iPon Hírek

Nagyon ötletes lett a Samsung okos hűtőszekrénye

Dátum | 2016. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Samsung sok újdonságot mutatott be a CES alkalmával, amelyek közül az egyik legérdekesebb nem más, mint egy okos hűtőszekrény, amelynek ajtaján egy méretes érintőkijelző is található. A Samsung Family Hub Refrigerator ötletesen ötvözi a régi szokásokat a modern belsővel: itt a hűtőmágnesek helyét a 21,5 hüvelykes érintőkijelző veszi át, amire virtuális jegyzeteket, fotókat, a gyerekek alkotásainak digitális másolatát, vagy éppen a napi teendők listáját is ki lehet tűzni. A különböző tartalmak különböző kijelző területekre pozícionálhatóak, és ezek felett akár az aktuális időjárással kapcsolatos adatok is megjelenhetnek. Persze az ajtón azért klasszikus hűtőmágnesek számára is van hely, igaz, nem túl sok.
Az 1920 x 1080 pixeles felbontású érintőkijelző egy könnyen átlátható, funkcionalitásban rendkívül gazdag felhasználói kezelőfelületet kínál, maga a rendszer pedig vezeték nélkül kapcsolódik a helyi hálózatra. A hűtőszekrény belsejében beépített kamerák is vannak, amelyekkel minden ajtócsukáskor fotót készít a rendszer a hűtő tartalmának aktuális állapotáról, így nyomon követhető, hogy állnak a készletek.
Ezek a fotók az okostelefonos kiegészítő alkalmazáson keresztül természetesen bármikor megtekinthetőek, így ha bevásárlás közben nem vagyunk benne biztosak, hogy van-e otthon elég alapanyag, gyorsan rápillanthatunk a hűtő belsejéről készített legutóbbi fotóra. Az érintőkijelzőn keresztül akár a bevásárlást is elintézhetjük, hála a Fresh Direct és a ShopRite támogatásnak (már ahol persze).
Az okos hűtőszekrény SmartThings kompatibilitásának köszönhetően az okos otthon különböző dolgait is vezérelhetjük az érintőkijelzőn keresztül, sőt, előre elmentett beállítások alkalmazásával komplex feladatok végrehajtására is van mód. Ha például nyugovóra térnénk vagy elhagyjuk a házat, akkor a lámpák lekapcsolódhatnak, az ajtók bezáródhatnak és egyéb feladatokat is végrehajthat a rendszer. A Things menüponton keresztül a SmartThings hálózat elemei külön-külön is elérhetőek, aktuális állapotuk pedig ugyancsak ellenőrizhető – például megnézhetjük, felkapcsolva maradt-e a világítás, vagy nyitva maradt-e az ajtó.
A portré módban elhelyezett érintőkijelző szükség esetén szórakoztatásra is használható, ugyanis az okos hűtőszekrény a Samsung legfrissebb okostelevízióihoz is kapcsolódhat, így a televízión futó műsort akár a konyhába is továbbíthatjuk, így például főzés vagy szendvicskészítés közben sem maradunk le kedvenc műsorunkról – már ha van ilyen.
A Samsung Family Hub Refrigerator várhatóan tavasszal jelenik meg kereskedelmi forgalomban, de azt egyelőre nem árulta el a vállalt, hogy az ötletes termék pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Arbor
2016.01.06. 11:15
Váó.... csak váó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mejoc
2016.01.06. 12:46
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. BlackDrago... Arbor
2016.01.06. 13:53
Egyetértek, szerintem is nagyon ötletes

