iPon Hírek

NAB, RIAA: Rádiót minden MP3-lejátszóba!

Dátum | 2010. 08. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Különös törvényjavaslattal állt elő a RIAA és a NAB, mely kötelező jelleggel írná elő a hordozható médialejátszók (MP3-asok, okostelefonok, stb.) FM rádióval való felszerelését.


Külön érdekessége a javaslatnak, hogy a RIAA és a NAB (az amerikai rádióadók szövetsége) általában (érthető módon) egymás ellenfelei, mivel a RIAA minél több pénzt akar beszedni a NAB-től, akik viszont szeretnének minél többet megtartani. Ezzel a kompromisszumos javaslattal azonban most mindketten jól járhatnak, ha sikerül keresztülvinniük.

Ennek jegyében ugyanis a RIAA beérné "mindössze" évi 100 millió dollár jogdíjjal, ami még a NAB számára is elfogadható - főleg, hogy cserébe a hirtelen megsokasodó rádiós készülékeknek köszönhetően igen jelentős mértékben kibővülhet a piacuk. A közös javaslat mellett azzal érvelnek, hogy az "több zenei választási lehetőséget" adna a fogyasztóknak.

Persze vannak ellenhangok is: a CEA (a fogyasztók elektronikai szövetsége) például "az abszurditás csúcsának" nevezte a javaslatot, mondván hogy az jelentős árfelhajtást eredményezne, kéretlen költségeket kényszerítve a fogyasztókra, egyes készülékeket pedig teljesen el is lehetetlenítene (így például az iPod shuffle-t és a többi apró mp3 lejátszót, amelyeknél a rádió-beépítést csak méretnöveléssel és több vezérlő beépítésével lehetne megoldani).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Merwenus
2010.08.18. 18:42
mikor fogják végre szájba baszni őket úgy jó keményen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. kiskoller
2010.08.18. 18:48
épp ideje lenne. Ha jól értelmezem, ez a két szövetség arra KÖTELEZI a vásárlókat, hogy rádiót vegyenek. Nemde?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. TescoZsomi
2010.08.18. 18:58
Ez a dolog arra megy ki, hogy a RIAA még keményebben érvelhessen az illegális zeneletöltés ellen. Hiszen "Minek?", ha ott a rádió minden készülékben?

Persze legannyi szarabbnál szarabb és idegesítőbbnél idegesítőbb reklámmal, mint a mélyen lenézett TV-kanálisokon....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Szerzetes
2010.08.18. 19:20
"köszönhetően igen jelentős mértékben kibővülhet a piacuk" Meg se fordul a t*tveknek a fejükben h valami pluszt adjanak, hanem rákényszerítik a népre... Egyszerűen abszurd, egyre jobban kifordul a világ a helyéből
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. or!on
2010.08.18. 20:14
jelentős árfelhajtást eredményezne
&
csak méretnöveléssel és több vezérlő beépítésével lehetne megoldani

Látszik egy hozzá értő ember sincs eme helyeken... Ahhoz, hogy egy mp3 lejátszó tudjon fogni fm állomásokat nincs szükség semmilyen plusz alkatrészre... Egész egyszerűen egy darab IC helyett egy olyat kell betenni ami ugyanazon méretekkel és lábkiosztással rendelkezik, de egyel több műveletet tud végrehajtani... Ezekből meg Dunát lehet rekeszteni...

Egyéb iránt pedig én nem tudok olyan embert elképzelni aki azt mondaná, hogy nem vesz mp3 lejátszót mert van benne rádió... A fordítottját már inkább..


Maga a javaslat egyébként egy nagy baromság, csak a CEA rosszul érvel. A RIAA-t meg a sok "jogvédő" élősködő és a zeneipart ténylegesen megfojtó szervezetet meg csak simán fel kéne oszlatni egy jó nagy szívlapáttal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. fxdx or!on
2010.08.18. 21:34
Akkor már mér nem tévét?
Hiszen csak be kell tenni egy olyan ic-t, ami azonos méretű, lábkompatibilis és még eggyel több műveletet tud végrehajtani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. TescoZsomi
2010.08.18. 22:22
or!on: Jogi személyt hogy oszlatsz szívlapáttal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fecaa
2010.08.19. 10:17
"RIAA beérné "mindössze" évi 100 millió dollár jogdíjjal" ->
Ez az 1 mondat megmagyarázza az egész baromságot, az ingyenélők még többől akarnak ingyen élni, és akkor még nem mondtam a zs betűs szót, tipikus.
Tengődhetnének ők is tetves 100E-ből, lehet mutatni h. kell abból élni.

