iPon Hírek

Nagy bevételcsökkenésre készül az AMD

Dátum | 2008. 12. 05.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Egyesek szerint egyszerűen csoda lenne, ha az AMD-nek sikerülne elérnie a november 14-én jóváhagyott utolsó negyedévi bevételtervezetet. Ma a vállalat azonban bejelentette, hogy az Intel-énél kétszer nagyobb bevételcsökkenésre készül, ami jóval nagyobb az előre tervezettnél.

A Sunnyvale-i cég mostmár az utolsó pénzügyi negyedévre a harmadik negyedévinél 25 százalékkal kevesebb bevételre számít. Az előző negyedévben elért 1,59 milliárd dollár után körülbelül 1,19 - 1,20 milliárd dolláros bevételt vár a vállalat. Ebbe nem tartozik bele a technológiák licenszeléséből származó jövedelem, azonban még így is jóval a tervezetten alul teljesített a cég. Az AMD nem nevezte meg az okokat, ami miatt így csökkentette a bevételtervezetet.


A konkurens Intel az elmúlt hónapban közölte befektetőivel, hogy az utolsó negyedévre 12 százalékkal kevesebb bevétellel számoljanak, ami azt jelenti hogy 8 évvel ezelőtti bevételszintre esik vissza a vállalat. Ez a csökkenés azonban már a profitot is veszélyezteti, azaz nem biztos, hogy az Intelnek sikerülni fog pozitív mérleggel zárnia a negyedév végén.

Az Intel terveire reagálva az AMD szakemberei korábban még azt nyilatkozták, hogy a konkurenssel ellentétben ők tartani fogják magukat az előirányzott bevételi tervekhez. Most, az AMD nyilatkozatának kiadása után kevesebb mint egy hónappal kiderült, hogy a vállalatnak mégsem sikerül majd valóra váltania a terveket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2008.12.05. 21:26
Geza: Már vártam, hogy mikor jön az első "csoda, hogy élnek" hozzászóló... Ugye nézted az Intel és NVIDIA részvényárfolyamait is? Az Intelé jelenleg 13$, az NV-é pedig 7$, ezeket mérd hozzá a tavalyi eredményekhez. Ehhez képest az AMD aránylag még jól is áll. Valószinűleg a Phenom II-k majd dobnak egy picit az árfolyamokon 09Q1-ben és a HD5000-esek is 09Q2-ben.

cizoe: A hír alatt nem jelenik meg rögtön amit ír, valószinűleg azt hitte, hogy nem küldte el a posztját. Bár ez még a más nevet nem magyarázza, tehát nem tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.12.06. 13:02
Shabba: Ez igaz, de én kétlem, hogy a helyzet továbbiakban is ilyen irányba haladna. Lassan talpraállnak az ATi felvásárlásából is. Lsz még egy nehézkes évük, mikor 2010-ben megérkeznek a 32nm-es Lynnfield utódok, de 2011-ben a Bulldozernek köszönhetően szerintem visszaszerzik a régi presztízsüket. Bár ezt majd akkor meglátjuk...

Tényleg. A Lynnfield-ek várható teljesítményéről van már valami hír?

Kedves Adminok: Az előző posztom mi okból lett törölve? :mellow: Vagy csak én nem találom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!