iPon Hírek

Nagyobb tárhellyel szerelt Moto X érkezett

Dátum | 2014. 06. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Motorolánál úgy fest, hogy a frissítéseken túlmenően is foglalkoznak még a korábbi okostelefonokkal, és ennek köszönhetően most egy újabb modellel bővült a Moto X kínálata. A remekül testreszabható és végletekig átgondolt tulajdonságokkal rendelkező középkategóriás okostelefon így már nagyobb tárhellyel is megvásárolható lesz. A rengeteg különböző színű és anyaghasználatú hátlappal megvásárolható Motorolát eddig 16 vagy 32 GB tárhellyel lehetett megvásárolni, azonban most képbe került egy 64 gigás kivitel is. Ezzel az újdonsággal azoknak kedvezne a vállalat, akik nagyfelbontású videókat, rengeteg zenét vagy sok-sok képet tárolnak az okostelefonjukon, és ezen akkor sem szeretnének változtatni, ha a jövőben egy Moto X mellett teszik le a voksukat. A Motorola ezen modellje nem szolgál memóriakártyás bővítési lehetőséggel, tehát ez volt az egyetlen módja annak, hogy még nagyobb közönség számára tegyék vonzó alternatívává. A duplázott háttértárért ráadásul nem kérnek magas felárat, a 32 GB-ostól mintegy 50 dollárral lesz drágább a 64-es változat, vagyis a különbség éppen annyi, mint a 16 és a 32 GB-os Moto X között, így az alap készülékre 100 dollárt kell rászámolni a négyszer nagyobb tárkapacitásért cserébe. A különböző konfigurációknál jelenleg 350, 400 és 450 dolláros árral kell számolni.
A Motorola folyamatosan próbálja népszerűsíteni a Moto X-et. Ennek érdekében néha már egészen furcsa lépéseket tesz a gyártó. A napokban például elindította a vállalat a „Try Then Buy” kampányt. Ez arról szól, hogy az adott személy az eszközt szinte teljesen ingyen – jelképes áron, 0,01 dollár – hazaviheti vásárlási szándékkal, ám a végösszeget csak a kéthetes próbaidőszak után kell kifizetnie. Amennyiben nem jön be az érdeklődőnek a telefon, ami esetünkben akár már 64 GB tárhellyel is szolgálhat, szó nélkül visszaadhatja azt. A Motorola egyébként még mindig komoly támogatást nyújt a szoftveres oldalon is, így ez is hozzájárulhat a nagyobb népszerűséghez. Egyebek mellett a Moto X is frissült már az Android 4.4.3-ra, ami itt egy extra alkalmazást (Motorola Alert) is magával hozott a Google mérnökei által átszabott felületű tárcsázón felül. A Motorola azért is szeretne egyre gyorsabban túladni a legyártott Moto X modelleken, illetve a megmaradt alkotóelemeken, mert hamarosan bemutatkozhat a készülék utódja, a nem hivatalosan Moto X+1 néven ismerté vált készülék. Ez lesz egyben az egyik utolsó okostelefon, aminek a fejlesztése még a Google égisze alatt kezdődött meg a Motorolánál. A Moto X+1 már sokszor hallatott magáról, ám ennek ellenére egyelőre szinte semmi biztosat nem tudunk erről az érkező újdonságról. Vélhetően az irányelvek ennek a fejlesztésekor is a Moto X-ével egyeztek, vagyis itt is egy gyorsan frissülő gépezetről lehet majd szó, ami nagyon átgondolt specifikációt vonultat majd fel és millióféleképpen lesz kialakítható, a színösszeállítása – ezzel együtt a stílusa.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. skarpeas25...
2014.06.11. 18:38
Azt én sose fogom megérten, hogy a Nagy Samsung az S-it mérnem tudja ekkora méretben kiadni? Szerintük a 16gb mire elég, főleg ha közel a felét elviszi a rendszer?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Dragon3k
2014.06.11. 20:02
Samsungnál a galaxy s2-től 32GB-tal is elérhető (s3 64-gyel is volt) és lehet bővíteni, míg ezt nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2014.06.12. 08:14
Akartam ilyen telót de sajna idehaza drága, még egy erősebb samsunghoz képest is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zephyrus
2014.06.12. 21:52
én soha nem fogom felfogni minek valakinek ennyi hely, cloud + deezer (streamelt zene) mellett max a csinált képek foglalnak helyet meg néhány pdf
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!