iPon Hírek

Nagyobb kijelzővel ellátott iPad és iPhone jöhet?

Dátum | 2013. 07. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A The Wall Street Journal forrásai szerint az Apple nagyméretű okostelefon- és tábla kijelzőket tesztel, ami új termékek piacra dobását jelentheti Nagyon régóta kering az a pletyka, amely azt állítja, az Apple a korábbiaknál nagyobb képátlójú érintőkijelzővel ellátott iPhone piacra dobására készül, de ezzel együtt nagyobb képátlójú iPad megjelenésére is számítanak a különböző pletykagyárak. Ezúttal a The Wall Street Journal munkatársai melegítették fel a témát, akik informátoraikra hivatkozva azt állítják, az Apple egy nagy képátlójú, kifejezetten táblákba szánt érintőkijelző tesztelésével foglalatoskodik, amelynek képátlója alig kisebb 13 hüvelyknél. Összehasonlításképpen a jelenlegi legfrissebb iPad érintőkijelzőjének képátlója mindössze 9,7 hüvelyk, azaz jelentősen kisebb, mint az éppen tesztelt megjelenítőé. Sajnos arról nem szól a fáma, hogy ez a tábla kijelző pontosan milyen natív felbontás mellett üzemel, pedig az egy rendkívül érdekes adalék lenne. A táblákba való kijelző mellett egy nagyméretű, kifejezetten okostelefonokba szánt érintőkijelzőt is tesztel az Apple, amely a jelenlegi iPhone 4 hüvelykes kijelzőjénél valamivel nagyobb - valahol az 5 hüvelykes kategóriában helyezkedik el. Ennél nagyobb képátlójú kijelző alkalmazása már nem feltétlenül lenne jó ötlet, hiszen arra is kell gondolni, hogy az okostelefont zsebre is kellene tudni vágni. Egy féltégla méretű készülékkel ezt nehéz kivitelezni. A nagy képátlójú érintőkijelzővel ellátott tábla esetében nagyon fontos szempont lesz a tömeg, ugyanis a terméknek a nagy képátló ellenére is kényelmesen használhatónak kell maradnia ahhoz, hogy a felhasználókat lenyűgözze. Az extra képterület minden fronton jól jöhet - fotónézegetés és webböngészés alkalmával különösen. Persze a nagyobb kijelzőnek a játékosok is örülhetnek, amennyiben a kijelző alatt elég combos hardver lapul, amelyen öröm játszani. A nagy kijelzővel ellátott iPad és iPhone modellek érkezésével kapcsolatban egyelőre semmilyen konkrét információ nem áll rendelkezésre. Könnyen lehet, hogy az Apple szakemberei egyelőre csak feltérképezik a lehetőségeket, majd alaposan átgondolják, érdemes-e piacra dobni a jelenlegieknél nagyobb képátlójú érintőkijelzővel ellátott iPad-et, illetve iPhone-t. Amennyiben a döntés pozitív lesz, úgy rövidesen ismét érkezhetnek információk a friss termékekről.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. HUFEUR
2013.07.23. 13:35
A nagyobb kijelzőjű iPhone-t még megértem, hisz Androidos vetélytársakkal fel kell venni a versenyt, meg az is elég nagy piac, de minek 13"-es iPad? Nexus 7 és iPad mini sikerei óta szerintem elég nyilvánvaló, hogy már sokan a 10"-et is sokallják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. alfoldi
2013.07.23. 13:45
Na irígylik már a Samsung sikerét, eddig meg fikázták ők is hogy tepsitelefonokat gyárt, de látván az eladási rekordokat most ők is erre az útra lépnek, hát hiába a pénz fölölírja az elveket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Merwenus
2013.07.23. 14:10
"Egy féltégla méretű készülékkel ezt nehéz kivitelezni."
BullShit, 5,7"-os telefonom van, és kényelmesen elfér a zsebemben (az összes gatyámban, még a fürdőgatyában is). Ha nem használtál hetekig 5"nál nagyobb telefont, ne tegyél hülye kijelentéseket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. haVLix
2013.07.23. 14:56
Nekem nagyon tetszene egy nagyobb iPad, szerintem jó ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. heckles04
2013.07.23. 15:37
nekem akkor is rejtély minek a 4"+ valamint hogy használod egy kézzel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smooth44
2013.07.23. 15:43
Nekem spec sem a mostani 10" iPad-em nem tetszik (inkább egy iPad mini vagy valami hasonló 7-8" környéki Win8 tablet, vagy akkor már a 12" subnotim), sem ez az új bunkofon-őrület.