Hozhattak volna bármi más újítást a hűtőn, nem tudott volna meghatni, de ez az ajtóba épített érintőkijelző az IoT-vel kombinálva brilliáns találmány!
Ha nem lenne dupla szélességű a hűtő, hanem csak a kijelzős rész lenne önmagában, akkor még be is férne a konyhánkba, és akkor szerintem hamar beújítanék egy ilyere.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kajafun
2016.01.06. 14:11
És ha nézzük rajta kedvenc filmünket, akkor oldalra kell rúgni a képernyő miatt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Arbor Black...
2016.01.06. 15:03
Tök jó lenne egy ilyen kis AI segéddel ami ott virít a képernyőn. Kimész, elmondja az időjárást, miből van hiány a hűtőben. Ha diétázol emlékeztet elmondja ma mi jön a sorban.
Valóban ötletes. Talán majd egy pár év múlva ide is elérünk. Addig marad a facebook a hűtő előtt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. prohlep
2016.01.06. 16:56
Az ötlet itt az, hogy ez a számítógép mi mindent NEM tud.

Mert ugye már bő egy évtizede azzal szoktunk számtech órán hülyéskedni, hogy amilyen eszközöket mi tanulunk, azokkal nem csak asztalira, mobilra, telefonra, de még akár a jégszekrény ajtajára is lefordíthatjuk programjainkat.

Régi elképzeléseinkhez képes bravúrosan innovatív ötlet, hogy egy rendes általános géphez képest mi mindent NE tudjon a jégszekrény ajtajába épített gép.

És ez nagyon fontos újítás, mert akkor lehet olyanokkal vacakolni, hogy kénytelen legyél ugyanolyan márkájú okos TV-t is venni, és így tovább.

Függőségi üzlet az komoly. Amolyan digitális drog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Lugi
2016.01.06. 17:06
És akkor majd lesz olyan, hogy lefagy a hűtő? Vagy no frost-os?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BlackDrago... prohl...
2016.01.06. 17:42
Ebben részben egyetértek veled, itt is kiemelték hogy sajátmárkás Samsung okos TV-vel tud együttműködni.

Szerencsére viszont a gyártók lopják egymástól az ötleteket, és biztos vagyok benne hogy 1 éven belül az LG hűtőin is lesz hasonló érintőképernyő. Így azoknak is lehet majd a TV-vel együttműködő touchscreen-es hűtőjük, akik LG OLED TV-t vesznek a Samsung LCD helyett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. predike07
2016.01.06. 19:36
Ez nagyon nem jó.
Képet készít a tartalmáról.És aki mindennap belenéz vagy 20 alkalommal,hogy mi van a benne pedig tudja,hogy semmi fogára való??Azt mit fog ezek után kezdeni ??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MustangGT
2016.01.06. 21:19
Okos telefon, okos tévé, okos hűtő...okos wc mikor jön? Ami kitörli a valagamat, meg kirázza a pöcörőmet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gtas
2016.01.06. 21:43
Fetrengek egyes emberek hozzászólásain D Köszi barbik & Lugi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.07. 01:22
Bizonyám, szörnyű, mennyire beleerőltetik mindenbe ezt az okoskodást, s feltűntetik, mint hasznosat. Szánalmas, hogy màris ott tartunk, hogy agyhalott tolószékesként van kezelve a birka fogyasztó.
Jöhet a levegőt helyettem vevő app és igen, az okosvécé is, hogy a fogyasztói életem valóban csak és csak a fogyasztásra koncentrálódjon, véletlenül se értelmes dolgokra. Atyám...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Arbor VAjZY
2016.01.07. 09:36
Azt árulnak amire igény van Nem az ipar feladata hogy 3 féléves képzést tartson az értelmes vásárlás mikéntjéről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VAjZY Arbor
2016.01.07. 14:01
Inkább felesleges igényeket tuszkolnak az idióták "agyába", mivel másképp nem működhetne ez az értelmetlen növekedésmánia. Hogy lenne igény egy még nem létező termékre?
Így van, nem annak a feladata, nem is ott kezdődik a probléma, hanem a gyökerénél, az alapkoncepciónál, a hiperkapitalizmus felesleges, pazarló és agyatlan ideájánál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!