iPon Hírek

Nagy siker lehet a Prezi

Dátum | 2009. 05. 05.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Napról napra növekvő nemzetközi figyelem kíséri a Prezit, amely egy magyar start up cég, a ZUI Kft. első fejlesztése. A zoomoláson és mozaikszerűen elrendezett információn alapuló prezentációs eszköz, már a piacra lépés előtt sikereket ért el az USA-ban és Nyugat-Európában. Így például a kaliforniai székhelyű Institute for the Future, amely világszerte tart workshopokat Fortune 500-ba tartozó cégek vezetőinek, 2009-ben már a Prezit használja.


A Prezi egy új, flash alapú prezentációs eszköz, egy virtuális vászon, amire fel lehet vinni a prezentáció elemeit, majd ezeket szabadon rendezve létrehozni egy bejárási útvonalat. A prezentáció felépítése nem lineáris, a tartalomra rá lehet közelíteni és mozgatni is lehet azt, így sokféle mondanivalót lehet érdekesen bemutatni vagy felfedezni.
A hallgatóság érdeklődésének fenntartásában segít a dinamikus felépítés és a vizualitás. A Prezi azokat célozza meg, akiknek számít az előadásuk vizuális megjelenése és akik szeretnék kihozni belőle a grafikai maximumot.


A Kitchen Budapest (KIBU) a Magyar Telekom 2007-ben létrehozott innovációs laborja, egy városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, amely fiatal kutatók számára biztosít teret és eszközt a szabad gondolkodásra és a kreatív csapatmunkára. A Prezi kezdeti fejlesztése - mint sok más projekt is - itt indult el, és ma már egyre szélesebb körben alkalmazzák a felhasználók ezt az új virtuális prezentációs eszközt.


A Prezi letölthető a www.

prezi.com weboldalon. Az online működés azért is előnyös, mert így könnyű közösen szerkeszteni, illetve weboldalba, blogba integrálni a prezentációkat. A program offline is használható, professzionális verziója áprilistól a Prezi weboldalán megvásárolható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!