Sosem volt és nem is akarok iPhone-t, de az egyetlen készülék, ami valaha is rohadtul tetszett (formáját, arányait tekintve és a hozzá kiadott rengeteg kiegészítő miatt), az az iPhone 4 volt. Ennél több, nagyobb, jobb, másabb nem is kéne (talán vízálló lehetne és mindenképp WP8as, akkor azonnal venném, és soha nem is cserélném le - amíg szét nem esik).

Minek 4"-nál nagyobb? Akkor már inkább egy kisebb tablet... de miért kell, hogy a nap 24órájában egy ilyen böszme jószág legyen nálad? Én a tabletet is csak otthon, az ágyban fekve veszem elő... semmi másra nem használom. (és még erre is elég lenne egy kisebb).

Szerintem ez megint csak valami kacsa. 5" iPhone? 13" iPad? elég viccesen hangzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Smooth44 heckl...
2013.07.23. 15:45
Nekem erre mondta haverom, akinek 4,7" (ma már ez is kicsi ) telefonja van, hogy jellemzően úgyis csak azt a részt használod, amit el is érsz... a kieső részeken max info van, vagy olyan ikont teszel, amit ritkán használsz, amúgy meg jól jön filmezésnél, netezésnél, játéknál.

aha... akkor húzd le az értesítősort (vagy mi a rák az droidnál ott felül).
Na itt elakadt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Insignia
2013.07.23. 16:28
Smooth44 akkor rosszul csinálta... nekem úgy kényelmes, hogy lentről a kisujjamon ül a telefon, a következő 3 ujjam a telefon hátlapján és a hüvelykujjammal kezelem... az egyetlen kényelmetlen pont így a bal felső sarokból nem tudom lehúzni a pull down-os menüt... de a kirakott ikonokat még így is kényelmesen elérem... ha meg a pull down menü kell akkor meg jobb felső saroktól kezdve középig kényelmesen elérem... több mint 1 éve használom így a 4,7"-os HTC One X-em... Tény aki kisebb telefon után fogja a kezébe nekik macerásabb elboldogulni vele és általában két kézzel próbálkoznak inkább... a másik pont, hogy erősen egyén függő, hogy kinek mi a kényelmes... nekem egy 3,5"-os iPhone túl pici és félregépelek a billentyűzeten... a 4"-os verziója se jobb nála mert a kijelző nem lett szélesebb csak magasabb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet
2013.07.23. 16:50
Nekem 3,5"-os telefonom van. Mondjuk egy 4-4,3" még belefér, sőt kifejezetten jó is. Férfikézzel nem gond a kezelése. Viszont az 5" már zavarja a szememet is. Ormótlannak tűnik akármilyen vékony, meg kecses. De láthatóan van rá igény, mert akik sokat utaznak jól tudnak rajta filmet nézni, böngészni is kényelmesebb. Nálam is van többnyire táska így nem feltétlenül kell nadrágzsebbe hordani. Üzletemberek meg öltöny mellényzsebében simán tudják hordani.

A 13"-as tablet... Hááát az már a Macbook air mérete. Biztos kell ez? Úgyis kevesen használják komoly munkára az Airt, nem hinném, hogy házon belül akar konkurenciát az Apple. Nekem 10 colos van és nem mondom, néha jobb lenne nagyobb mondjuk egy film miatt, de máskor meg amikor kézben kell használni már a 10 col sem mindig praktikus.
Az 5" iPhone-t el tudom képzelni, de a nagyobb tabletre nem látok sok esélyt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44 Insig...
2013.07.29. 14:45
Na Neki is pont OneX van és kb ugyanígy fogja, ahogy leírtad. Nekem sincs kis kezem (közel 2m magassághoz), de még én is neccesen értem el azt a felső sort. Elérem, de nem kényelmes és nem praktikus.
4,3" is aránytalanul nagynak tűnik, de az még kényelmesen kezelhető. Na most akkor ehhez mérten egy kb átlagos 170-180cm magas (és ehhez feltételezzünk arányos méretű kezeket is) mit kezd egy 5-5,8", pláne 6,3"(!!) "telefonnal"?
Tudom, hogy az eladások engem cáfolnak, de továbbra sem értem
A 3,7" HTC Desire a legformásabb és méretét tekintve legoptimálisabb (ráadásul legstrapabíróbb is) telefon, amim valaha volt. Kár, hogy droid...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!