iPon Hírek

Nagyot hibázott a Banner Saga fejlesztője

Dátum | 2017. 01. 11.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

2012-ben az akkor frissen alakult Stoic Studio, melyet három egykori Bioware-munkatárs alapított, százezer dollárt kért a Kickstarteren egy taktikai szerepjáték, a Banner Saga elkészítésére. Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy végül több, mint hétszázezer dollárt sikerült összeszedniük, így lehetőséget kaptak arra, hogy kibővítsék a játékot további ötletekkel. A fogadtatás nagyon jó volt, a Banner Saga szépen fogyott. A folytatáshoz azonban, mely egy tervezett trilógia második része, a stúdió úgy döntött, nem veszi igénybe a közösségi finanszírozási lehetőségeket és zárt ajtók mögött dolgozik, bizton feltételezve, hogy az első rész rajongói a Banner Saga 2-t is megveszik majd, hogy láthassák a történet folytatását.
Ahogy John Watson, az egyik társalapító és technikai vezető a gameindustry.biznek adott interjújában elmondta, a saját pénzüket akarták használni, hogy úgy dolgozhassanak, ahogy szeretnének és ne kelljen senkinek sem megfelelniük. Nagyjából félúton azonban, mikor az anyagi források kezdtek elapadni, kezdték belátni, hogy rossz döntést hoztak. Watson szerint azt hitték, a közönség még mindig ott lesz, mikor végeznek a munkával. Elhanyagolták a rajongókat a Banner Saga 2 fejlesztése alatt és most már mindannyian egyetértenek abban, hogy ez hiba volt. Az eredmény az eladásokon is látszik: a második epizód a tavaly áprilisi megjelenés óta csak harmadannyit teljesített, mint az első rész. Bár Watson hozzátette, hogy korábban sokkal kisebb konkurenciával kellett megküzdeniük a Steamen, elismerte, hogy a helyzetért nem csak a külső körülmények felelősek. Reménysugarat az jelenthet, hogy a játékok egymás eladásait is „húzzák”: a Banner Saga 2 megjelenése megdobta az első epizódra vonatkozó vásárlásokat és a franchise ezzel hozza ugyanazt a bevételt, mint mikor csak az alap Banner Saga volt forgalomban. A stúdió azt reméli, hogy a harmadik rész elkészültekor hasonlóan alakulnak majd a dolgok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Busterftw
2017.01.11. 11:54
Kértek 100ezret, egy játékra. Kaptak 700at. Még ha dupláját költötték volna az extra tartalomra, úgy is lett volna bőven pénz a másodikra. Imádom a banner sagat de nem tudom őket sajnálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Meteoreso
2017.01.11. 15:59
Az miért nem fordul meg a fejükben hogy nem volt annyira jó a 2. rész mint amennyire azt hiszik.
Én lefordultam róla a furcsa rendszere miatt...
Pedig egy jó körökre osztott RPG jó lenne már csak ez nem klasszik rpg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. otherl
2017.01.11. 17:53
Na meg persze az sem szerencsés, ha túl sokat várnak egy trilógia 2. részétől. Főleg ha a tesztek is megemlítik, hogy alapozás a 3. részhez. Én biztosan meg fogom venni, de csak ha kijött az egész. Ahogy elnéztem a steam statisztikákat ezzel mások is így vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!