iPon Hírek

Nagy reményekkel hagyja el Dél-Koreát a G Flex

Dátum | 2013. 12. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG Mobile és az LG Display egyaránt nagyon ambiciózus, ha a hajlékony megjelenítők és az ezek köré épített mobiltelefonokról van szó. Ez persze nem meglepő azt figyelembe véve, hogy most először felcsillant a reményfény a vállalat előtt, ami felé elindulva a Samsung nyomába eredhetnek.

A legnagyobb riválisuknak tartott Samsung hatalmas fölénnyel uralja most a mobiltelefonok piacát, ám ez a szegmens elképesztő gyorsan változik, elég csak megnézni, hogy milyen képet festett öt vagy tíz éve ez a terület. Most, a flexibilis megjelenítőknek köszönhetően az LG úgy érzi, hogy nyeregbe kerülhet. Dr. Ramchan Woo, a vállalat egyik munkatársa a pozitív jövőképét az aktuális előrejelzésekre alapozza. Szerinte az embereknek unalmassá váltak már a megszokott lapos készülékek, és a jövőben sokan a különböző irányokban hajlított kialakítások előtt hódolhatnak be. A következő öt évben gyorsan nőhet ezeknek a száma: 2015-re 12 %-ot várnak, 2018-ra pedig számításaik szerint az okostelefonok mintegy 40 százaléka hajlékony alapokra épül már majd. Ezzel együtt megnő az érdeklődő vállalatok száma is, akiket az LG örömmel látna el a flexibilis panelekkel, akkumulátorokkal és egyéb alkatrészekkel. No, de ne szaladjunk ennyire előre; lássuk, most hol tartanak ezek a gépek. Az LG és a Samsung jóformán egyszerre rántotta le a leplet a hajlított okostelefonjárol, a G Flexről és a Galaxy Roundról. A páros mindkét tagja a vállalatok hazájában, Dél-Koreában került bevetésre, és azonnal fel is keltették a nagyérdemű figyelmét, kiváltképp az LG megoldása, az ugyanis egy öngyógyító burkolatot kapott. A G Flex hátlapja gyakorlatilag a mindennapi használat során keletkezett karcokra fittyet sem hány, a mikrokarcok néhány perc alatt a múltba vesznek, és a kicsivel komolyabb sérüléseket is kiheveri idővel. Az LG azt nem árulta el, mégis hogyan működik ez a dolog, de a tapasztalatok alapján némi melegítéssel és dörzsöléssel gyorsítható a folyamat. Következő lépésben az LG ki fogja terjeszteni a termékének forgalmazását, és ezzel előnybe kerülnének a Galaxy Rounddal szemben. A hónap közepére Hong Kong, Szingapúr és Thaiföld is megkapja a G Flexet.

Egyelőre tehát maradnak Ázsiában a terjeszkedéssel együtt is, de szerencsére azt is megtudhattuk, hogy nem lesz ez mindig így. Hivatalos adatot arra vonatkozóan nem kaptunk ugyan, hogy Európába és az Egyesült Államokba mikor érkezik, de erre biztosan sor kerül a közeljövőben. 2014 elejére érheti el a gép az első európai országokat, és valószínűleg a nagyobb felvevőpiacok fognak prioritást élvezni. Az LG G Flex ára még nagyon magas, de reményeink szerint ez valamelyest mérséklődik a terjedéssel egybekötve – csaknem 1000 dollárt kóstál jelenleg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Meteoreso
2013.12.09. 11:55
Azonkívül hogy dizájnos mi értelme van ennek, mondja már nekem el valaki ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DemonDani
2013.12.09. 11:57
Strapabíróbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. arn
2013.12.09. 12:04
gyakran eleg ennyi nekem is bejon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ByrDer
2013.12.09. 12:46
Kár hogy a telefon teste ugyanolyan merev mint a lapos kijelzősöké, úgyhogy a hajlékony kijelző előnyéből kb semmi nem érvényesül gyakorlatban. Merev kijelzőt is lehet ívesre csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Lann
2013.12.09. 13:07
O rly?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Z-W66HINFLg#t=203
De ettől függetlenül én abszolút nem látom értelmét az egész hajlékony kijelzős dolognak, legalábbis telefonban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Oneil85
2013.12.09. 13:22
http://www.youtube.com/watch?v=axgklLCjTcE
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Oneil85
2013.12.09. 13:38
Egy régebbi hírből idézek.

"Konkrét készülékterveket ugyan nem kaptunk, így pontosan még senki nem tudja, hogy a G Flex néven emlegetett mobil, hogyan fog végül kinézni, de a legvalószínűbb, hogy egy enyhén hajlított telefont kapunk, ami nagy strapabíróságról fog tanúbizonyságot tenni, ugyanis az LG panelje törhetetlen lesz."

Lehet a kijelző nem törik szét, de az azt védő üveg igen. Mi értelme van h nagyobb súllyal is rá lehet nehezedni a telefonra, ha véletlenül leejtem és egyből összetörik.

Egy kicsit alább linkeltem a töréstesztet is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG
2013.12.09. 16:00
Felőlem domború is lehet, csak legyen kisebb!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tibike1993
2013.12.09. 16:20
Idő kell ennek is, mint a legtöbb dolognak. Sok furcsa dolog történt az elektronika iparban, amire sokan húzták a szájukat, aztán lám... hol tartunk Várható volt, h vki megpróbál vmi új dolgot hozni. Az 5" is nagy dolog volt anno, meg a phablet kategória is. Ha szintén ezen a vonalon mozognának, ahol eddig, az csak ugyanaz a lerágott csont lenne, csak újabb hardver lenne dugva a burkolat alá.
Kellett vmi új.. és ez lett belőle. Alig várom már a hajtogatható telefonokat...!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gKomor
2013.12.09. 17:41
tehat kiszamoltak hogy nekik ez nagyon jo lesz, zsenialis
szerintem meg akkorat fog bukni mint a szel, de h a vilag felet ilyenek is fogjak uralni, en a masik felebe fogok tartozni az is egeszen bizonyos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HGIceman
2013.12.09. 19:05
Aki nem farzsebbe hordja a telefont, annak ez az íveltség inkább hátrány. Főleg ilyen nagy méretbe. Mivel én első zsebbe hordom, nekem inkább a kisebb telók jönnek be és inkább másik tengely mentén lenne jobb a hajlítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!