iPon Hírek

Nagy csalódás a MacBook Pro, sokan Surface noteszre váltanak

Dátum | 2016. 12. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple új MacBook Pro noteszgépei eléggé megosztják még az Apple rajongókat is, hiszen vannak, akiknek nagyon tetszenek az újdonságok, de a professzionális felhasználók többnyire fanyalognak, ugyanis az USB-C portnak köszönhetően sok átalakítót kell beszerezniük – no meg a tényleges akkumulátoridővel sincs mindenki kibékülve. A profi almás noteszek fogadtatása tehát eléggé felemás, viszont szép számmal vannak olyanok is, akik örülnek, hogy a legfrissebb MacBook Prók nem arattak átütő sikert.
Az új Surface sorozat.
Közéjük tartozik egyebek mellett a Microsoft is, hiszen a cég friss blogposztja szerint az idei november nagyon jól alakult: még soha annyian nem váltottak MacBookról Microsoft Surface termékre, mint az elmúlt hónap során. Ez a Microsoft szerint remek jele annak, hogy a felhasználók jobbnak látják a Surface noteszeket, mint az Apple noteszgépeit – és erre büszkék is az illetékesek, mert szerintük ez mindenképpen azt jelenti, hogy jó munkát végeztek. Hogy honnan veszik a Microsoft illetékesei, mennyien váltanak MacBookról Surface-re? Onnan, hogy az új MacBook Prók bemutatása után ismét akciót hirdetett a Microsoft, amelynek keretén belül a MacBook Pro és MacBook Air tulajdonosok akár 650 dollár kedvezményt is kaphatnak, ha régi noteszgépüket leadják, amikor új Surface Book vagy Surface 4 Pro notebookot vásárolnak. Az akció bejelentésekor persze kiemelték, hogy a lehetőség csak limitált ideig lesz érvényben és csak az Amerikai Egyesült Államok területén tudják igénybe venni a vásárlók.
Ár terén a Microsoft Surface Book és a régi funkcióbillentyűkkel érkező új, 13,3 hüvelykes képátlójú MacBook Pro is azonos szinten helyezkedik el, hiszen mindkettő 1499 dollárba kerül. Az OLED érintőkijelzővel ellátott, azaz TouchBaros 13,3 hüvelykes MacBook Pro már 1799 dollárról, 15,4 hüvelykes társa pedig 2399 dollárról indul. Érdekesség, hogy a november 10-én bejelentett Surface Book i7 is pont 2399 dollárba kerül, azaz itt is van átfedés a két cég kínálata között – biztosan nem véletlenül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. kihaennem
2016.12.13. 08:12
dehogy váltanak hahahahahahaah

osx a lényeg ne maz usbc port,

de ugyis ot a thunderbolt 3 az meg sokkal gyorsabb mint a béna usb3.1 nem is értem az egész cikk haszontalan és látszik hogy windowsos szempontot néztetek.

osx en párhuzamosan rengeteg program megy reccenés nélül, windowson nem és soha nem is fog. a váltás gondolata is butaság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Timer kihae...
2016.12.13. 08:18
"windowson nem és soha nem is fog"

Felröhögtem. Ugye Te is olyan felhasználó vagy, aki egy cirka százezer forintos low-budget Windows laptopról váltottál valamilyen MacBook-ra, ami több, mint kétszer annyiba került? Körtét a körtével kellene hasonlítani, és mondjuk megnézni egy 250.000 forint körül kapható Dell-t, hogy mit is tud a Windows normális hardveren futtatva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Kikikirly1... kihae...
2016.12.13. 08:35
Én se értem az állításodat. Ugyan nekem nincs laptopom,csak erős PC-m Win10-el, de teljesen jól futnak egymás mellett programok.Ha valami akadozik az gyenge hardver miatt van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szebko kihae...
2016.12.13. 09:02
iDiot apple fanboy spotted
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gabest
2016.12.13. 09:05
Ennyiből 4 acer-t veszek. Hol élnek ezek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.12.13. 10:00
Persze hogy nem váltanak, azért fogy több surface és kevesebb alma

Ilyen emberekre van szülsége az almafának, csak így tovább
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. dbelam gabes...
2016.12.13. 10:23
Mondjuk megérdemled ha Acert veszel... Nem egy purcant meg és szerelhettem apró hülyeségek miatt, alsó polcos Teszkóstól a felsőkategóriás hibrid tabletig mindben volt valami eget rengető baki.
Dell, Asus és HP alá nagyon nem adnám, de már ott is erősen meg kell nézni, mit vesz az ember. 6440-es Dellem imádtam, viszont az 5550-esek cserélődnek a cégben rendszeresen, de szoftveresnek tűnik a baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Meteorhead
2016.12.13. 13:22
SZVSZ lassan minden notesz minősége a béka segge alatt van. Talán a ThinkPad-ekre még rá lehet fogni, hogy tartják a színvonalukat, de arról is hallani már, hogy egyre "kínaibb".

