iPon Hírek

Nagybevásárláson a postások

Dátum | 2009. 10. 29.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Napi Gazdaság cikkeAz állami tulajdonú, de költségvetési támogatásban nem részesülő MP az elmúlt években jelentősen modernizálta járműparkját, lecserélte a túlfutott, korszerűtlen gépjárműveket. A mostani beszerzés során a társaság legfeljebb 43 Iveco 120 P22 típusú járművet vásárol az Italcamiontól, a Posta ugyanis az eljárás során fenntartotta a jogot, hogy a szerződés során ennél 20 százalékkal kevesebb járművet vásárolhat. A nyertes pályázón kívül a Scorpio Kft. és Hungarotruck Kft. közösen, valamint az Eurotrade Kft.

, a Renault Trucks Kft. és a Pappas Auto Kft. adott be ajánlatot. Az új gépkocsikat alapvetően a postai hálózatban a gerinchálózati vagy a főbb útvonalakon történő szállításra és a küldemények begyűjtésére, terítésére fogja használni a Magyar Posta - közölte a társaság. A pályázatok értékelése során nagyrészt az ajánlati ár, illetve az üzemeltetési költségek mértéke volt a döntő.

A társaság emellett augusztusban kötött szerződést ötven darab, 3,5 tonna alatti tehergépjármű vásárlására is. Az erre kiírt tenderen a Porsche Hungária Volkswagen Caddy dobozos PD TDI szállítására tett ajánlata bizonyult a legjobbnak, nettó 235 millió forint értékben.

Az MP saját tulajdonában mintegy 3,7 ezer jármű van. A teljes gépjárműflotta szervizelése jelentős költségeket ró a társaságra, az autók javíttatására több mint 1,5 milliárd forintot költ évente. Új autókat folyamatosan, a forráslehetőségek figyelembevételével szereznek be.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!