iPon Hírek

Nagyon gyorsak a Sony új memóriakártyái

Dátum | 2016. 01. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Sony új memóriakártyákat mutatott be, valamint egy új memóriakártya-olvasó érkezését is bejelentette. Az újdonságok a profi digitális tükörreflexes fényképezőgépek, illetve a nagyfelbontású videókamerák szegmensét veszik célba, így nem csak nagy adattároló kapacitást kínálnak, de rettentően gyorsak is. Az egyik új memóriakártya XQD alapokon nyugszik, így egyebek mellett a Nikon felső(bb)kategóriás DSLR fényképezőgépeihez passzol, a másik pedig az SDXC szabvány köré épül.
Az XQD-M sorozatot erősítő 128 GB-os memóriakártya 440 MB/s-os olvasási- és 150 MB/s-os írási tempó elérésére képes, így kiválóan alkalmas akár nagyfelbontású sorozatfotók szupergyors rögzítésére is. Az óriási sebesség persze nem csak képkészítéskor, hanem a kész tartalmak mozgatásakor is jól jön: a Sony új memóriakártya-olvasójával 64 GB-nyi nyersanyagot nagyjából 3 perc alatt lehet a PC adattárolójára varázsolni, ha az is fel tud nőni a feladathoz.
A második újdonság, azaz az SF-M sorozatot erősítő SDXC memóriakártya már egy picit szerényebb teljesítményt kínál. Az UHS-II sebességosztályba tartozó 128 GB-os termék 260 MB/s-os olvasási- és 100 MB/s-os írási tempót nyújt, ami azért még professzionális szinten is elismerésre méltó teljesítmény. Ahogy XQD-M sorozatú társa, úgy az SF-M sorozatú újdonság is hatékonyan ellenáll az elektromágneses sugárzásnak, a pornak és a röntgensugaraknak.
A két új memóriakártya mellé egy különleges memóriakártya-olvasó is érkezett. A friss termék a Sony szerint az első olyan memóriakártya-olvasó, ami egyidejűleg kínál XQD és SD támogatást, azaz mindkét kártyaformátum képviselőit gond nélkül kezeli. Az új memóriakártya-olvasó USB 3.0-s porton keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz, így képes a szélsebes memóriakártyákban rejlő lehetőségek maximális kiaknázására. A Sony újdonságai hamarosan feltűnhetnek kereskedelmi forgalomban, azt azonban egyelőre nem árulta el a gyártó, hogy az egyes termékek pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. tibaimp
2016.01.11. 15:15
Nagyon helyes, készülök venni a közeljövőben egy fényképezőgépet, kell is a sebesség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!