Dell, Asus, HP... a gagyitól a Republic of Gamers szintű cuccokig ebben is vannak olyan tervezési hibák, hogy csak na. Egy RoG 4 év alatt 3 akksit és 2 SSD-t evett meg, úgy hogy akkun lehúzza a GPU órajelet a padló szintjére; nem lehet ráfogni, hogy a felvett teljesítmény miatt. A tipikus használati módokra sincsenek felkészítve ezek a gépek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. thestock Meteo...
2016.12.14. 06:42
+1, vagy amennyit csak akarsz
300-400e-től már található normális anyagminőségű készülék, az alatt műanyag nyomort adnak.
A gyártók is jófejek, a teljesítményt nem követi a minőség. Simán belerakják az íhetet egy olyan burkolatba mint amibe a 4 magos atom van, aztán toporzékol szegény jóembör hogy "de hát ez egy drága készülék"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester dbela...
2016.12.14. 09:23
Ne röhögtess már.. Lenézed az acert de a dell meg a hp már jó? Légyszi kérdezz már meg pár Flextronicsos debugost erről. Én Delles voltam. Volt olyan konstrukció amit heteken át napi 8 órában javítotam (alsó ház, vga kábel, földelés beépítése) mert nem volt megfelelő a hőszigetelése és rendre megolvadt a vga kábel, a töltőnél meg nem volt kis bizbasz ami miatt sok lett zárlatos töltéskor. Nem két forintos gép volt .. (kódneve: Krug14)
A HP-soktól csak azt hallottad hogy sajátot bizony sosem vennék. A Dellesektől csak azt hogy Berry-t, Queen-t, Krug14-et, vagy Shatner-t nem vennének. (Shatnert legtöbbször annyival talpra állítottunk a nem kapcsol be/nincs wifi bajából hogy biosreset és elemcsere lett végrehajtva).

Az iFanboyok rettenetesen elfogultak a gépeikkel szemben, így gyors, meg úgy fasza. De mind olyan vacakokról váltottak amiket max annak adna az ember aki csak alkalmilag használja a gépet, és igazából szüksége se nagyon lenne rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. xcomman
2016.12.14. 11:45
Én sem értem minek kell lehúzni az Acert... bár a szerelhetősége olyan amilyen, de sokkal nem rosszabb sztem mint a többi gyártó egy adott összeg felett. 2008-ban vettem hp laptopot, tette a dolgát és most is megy annál akinek eladtam. Utána lenovo volt egy i5-el meg 555m-el. Mind2vel játszottam időnként (nem 0-24, arra ott a pc ). Most egy 135k huf-os acer laptopom van, lassan 2 éve amibe lett még rakva ssd. Asztrofotózásra használom, szóval elég sokat van terepen és néha elég hideg körülmények között. Játszottam is vele, ha a nagy gép renderelt vagy ilyesmi. Még nem volt vele probléma. Tény, hogy az árából kiindulva nincs túlextrázva (tapipadot hagyjuk, nincs mikrofon bemenet, de a beépített legalább nem rossz). A kép meg olyan amilyen, nem ips paneles Viszont, elégedett vagyok vele, simán kibírja még most is 5-6 órát filmnézéssel vagy twitchel. Ez nem jelenti azt, hogy jobb mint egy dell vagy hp, de amire vettem arra eddig bőven megfelelt az árához mérten. Az meg nem tudom, hogy milyenek a gamer laptopjaik, de olyat amúgy se vennék... Hibás széria meg mindenhol van, engem konkrétan lebeszéltek a lenovoról amikor az acert vettem. Azt sem dicsérték lehetséges alaplapi hibákra hivatkozva, de eddig nem volt gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2016.12.14. 16:20
Ez már ilyen berögzült dolog egyesekben hogy az OSX meg iOS az isten, olyan dolgokat tud amit semmi más. Elhiszem hogy jó és stabil rendszerek de azt nem hogy nélkülük már élet sincsen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!