iPon Hírek

Nagy jelentőséggel bír a Samsung új LPDDR2-es memóriachipje

Dátum | 2012. 05. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az új, kifejezetten mobil eszközökbe szánt LPDDR2-es memóriachipek azért bírnak nagy jelentőséggel, mert segítségükkel még vékonyabb, még nagyobb teljesítményű, még több memóriát tartalmazó eszközök készülhetnek, ami rendkívül jó hír a mobil eszközök gyártói, az üzleti felhasználóknak szánt készülékek gyártói és a végfelhasználók számára. A szóban forgó memóriachipek sorozatgyártása már az elmúlt hónap folyamán megindult, így hamarosan találkozhatunk velük a különböző mobil eszközökben is.

Az új, 4 Gb-es lapkákkal készült LPDDR2-es memóriachipek. (Forrás: Xbit labs)
A 20 nm-es osztályú gyártástechnológiát használó 4 Gb-es LPDDR2-es memóriachipek segítségével a Samsung könnyedén kínálhat pengevékony, 2 GB-os kapacitású memóriachipeket, amelyek négy darab 4 Gb-es LPDDR2-es lapkát egyesítenek egyetlen LPDDR2-es tokozáson belül. Ez az új tokozás nagyjából 20%-kal vékonyabb, mint azok a 2 GB-os chipek, amelyek még négy darab 30 nm-es osztályú gyártástechnológiával készült 4 Gb-es LPDDR2-es lapkát rejtenek. Az új, 2 GB-es LPDDR2-es chipek esetében további különlegesség, hogy azok azonos fogyasztás mellett magasabb sebesség elérésére is képesek, mint 30 nm-es osztályú gyártástechnológiára alapozó 2 GB-os társaik: az újdonságok akár 1066 Mbps-os sebességet is kínálhatnak a különböző mobil eszközök számára.

A Samsung szerint azzal, hogy a nagykijelzős táblák és okostelefonok között egyre több az olyan megoldás, amely négymagos processzorral rendelkezik, egyre nagyobb igény mutatkozik a nagyobb kapacitást kínáló, hatékonyabb energiafelhasználás mellett üzemelő memóriákra, amelyek nem csak nagyobb teljesítményt, de hosszabb üzemidőt is biztosítanak a mobil eszközök számára.

A vállalat várakozásai szerint a 20 nm-es osztályú gyártástechnológiát használó 4 Gb-es LPDDR2-es lapkák hamar átveszik a piacon a 30 nm-es osztályú gyártástechnológiával készülő, ugyancsak 4 Gb-es kapacitású társaik helyét.

Az IHS iSuppli szerint a 4 Gb-es LPDDR2-es memóriachipek szállítási mutatói stabilan növekszenek, így a Mobil DRAM piac szállítási mutatóinak 13%-áért felelnek majd az idei év folyamán. Ez az érték az előrejelzések szerint 2013-ban már 49%, 2014-ben pedig 63% lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Fireprism
2012.05.21. 13:19
Na most foghatja a fejét az alma hogy másik memória gyártó céget akar keresni

A samu akkora előnyt taposott ki magának ezen a téren nem is tudom hogyan bírnak vele a konkurens cégek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fireprism
2012.05.21. 13:19
Na most foghatja a fejét az alma hogy másik memória gyártó céget akar keresni

A samu akkora előnyt taposott ki magának ezen a téren nem is tudom hogyan bírnak vele a konkurens cégek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!