iPon Hírek

Nagy felfordulást okozhat az Apple döntése

Dátum | 2009. 06. 11.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Napi Gazdaság cikkeA nyolc gigabájt memóriával rendelkező készülék 200 dolláros ára már egy évvel ezelőtt is forradalmian alacsonynak számított az okos telefonok piacán, ám a mostani lépés minden friss hírnél nagyobb ovációt váltott ki a számítástechnikai ketyerék híveinél. Lesöpörte a vezető hírek éléről az Apple másik bejelentését is, az iPhone új változatának, a 3GS-nek a piacra dobását. Az S jelen esetben a sebesség rövidítése, ugyanis az új telefon továbbfejlesztett hardvere gyorsabban jeleníti meg a képeket és a grafikákat, emellett elődjéhez képest tovább használható egy akkufeltöltéssel.

Az olcsóbb iPhone kihúzhatja a szőnyeget az olyan versenytárs termékek lába alól, mint a napokban bemutatott Pre okos telefon, a Palm Inc. készüléke, amely igen lelkes fogadtásban részesült a szaksajtó és a potenciális vevők részéről. A Pre iránt olyan erős volt az érdeklődés az Apple brutális árleszállításának bejelentése előtt, hogy a Sprint Nextel mobiloperátor az ellátás akadozására számított. A Palm készülékét 100 dolláros kedvezménnyel, 200 dollárért kaphatja meg az a vevő, aki két évet aláír a Sprint Nextellel, és emellé kedvezményes adattovábbítási tarifákra is számíthat. A vevők többsége a kezdeti kiadást nézi, és ebből a szempontból verhetetlen a 100 dolláros iPhone.

Szakértők szerint nem csupán az okos telefonok között "arathat" az Apple olcsó készüléke, hanem elszívhatja a vevőket a sokat tudó - de azért okosnak még nem számító - telefonok piacáról is. Ez nem jó hír a Nokiának, a Samsungnak és a LG-nek, amelyek drága termékeiken érik el profitjuk legnagyobb részét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Segal
2009.06.11. 09:30
VISSZA A HIRHEZ

Ez a kép hogy jön ide? A iPhone-ról van szó. Meg van említve a Palm Pre is erre egy Nokia N97 es van a képen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BullFrog
2009.06.11. 11:33
az semmi még mindig ez a hogy 99 dollárért lehet iPhone-t venni, hát persze pityu persze, ha amerikában élsz és az AT&T hálózatán veszel előfizetést, ahol visszacsengeted a másik 400 dollárt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. adam0205
2009.06.11. 16:37
Igen a hír nem teljes! Máshol olvastam a rendes cikket asszem mobilarena-n ott úgy írják 99$ hűségnyilatkozattal, 399$ kártyafüggetlenül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. valentine2
2009.06.12. 21:40
Viszont néhány honlap borzasztóan jelenik meg iPhoneon. Ezen segít a Mobify.

http://www.isite.hu/internet_hirek/sz%C3%A...3%A9tel%C3%A9re
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!