iPon Hírek

Nagykapacitású, gyors eMMC Pro memóriachip a Samsungtól

Dátum | 2012. 09. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A vállalat hivatalos bejelentése szerint augusztus végén megkezdődött a 128 GB-os adattároló kapacitást kínáló eMMC Pro Class 1500-as beágyazott NAND Flash memóriachipek sorozatgyártása, amely a következő generációs okstelefonokat, táblákat és  egyéb mobil eszközöket célozza meg. A vállalat egy hónappal korábban már megkezdte a 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os eMMC Pro sorozatú megoldások sorozatgyártását is, így mára a piac legszélesebb eMMC termékkínálatával rendelkezik.

Az újdonság érkezésével a korábban elérhető eMMC alapú, nagy adattároló kapacitást kínáló megoldásokhoz képest kétszer akkora adatsűrűség áll rendelkezésre, és ezzel együtt az adatátviteli sebességek is igen kedvezően alakulnak.


A 128 GB-os eMMC Pro memóriachip 12 x 16 milliméteres mérettel és FBGA tokozással érkezik, így tökéletesen alkalmazható napjaink egyre vékonyodó mobil eszközeiben. Az új eMMC memóriachip jelenleg a beágyazott memóriachipek piacán a legnagyobb adatsűrűséget és a legmagasabb adatátviteli sebességeket kínálja, ez pedig komoly fegyvertény. A friss adattárolók akár 140 MB/s-os olvasási- és 50 MB/s-os írási tempót is képesek biztosítani, ezek az értékek pedig ötször gyorsabbak, mint a Class-10-es külső memóriakártyák által kínált adatátviteli sebességek. Véletlenszerű olvasási- és írási feladatok alkalmával az eMMC Pro memóriachipek sorrendben 3500, illetve 1500 I/O művelet végrehajtására képesek egyetlen másodperc leforgása alatt.

A Samsung eMMC Po Class 1500-as megoldásai a JEDEC eMMC szabványának v4.5-ös kiadására épülnek, így a lehető legmodernebb szolgáltatásokat kínálják a még nagyobb teljesítmény, a még jobb hatásfok, a nagyobb biztonság és a megbízhatóbb működés érdekében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. FXDominato...
2012.09.20. 18:00
És eljő az Iphone halála!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. witchlord
2012.09.20. 18:03
Érdekes.. Az alma ügyvédek ilyenkor nem kiabálnak hogy a csúnya samu másol?
Igenis fejlesztenek ezerrel.. Én ezt annak mondom, nem pedig az idióta alma "újításokat"..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2012.09.20. 18:56
witchlord: Ne mondj ilyeneket, Amerikában az oktatási rendszer színvonala olyannyira a magyar alatt van(hiába vannak ott is egyetemek, kosarasok és amerikai focistákkal vannak megtömve), hogy az Apple 'szakemberei' számára óriási szellemi megpróbáltatást jelentett a kétujjas vagy a koppintásos képnagyítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nyerek01
2012.09.20. 21:26
Illő lenne vélemény nyilvánítás elől valamennyire tájékozódni a területen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2012.09.20. 23:16
Igen, a samsung legalább fejleszt is. Pont ezért van pénzügyileg lemaradva az almától mert nemcsak ülnek a pénzükön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. alfoldi
2012.09.21. 00:10
Még ha csak ülne rajta, de szerencsétlen Samu vérét szívja a sok bugyuta, lefizetett bírók álltal megítélt dollármilliókkal, persze a cuccaiba mégis a Samu álltal fejlesztett és gyártott alkatrészeket pakolja ezerrel, a sok hülye almahívő meg fikázza a Samut hogy ilyen meg olyanszar, de mégis az iphone a legnagyobb király, ilyenkor csak pislogok s nem értem hogy hogy nem látják az ellentmondást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!