Dátum | 2007. 01. 18.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | IT VILÁG

A MySpace egy tavaly meginterjúvolt konzervatív szerző szerint egy "pornó-lelőhely". Államügyészek egy csoportja a gyerekekre nézve nagy fenyegetésnek tartja. És persze rendszeresen folynak bírósági eljárások is az oldal ellen.

A tervek szerint a szülők letölthetik majd az ún. "Zephyr" elnevezésű programot, ám a  The Wall Street Journal szerint ezt a rendszert sokan erősen kritizálják.


A Zephyr  lehetővé teszi, hogy telepítője hozzáférhessen a MySpace összes felhasználójának listájához, akik arról az adott computerről jelentkeztek be az oldalra. Csak korlátozott adatokat mutat róluk, így felhasználónevüket, címüket és életkorukat, aminek segítségével a szülők láthatják, kinek is állítják magukat gyerekeik. A személyes üzenetekhez azonban nem enged hozzáférést.

Ez így elég gyenge eredmény ahhoz képest, amit az államügyészek szerettek volna kicsikarni a MySpace-től. Blumenthal szeretné elérni, hogy a szülők segítségével igazolni lehessen a 18 éven aluli felhasználók életkorát. Egyúttal felszólította az oldal üzemeltetőit, hogy ne fogadjanak el regisztrációt 16 éven aluli gyerekektől.

Egyelőre a MySpace úgy döntött, egyik kérést sem teljesíti. Blumenthal, Connecticut ügyésze elmondta, hogy amennyiben a MySpace folytatja a jelenlegi gyakorlatot, az esetben ő és többi ügyész társa jogi lépésekhez folyamodik majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.18. 12:58
A MySpace egy tavaly meginterjúvolt konzervatív szerző szerint egy "pornó-lelőhely". Államügyészek egy csoportja a gyerekekre nézve nagy fenyegetésnek tartja. És persze rendszeresen ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!