Nem kell nekik több pénz, így is szükségtelenek, már csak azért is, mert tehetetlenek


2 dolgot nem fognak fel sztem (tv/rádió ügyében):
1. Ha azt hiszik, hogy reklámnál nem kapcsolok át, vagy nem megyek a konyhába..stb, hát sajnos tévednek. (akkor mit várnak 1 mobil eszköztől?mint a szél, úgy nyomom át másikra, vagy mp3-ra)
2. Attól hogy én hallom a tetves reklámjaikat, kurvára nem érdekelnek...fogadjunk hogy nem?...még ha egész nap is azt kéne hallgatnom ,akkor se venném meg a vackaikat, ha nem kell, vagy nem a legjobb az ár.
Én céltudatosan bemegyek a boltba ,és úgy vásárolok. Ha nincs a régóta megszokott olcsó cucc, akkor várok.(nem kell jönni az inflációval-ami mellesleg 1 rejtett adó!!!...ezt jó lenne ha nem csak az azt kitaláló okoskák tudnák-, tehát nem az inf. miatti áremelésre gondolok, csak épp vki nagyobbat akar szakítani a héten)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kutyatm
2010.08.19. 10:49
fx: itt van egy fm/am tuner: mekkora ugye:
http://semicon.sanyo.com/en/images/easy/chips.jpg
http://semicon.sanyo.com/en/easy_radio/index.php
és ez még nincsen a mediaproci mellé tokozva sem hanem külön van...
itt a mobilba valo tv tuner(nem friss azota egy kicsit kissebb lett a bga...):
http://www.electronics-eetimes.com/en/single-chip-dvb-h-mobile-tv-solution-features-low-power-consumption?cmp_id=7&news_id=197006018
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TescoZsomi
2010.08.19. 11:03
fecaa: Félreérted a szöveget. Nem pluszba kérnek 100M$-t, hanem "CSAK" annyit kérnének, ha mindenbe rádió kerülne. Most jóval többet kell fizetni nekik és csak a NAB-nak.

A RIAA nem egy ember. Nem Riaa János kapsiságáról van szó. Ez egy jogi személy, ami a közgazdasági szabályoknak megfelelően működik, azaz cél a profit maximalizálása.

Itt nincs jó vagy rossz (ember). A rendszert kitalálták és működik. A gazdag marag dazdag, a szegény meg szegényebb. Aki ebbe a rendszerbe beleszületik, nem tud mit tenni. Mindegy, hogy hova születik. Légy gusztustalanul gazdag, vagy szánalmasan szegény, ugyanúgy nem tudsz tenni semmit, mert a rendszer gondoskodik róla, hogy ne tudj. Ha gazdag vagy és módodban állna tenni, elhalmoz minden jóval, hatalmas egót növeszt neked, hogy meg se forduljon a fejedben a dolog. Ha meg szegény, akkor eleve nem áll módodban egyedül változtatni.

Így megy ez.

Azt meg már megírtam, hogy szvsz mire megy ki a játék. Lehet, hogy a magunkfajtánál a reklámok semmit se érnek el, de a célközönség 90%-ánál működik, úghogy sorry, de magasról le vagyunk szarva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fecaa
2010.08.19. 11:26
Mindegy, annyit se érnek meg, 100M-t.

Gondolom h nem 1 ember, hanem sok kapzsi ember csoportja-legyen jogi személy.

Elhiszem h. a sok hülye ember bedől a reklámoknak, pl: Hú 30%-kal olcsóbb itt a ruha, kell. De azt nem nézi, minek a 30%-a is??, lehet h máshol akció nélkül fele annyi.
Sokan olyan hülyék ,h. nem is gondolkodnak, meg is érdemlik.
Akkor ellavírozok az általad említett 10%-ban, a többi fizessen minden szaré.

Tudom én h nagy zs találmány ez, csak ha sokan rájönnének, akkor leállna, mert az emberekből él minden ingyenélő. A kicsikből, nem ám a nagyarcúakból.

Még 1x említek 1 apróságot, hogy minél több eséllyel meglássák sokan:
INFLÁCIÓ=REJTETT ADÓ!..márpedig lehet elég magas.
Az a híres adó 1%-a is, sok embertől sokra megy, akkor a 3-5%-os infláció??
Kicsit nagy lóvé a semmiért?!
Ezt miért nem tanították közgazd. órán? Hát mert túl sokan rájönnének a rendszer adta kibaszásra.
Hova a bánatba akarnak már növekedni? A végén a Föld már nem is lapított gömb lesz, hanem vmi süni szerű izé a sok felhőkarcolótól.
A végtelenig úgyse lehet gazdaságot növelni, beláthatnák az okoskák.
Most már simán jó életszínvonalon vannak sokan, már csak azon kéne dolgozni, h. minden ember elérje ezt (nem a luxust-legyen az kivétel,oké), 1 probléma van még,az energia. A megújulók hasznosítása.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jani00
2010.08.19. 14:31
Bár a RIAA ha jól tudom nonprofit szervezet ,de akkor ,hogy lehet a célja a bevételek maximalizálása?Ooops
A drága jogvédő szervezet elnöke miért jár luxus limóval amit szerintem a szervezet bérel neki? Talán ennyire jól fog a sok pendrive meg cd meg dvd meg hdd meg adattárolásra alkalmas bizgentyű?Oké ezt még lenyeltem ,hogy ha netán cd kell és nem piacos illegális dvd akkor veszek cd-t nah ,de álljon már meg a menet valahol végre...
Mi dolgozunk a pénzért és nem ingyen kapjuk mint ott egyesek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fecaa
2010.08.19. 21:40
Ott a pont jani00 !!

A nonprofit mit maximalizál? Anyját maximalizálhatja esetleg

Megy a szenvedés, úgyse tudják már többet lehúzni a bőrt a rádiós bulijaikkal, h jogdíjak... töttörö. hehehee!!
Az emberek (remélhetőleg) "felnőttek" a mai világhoz..legalábbis a többségük,nagyon remélem, és nem veszik be a sok reklám dumát, még ha rájuk is erőltetik így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!