iPon Hírek

Nagy bejelentésre készül a Sony is

Dátum | 2013. 08. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Berlinben megrendezésre kerülő elektronikai kiállításon szinte minden nagyvállalat képviselteti majd magát, ráadásul néhányan egész komoly bejelentésekkel készülnek. A Samsung már beharangozta az Unpacked 2013 Episode 2 sajtókonferenciát, most pedig a Sony küldte ki a meghívóit egy hasonló eseményre.

Idén az IFA egyébként néhány héttel későbbre tolódott, így a berlini rendezvény szeptember 6. és 11. között zajlik majd. Tehát a negyedikei bemutatók lényegében még rendezvény előtt lezajlanak, így az újdonságok a hatnapos kiállítás legelejétől megtekinthetőek lesznek a gyártók standjain. A Sony és a Samsung egyszerre rántja le a leplet az újdonságaikról, de szerencsére csak a napot tekintve. A Sonynál az invitáló dokumentum alapján nem terveznek hosszas előadást: délután négykor nyitják a kapukat, 16:15-kor veszi kezdetét a konferencia, és öt órára minden ki is derül.

De mi is lesz az, amire itt irányulhat először reflektorfény? Jelenleg több esélyes is van erre a megtiszteltetésre. Az egyik a régóta a pletykák központjában álló Xperia i1, vagyis a Honami, mely elvileg egy fotózára kihegyezett masina lesz. Erről egyelőre annyit sejthetünk, hogy 5 colos Full HD panelt kaphat, a sebességéről pedig egy Snapdragon 800 lapka fog gondoskodni és 20,5 MPixeles képeket lőhetünk majd vele. A további lehetséges alanyok a nemrég felbukkant, külsőleg csatlakoztatható fotós egységek párosa, amelyekhez hasonlót korábban még nem láthattunk. Az utóbbiak a DSC-QX10 és DSC-QX100 típusazonosítóval rendelkeznek, és vezeték nélkül (Wi-Fi és NFC) csatlakoznak az okostelefonhoz - rögzíteni mindenképpen a mobilra kell őket, ugyanis ez lesz a kijelzője az egységeknek. Az egyik termetes, 1 hüvelykes érzékelővel lesz ellátva, a másiknál meg 1/2,3 colos, 18 megapixeles CMOS szenzor társul tízszeres optikai zoommal és f/3.3-5.9 apertúrával.

Ezen a képen állítólag a Honamira kapcsolódik a kiegészítő, de az a gép nagyon hasonlít az Xperia Z-re.
Ezeknek a fényében szinte már biztosan kijelenthetjük azt, hogy szemet gyönyörködtető fotók készítésére lesz alkalmas, akármi is kerüljön terítékre. A Sony az idei év második felében egyértelműen a képalkotásra helyezte a hangsúlyt, és remélhetőleg ezúttal nem lesz okunk csalódásra, és nem ismétlődik meg az Xperia Z esete, ahol is szoftveres gondokkal küzdött a főkamera.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. rankesz
2013.08.15. 20:12
A pletykák szerint a Honami 4k videorögzítést fog tudni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. HUFEUR
2013.08.15. 20:58
Snapdragon 800 már képes lenne 4k videórögzítésre (és szinte biztos ez lesz benne), de max azzal a kiegészítő kamerával ami az utolsó képen van elképzelhető a 4k videózás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DemonDani
2013.08.15. 21:32
HUFEUR

Szerintem meg pont azzal nem. Vagyis hát akkor ganaj lesz, hiába a 4K, hiszen azért a bitráta átvitele Wi-Fin nem tudom mennyire életképes

Tökéletes stabilitással kellene 40-50 Mbps-ot átvinni minimális késleltetéssel akadásmentesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. budspencer
2013.08.15. 22:06
Sony? Az melyik cég is? Gyárt még egyáltalán valamit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim budsp...
2013.08.15. 22:13
A macskaszartól elkezdve a zongorabillentyűig mindent ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Tibike1993
2013.08.15. 22:27
LoL budspencer... nagyon vicces vagy. Nem ettől kell ezt kérdezni, hanem az almától. Az évi 5-6 készülék sztem tökéletes, nem kell túl sok, mert a rovására megy. A samsungnak épp ez a baja, h havonta dobja ki a kütyüit, vmikor kettőt is... és mikor megkérdezik, h miért baj az, h a samsungnak mind úgy néz ki, amikor a sonynak is??? Hát, nem mind1 h 1 év alatt 5 vagy 20 készülék látható majdnem 1 köntösben. Sokkal többre tartom a Sonyt a Samsungnál, és remélem h ezt be is bizonyítja ezzel a készülékével... ha lesöpri a samu retardált zoomját, na az lesz csak a buli!!! A sony sose arról volt híres, hogy tömegcikkeket gyárt mint a samsung. Ha az úton látok egy S4et, ami hát.. nehezen felismerhető, akkor se nézem semmibe, mert semmi egyedi nincs benne. El akarták adni a szemkövető szenzorával, és hol működik, hol nem.. na mind1. A Sonynak legalább egyedisége a vízállóság, a dizájn. Lehet h egy sz.r mezei TFT panelt használ, de ennek biztos h meg van az oka! Nem hiszem h ők nem látják h milyen egy IPS mellett, de egyébként engem nem is zavar. Remélem ez a triluminos technológia sokat dob a színeken, + ha jól van szoftveres húzva, egyedül a betekintési szögbe lehet majd belekötni, hogy nem 180 fok... de engem ez nem zavar, nem szoktam ilyen szögből nézni a telót + szerintem másokat se... ha ennyire sz.r lenne, és nem lenne kelendő, nem gyártaná
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2013.08.16. 14:13
budspencer,

Ha androidosteló akkor csak a Sony hozza a Prímet, a többi szutyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX Tibik...
2013.08.17. 01:21
Nyilván spórolnak a panel árán, de még olcsó kínai telefonokban is IPS van már, szóval ez akkor is szégyen, ha egyébként bármennyire is jó a Z.
Sok szögből nézhetsz egy telefont és elég hamar feltűnik a kontraszt vesztés, vagyis nekem biztosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. piter
2013.08.18. 15:01
Tibike1993 el vagy te tajolva!Az xperia z-ig a sony csak tomeg telokat gyartott megfizetheto osszegekert!Mig a samu mind a kettot,azt is amit alig lehet megfizetni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tibike1993
2013.08.20. 20:48
piter, melyikre gondolsz??? Csak mert tudtommal az S se volt az, + még tudnék mondani párat. A Sony mindig is túlárazott volt, még a samsung ugyanazt a tudást olcsóbban adta. Ezért vettek többen samsungot.. + hát a marketing miatt, aminek csak a sok idióta dől be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!