iPon Hírek

Na meglepetést, azt ne várjunk a Telekomtól

Dátum | 2009. 10. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Napi Gazdaság által megkérdezett elemzők minden fő szám tekintetében elmaradást várnak a távközlési társaság negyedéves gyorsjelentésében az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Az elemzők szerint - előrejelzéseik átlagát alapul véve - 161,3 milliárd forint árbevételt érhetett el a távközlési társaság a július-szeptemberi időszakban, ez közel 6 milliárd forinttal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Az EBITDA - az adózás, kamatok és amortizáció előtti eredmény - eközben várhatóan csak 2 milliárd forinttal csökkent, 67,5 milliárd forintra a 69,5 milliárdról. Az üzemi eredmény 42,6 míg a nettó profit 24,1 milliárd forint lehet.

A Concorde elemzőinek véleménye szerint az árbevétel elmaradhat a menedzsment által korábban tervezettől, ettől függetlenül teljesüljön a menedzsment idei terve.

Az elemzők szerint azonban figyelembe kell venni azt is, hogy a tavalyihoz képest euróban a társaság nyeresége mintegy 20 százalékkal marad el a tavalyitól. Szerintük az eredmények, amelyek az előzetes előrejelzéseknek és a piac várakozásainak megfelelően alakulnak nincsenek nagy hatással a részvény árfolyamára, azt inkább az állampapírpiaci hotamkörnyezet befolyásolja az osztalékpapírnál.

Mivel a hosszú oldalon már jelentős csökkenésre nem számítanak - legalábbis a várakozások terén - ezért erről az oldalról az árfolyam emelkedése már erősen korlátozott lehet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!